__Friday Night Lights: 1.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $1,799,420 //počet predaných kusov 90,016 ║ __Friday Night Lights: 3.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,279,066 //počet predaných kusov 120,014(18.1.2011)

Ze začátku se to pomalu rozjíždí, musíme se seznámit s postavama a tak občas hledáme chyby. Pár věcí mi vadilo, ale s přibývajícíma dílama jich bylo míň a míň. A závěr série je vynikající a silný. Nevyhne se to sice zaběhlým schématům sportu, amerického fotbalu obzvlášť, přesto stojí za to koukat. Ano je tam často moc velká fanatičnost fanoušků nebo víra v boha, ale to se dá překousnout. Tady jde totiž hlavně o to, co dělají ty hrdinové na hřišti i mimo něj. A i když bych ke každej postavě mohl mít výtku tak jsem si je oblíbil, jak Julie, Matta, Tima tak i Smashe. Druhá sezóna rozhodně nezačala tam, kde skončila ta první. Najednou skok o 8 měsíců a všechno je jinak. Postavy se chovaj jinak, jsou na ránu. Chvilku trvá než si znovu přivyknu. Už to není tolik o fotbale a to je škoda. Překvapivě moc prostoru dostává nesourodej pár Tyry a Landryho, který mě fakt nebavěj. Ty lepší postavy jdou tak trochu do pozadí. Ve třetí sérii to chce přidat jinak jde hvězdička dolů.(18.9.2011)

O, ten zlaty tmarsky konzervativni Texas. Tam bych vezne nechtel zit. Ale i proto je tahle konverze sportovniho dramatu, psychologicko - socialni sondy a stredoskolsky cucacky vlastne tak moc zajimava. Jasne, zadna svetobornost a navic Amerika jako prase, ale jako cesta do hlubin duse fanatickyho kraje, kde nikdo necti nic jinyho nez fotbal, a jako vhled do zakulisy stredoskolskyho sportu resp. kultury, ktera se opira hlavne o sportovni vykony, je to docela rana. U me dobry. SNad jen skoda tech hrozne archetypalnich postav a klisovitejch situaci (steroidy, promiskuita, rozvracena rodina...)(4.7.2011)

Co se týče "amerického fotbalu" - nemám ho ráda - protože s fotbalem nemá skoro nic společného (má se to jmenovat spíš handball), celkově fotbal nesnáším, takže to je jedno. Za druhé: neuvěřitelně mě irituje fanatická nábožensky založená americká společnost (zde velmi sugestivně zobrazena). Za třetí: všech těch vztahových seriálů už mám někdy plný zuby.... ALE - FNL je tak výjimečně napsaný a zpracovaný seriál (především dokonalá první série), že i přes všechny výhrady dávám slušné 4 hvězdy (kazí to až čtvrtá a pátá série). Proč? Protože kvalita by měla být po zásluze ohodnocena ať už máte jakékoliv předsudky (jako já), FNL ve mě dokázal probudit vášeň pro sport, který bych normálně ze srdce nenáviděla. Navíc se nevyhýbá tématům, které jsou v Americe většinou jedno velké tabu.(23.7.2010)

Seriál z prostředí amerického fotbalu na střední škole v Texasu. K Dillon panthers přichází nový trenér a musí se vyrovnat se ztrátou quarterbacka. Pokud máte rádi americký fotbal a zároveň chcete seriál, kde se něco děje, kde se řeší rodinné vztahy a je to opakem Beverly Hills. Tak tohle bude pro Vás. Nenechte se odradit dainioem, jeho slovník mluví za vše.(26.9.2007)

• dainio

Hodně špatný seriál....velká sračka na entou..nevyrovná se to filmu se stejným názvem.(27.10.2007)

Kdo má rád filmy se sportovní tématikou, ten nebude tímto seriálem zklamán. Sledujeme zde středoškolský tým amerického fotbalu z provinčního města, fotbalem tu lidé žijí, a za páteční noci, kdy se hrají zápasy, se život v ulicích zastavuje a všichni sledují jen jejich oblíbený tým ve svě oblíbené hře. Žít pod neustálým tlakem není jednoduché ani pro hráče ani pro trenéra, zejména když se vážně zraní hlavní opora týmu. Co je na seriálu malinko podivné je trochu divoká kamera, původní záměr byl asi vytvořit dojem, že sledujeme protagonisty okem kamery místních lokálních "televizních novin", ale ze začátku je trochu těžké si na ten mírně roztřesený styl zvyknout... Hlavní role: Kyle Chandler (Coach Taylor), Connie Britton (Tami Taylor), Aimee Teergarden (Julie Taylor), Taylor Kitsch (Tim Riggins), Adrianne Palicki (Tyre Colette), Jesse Plemons (Landry Clarke), Gaius Charles (Smush Williams), Minka Kelly (Lyla Garrity), Zach Gilford (Matt Saracen), Sott Porter (Jason Street). Nejoblíbenější postava: Tim Riggins(16.6.2008)

• MEW2

seznam postrehu po prvnich trech epizodach: 1) herci nebyli vybrani prilis kvalitne. spise nez fotbalove muzstvo pripominaji tym baletek. to, ze se nekdo tvari jako nejvetsi tvrdak, mu neprida 30kg na vaze a 20cm na vysce. pokud je vetsina wide recieveru mensi nez vetsina zenskych postav v serialu, tak se stala nekde chyba, 2) patos, patos, patos, patos. 3) postavy nejsou uveritelne. 4) dej neni uveritelny. 5) zpracovani je na dobre urovni. 6) nechapu jak muze mit serial vice nez 2 serie. 7) pres vsechny zapory se na serial divat da. jen si clovek nesmi pustit vice dilu za sebou. 8) no uvidime...(1.2.2011)