Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem preco, ale mal som pocit, ze po Texaskom masakre z roku 2003 sa mi tento Pociatok zdal byt zbytocne natoceny, aj ked tu sa reziser Liebesman pokusal ukazat nieco nove. Teda ako sa narodil buduci vrah, kde vyrastal a preco sa stal vrahom. Opät je tu parta mladych ludi a par psychopatov, ktori si vychutnavaju trapenie ludi. Atmosfera je desiva rovnako, ako aj v predchadzajucom filme z roku 2003, ale to mi nestacilo. Prilis rychlo to skoncilo, aby si film odomna zasluzil 4 hviezdicky. Dufam, ze producent Michael Bay to pri buducich hororoch ako Piatok trinasteho alebo Nocna mora z Elm Street nebude s tymi pokracovaniami prehanat.......16.04.2008 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento námet mi už naozaj nemá čo dať. Film mohol jedine prekvapiť úrovňou gore - snaživé, ale predsa len priemerné. Navyše kamera sa v kľúčových momentoch často odvracala. To už v nedávno videnom Outlaw King bola brutálnejšia gore scéna ako tu väčšina. Na druhú stranu snímok má peknú herečku, svižné tempo a pár momentov, ktoré dokázali navodiť dusnú atmosféru. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Počátek je mizerný béčkový horor, který nevyužívá absolutně nic, co si sám připraví a nebo by měl obsahovat. Hlavní postavy mají look dnešní mladé generace i když se děj odehrává v 60. letech. Celkově jsem pochopil, že děj se odehrává před 50 lety až při závěrečných titulkách. Klasičtí američtí puritáni (tvůrci) ukazují vnitřnosti na všechny způsoby, ale Dioru Baird s přírodníma čtyřkama uvidíte jen se zapnutou blůzou, naopak vypracovanými, mužskými těly se v tomto filmu nešetří. Film ale nejvíce zklamává svým scénářem, protože veškerý děj se dostane na identické místa jako díl první, ale ještě k tomu se tam dostává i ve stejném pořadí a se stejnými scénami. Počátek je tedy jen zkopírovaná jednička s jinými herci. Napětí nefunguje už z podstaty, protože každý věděl už na začátku, že to nikdo nepřežije. Špatný film, špatné herecké výkony, žádný sex a nahá těla, žádná nadsázka a vtip. 40% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Mě se ten Leatherface zdál bejt nějakej povědomej. Teď vim, že díky pokročilé plastické chirurgii má obličej nějakýho tupouna z Beverly Hills, který v záchvatu vlastenctví chtěl položit život ve Vietnamu....fajn, máš to mít. Ovšem po tolika letech praxe na jatkách by chudákovi Tomíkovi Hewittů mohl někdo vysvětlit základy zacházení s ulovenou zvěří. Žrát nohy nějaký zapařený motorkářky bez ubrousku...no fuj. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ako si Leatherface ušil svoju leather face. V skutočnosti je však hlavnou postavou R. Lee Ermey, ktorý tu má väčšie sólo než v prvej hodine Full Metal Jacket ;-). Neškodná béčková volovina, ktorá si toľko nenávisti nezaslúži, v kine by som asi viac vnímal jej stupídnosť, ale na DVD je to celkom stráviteľná jednohubka, v ktorej nechýbajú hlášky a pekne rýchlo odsýpa. Po tunajších komentároch som čakal viac brutality, podľa mňa je to stále celkom čajíček - umelou krvou sa síce nešetrilo, ale keď sa na to dívate pozornejšie, vlastne tam nie je nič explicitne ukázané, kamera i strih sú k vraždeným postavám stále celkom milosrdné a ktovieako sa v ich smrtiach nevyžívajú. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Film sa odohráva v roku 1969, no motorkár, ktorý sa objaví vo filme, má zbraň Smith a Wesson model 586, 357 magnum, ktorá bola zavedená do výroby až v roku 1980. (FromHell)
  • Původní podtitul filmu byl "The Origin". (hippyman)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama