Reklama

Reklama

Jeden z nejúspěšnějších televizních seriálů se dočkal i celovečerního filmového zpracování. Populární rodinka Simpsonových ze Springfieldu tentokrát čelí globálním výzvám a Homer provede nejhorší věc svého života... Homer totiž do jezera vypustí jímku s exkrementy svého oblíbeného pašíka. Pro springfieldské jezero, které už takhle slouží jako oblíbená skládka občanů a dosahuje maximálního stupně znečištění, je to poslední kapka. A je to i poslední kapka v poháru trpelivosti prezidenta. Ten se proto rozhodne nepohodlné město zcela izolovat pod speciálním skleněným poklopem a oficiálně ho vymazat ze všech map. Jenže s tím se Homer smířit nehodlá… (TV Prima)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (1 259)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Dlužno poznamenat, že ze žluté dílny vypadl hotový film se vším všudy tak, jak to zkrátka má být. Konečně film od začátku do konce a ne jen nějaký slepenec epizod, jak jsem se zprvu obával. Příběh je výborný. Je nápaditý a celou dobu v podstatě apokalyptický. Tempo se neztrácí a fórky padají jeden za druhým a některé jsou excelentní, dokonce i Flanders perlil. Na poprvé za čtyři, ale při druhém kole mi to sedlo mnohem lépe. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Tvoření filmu na bázi seriálu mi nikdy nešlo moc do hlavy a jediné, co jsem za tím viděl byl marketingový trik. Vždyť se jedná v podstatě jen o jednu větší a možná ucelenější epizodu, nic víc. Ale dobrá, Simpsny máme rádi, tak proč se nepodívat na jeden megadíl? Pokud tedy k filmu přistoupíme stejně jako k seriálu, nebudeme určitě zklamáni, neboť vše jede pěkně ve starých kolejích, Homer je geniální blb a takřka jediný důvod, proč se na film dívat. Ovšem hodnoťit Simpsny ve filmu jako plnohodnotnou komedii už pořádně nelze, scénář jsou více méně jen různě poslepované vtípky a vlastní děj je vedlější. 7/10 ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tři nadprůměrně vtipné epizody vměstnané do celovečerního filmu, škoda jen, že všechny nejlepší vtípky byly ukázány již v trailerech. Nesledoval jsem dabovanou verzi (ani jsem ji nevyhledával) a musím konstatovat, že i originál má něco do sebe. Homerovo "d'oh" nejde ničím hodnotným nahradit a smál jsem se pokaždé kdy ono citoslovce zaznělo. Samotný příběh je prostý jak je u Simpsonů obvyklé, kadence vtipů a slapstick násilí taktéž, snad jediné v čem se celovečerák liší od seriálu je monumentální hudební doprovod Hanse Zimmera, už jen jeho účast na projektu je vtipem sám o sobě, a to docela povedeným. Seriálu jsem vtisknul čtyřhvězdičkové hodnocení a nevidím jediný důvod, proč bych tak neměl učinit i u jeho delšího bratříčka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Navzdory skutečnosti, že poslední série jedou takzvaně ´na setrvačník´ a dobrého humoru aby v nich člověk lupou pohledal (prvních cca 8 sérií je naprosto nepřekonatelných), je první ´celovečerňák´důkazem, že pánové kolem Matta Groeninga ještě nevystříleli střelný prach. Zejména 1.půlka filmu je v četnosti fórků a narážek až smrtící, bohužel i těch (pod)průměrných. Ale pořád platí, stejně jako třeba u Asterixe, že Simpsonovi nejsou primárně pro malá děcka a jejich humor ocení spíše odrostlejší a informované publikum. I díky vtipným narážkám na cokoliv, Arnieho ambicemi počínaje, současným fenoménem globálního oteplování konče (narážka na Al-Goreovu vysokozdvižnou plošinu při Lízině přednášce připadala vtipná v celém kině asi jenom mě :o). Nejlepší vtípek? Výměna osazenstva před armagedonnem - pánbíčkáři jdou chlastat a ochlastové se jdou modlit :o) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Struktura televizních dílů podle mě nedovoluje natáhnout vyprávění o žluté rodince na celovečerní stopáž. A to je vlastně moje jediná výtka, protože vtipy je tenhle film doslova prošpikovaný. Zkrátka Simpsonovi tak, jak je mám rád, jen něco se trošku pozměnilo, takže pouze za čtyři. Zklamání? V podstatě ani nevím. Pokud se ale snímek u mě stane evergreenem jako seriál, budu s klidným svědomím moci říct NE. A pak bude i důvod zvýšit hodnocení. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (94)

  • Devatenáctiletý Čech natočil film v kině na digitální kameru a ihned poté jeho nelegální kopii vystavil na internetu. Vzhledem k datu byl v film České republice ke stažení ještě před jeho premiérou ve Spojených státech amerických. Mladík byl původně nepravomocně odsouzen k devíti měsícům vězení s podmínkou na dva roky a povinnosti nahradit způsobenou ztrátu 5,5 milionu korun, avšak po odvolání se s Českou protipirátskou unií dohodl na mimosoudním vyrovnání ve výši 150 000 Kč. (Vojtas12)
  • V roce 2007 při uvedení filmu do kin byla vrchní část Empire State Building v New Yorku nasvícena žlutě v rámci propagace filmu. (kikka20)
  • Postava Murphy Krvavá Dáseň se objevila ve filmu, ačkoliv v seriálu je již dávno mrtvá. Konkrétně jej lze zahlédnout ve scéně, když se rozzuřený dav společně s ním chystá zlynčovat nepořádného Homera. (P. J. D.)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Český pirát Simpsonových byl dopaden

Český pirát Simpsonových byl dopaden

22.08.2007

Už je tomu skoro měsíc, co na internet unikla exkluzivní pirátská nahrávka snímku Simpsonovi ve filmu s českým dabingem. Což není ostatně nic neobvyklého, takových kinoripů (ilegální kopie filmu… (více)

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama