Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou: Počátek

  • USA The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stanťe se svědky zrození zla, uvidíte jak se Thomas Hewitt stal nechvalně proslulým masovým vrahem, známým jako Kožená tvář. Dítě narozené za hrůzných okolností, pohozené v popelnici najde a adoptuje pomatená rodina Hewittů. Pod vlivem jejich morbidní výchovy Thomas rozvíjí svou zálibu v motorových pilách a mučení. Naneštěstí pro čtyři teenagery, které zatkne falešný šerif a přivleče do sadistického domu hrůzy rodiny Hewittů. Právě tam budou muset všichni bojovat o život s Koženou tváří. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (408)

klerik 

všechny recenze uživatele

Ak sa dá tento film opísať jedným slovom, tak je to zbytočnosť. Úplne zbytočne sa to volá The Beginning, lebo z toho je jasné ako to skončí. Takisto sa film zbytočne snaží o navodenie atmosféry, pretože masakrovanie obetí nedosahuje ani "kvalitu" slabého mučenia v HOSTELi. Nie je to taká katastrofa ako The Next Generation, ale všetka tá zbytočnosť ťahá tento film ku dnu... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Velice slabý a hlavně předvídatelný horor odehrávající se takřka celý na jednom místě (starý dům) se špatnými herci okořeněný pár krvavými scénkami. Film vůbec ničím nepřekvapí a herci jsou tak strohý, že vám bude později úplně jedno, že je někdo pitvá a řeže motorovou pilou. Očekával sem, že to bude o dost lepší než předešlý Texaský masakr motorovou pilou ale bylo to takřka na stejné úrovni. Oba filmy mají slušnou atmosféru ale jinak nic. V tomto je jen více krve. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Horory veľmi nesledujem, takže tento nemôžem porovnávať s inými. Nevidel som dokonca ani žiaden zo série Texaský masaker a ktovie či budem mať chuť ešte nejaký pozrieť. Tento "Počiatok" je poriadne hnusný, niečo tak otrasné som ešte nevidel. Keby sa viac ako na detailné zábery porcovania ľudí sústredili na rozvíjanie príbehu a postavy by sa správali aspoň trochu logickejšie, mohlo to byť lepšie. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film se mi sice celkem libil, ale mam z neho takovy rozporuplny pocity. Na jednu stranu je fajn, ze se odhali par veci ohledne texasky rodinky, na druhou stranu to je furt ten stokrat omletej pribeh o parte mladejch, co je rodinka zmasakruje. Brutalni to je sice paradne, o mrtvoly neni nouze, peknej nehappy-endovej konec, ale jelikoz se vlastne jedna o prequel, tak jsem ho cekal. Na druhou stranu zase kamera precejen radsi nekdy uhne, nez aby neco ukazala naplno a misty je lehce neprehledna. Bohuzel i presto, ze se furt neco deje, uvod nez se skupinka dostane pod ruce rodince neni nijak zbytecne dlouhej, film ma jen nakejch 85 minut a fakt se tu pekne masakruje, tak se stejne zadna moc strasidelna atmosfera nekona a me to asi ani jednou nijak nenadzvedlo. A skoda, ze nema Leatherface vic prostoru, tady to je hlavne o "serifovy", ale ten je v podani Ermeyho naprosto dokonalej charismatickej srac. Ale celkove rozhodne nadprumernej horor. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

PREQUEL k předchozímu filmu z roku 2003. Co se týče příběhu, tak je ještě více jednodušší, herecké obsazení mě už tolik nebavilo jako v předchozím filmu, ale šlo to. Napínavost tu moc není, zato děsivá atmosféra tu teda je. Film je o dost krvavější a drsnější. Přístupnost R byla teda využita celkem naplno. Hudba opět podařená. Připadalo mi to chvílema i jako velké psycho. Rozřezaných obětí zde bylo dost, stejně jako v předešlém filmu. Závěr filmu mě trošku zarazil, ale když je to prequel, tak to dokážu pochopit. Tento díl měl menší nápady a napínavost, hororové prvky, ale to nevadí, nahradilo to naprostý masakr, brutalitu a spoustu krve. Proto hodnotím film na 80% = **** PS: Stejně tak jako u púvodního filmu z r 2003, tak zde zvyšuji na plný počet hvězd, je to jeden z nejdrsnějších filmů, co jsem kdy viděl.. tehdy v mých cca 15 letech jsem z toho byl docela vycvaklej a i po letech to působí tak podobně ... ;) ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Film sa odohráva v roku 1969, no motorkár, ktorý sa objaví vo filme, má zbraň Smith a Wesson model 586, 357 magnum, ktorá bola zavedená do výroby až v roku 1980. (FromHell)
  • Tvůrci museli z filmu vystřihnout 17 brutálně krvavých scén, aby získali přístupnost R (tedy mládeži do 17 let přístupno pouze v doprovodu dospělých). Jedním z vystřižených záběrů bylo přeříznutí motorkáře Holdena (Lee Tergesen) na dvě poloviny. (Pumiiix)
  • Povodne chceli tvorcovia filmu Andrew Form a Bradley Fuller natočiť pokračovanie filmu z roku 2003, no nezodpovedané otázky fanúšikov k tejto časti im vnukli myšlienku urobiť k nemu prequel. (FromHell)

Související novinky

Titáni soupeří dál

Titáni soupeří dál

13.06.2010

Nezáleží na tom, co si o novém Souboji titánů myslíte. Je jedno, jestli se vám líbilo jeho konvertované 3D. Film už v kinech vydělal bezmála půl miliardy dolarů a pokračování přijde brzy. Natáčení… (více)

Smrtonosný Odysseus?

Smrtonosný Odysseus?

28.04.2009

Starořecká mánie v Hollywoodu nabírá na obrátkách. Studiu Warner Bros. nestačí právě natáčená nová verze Souboje titánů, teď ještě dalo zelenou projektu nazvanému prostě Odysseus. Pokud čekáte epos o… (více)

Děkujeme, že válčíte

Děkujeme, že válčíte

19.11.2008

To není pokračování nekorektní komedie Jasona Reitmana, jen pokus neohrabaně vám naznačit, že dnes si povíme o novém filmu s Aaronem Eckhartem v hlavní roli. Po Temném rytíři určitě přehazuje nabídky… (více)

Nešťastný Pátek třináctého

Nešťastný Pátek třináctého

22.09.2007

A jaký jiný by měl být, že? Jenomže to velké P tam samozřejmě není náhodou. Dávno jsme tu neměli nic hororového, tak proč si nevpálit nějakou zlou zprávu? ;-) Fanoušci žánru jsou na zlé zvěsti zvyklí… (více)

Reklama

Reklama