Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (572)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Turteltaub sa už len držal nastavenej latky. Prečo nechcel isť ďalej? Je to len dalšie pokračovanie, ktoré zbytočne šablónovo kopíruje prvý diel, čo bola pre mňa zásadná chyba a tým pádom ma už dvojka až tak nebavila keď sa my premieta pred očamy skoro podobný šablonovo poňatý príbeh ale tých 60% si u mňa zaslúži. V kútiku duše som veril, že sa to môže vydariť a prekvapiť. Lenže nestalo sa tak a preto je tento film len jednohubka na jedno pozretie. Dokonca samotný záver fi,mu sa mi zdal akýsi fádny a vôbec ma nechytil. Ked som spomeniem aký dramatický a napínavý bol v jednotke.. no hold.. realita je krutá :) ()

imf 

všechny recenze uživatele

Stejně hloupé, zbytečné, ale také roztomilé jako první díl. Ed Harris jako "polozáporák" opakuje svou roli ze Skály, Cageovy vlasy a herecké schopnosti už se vymkly i z Bruckheimerovy kontroly (hádka v Buckinghamském paláci), ale to putování z lokace do lokace a řešení předpřipravených rébusů je zkrátka o fous zábavnější než ve ztuhlé Šifře mistra Leonarda. Hercům to sluší, hudba hraje a možná dokonce odpustíte Justinu Barthovi jeho nebetyčnou otravnost. Stravitelný průměr a jednohubka na cestě k návratu nejslavnějšího z archeologů. Jako předkapela jsou Cage s Voightem docela fajn. Tleskat ale pravděpodobně nebudete. (50%) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ukecané, předvídatelné, nudné. Z prvního dílu si nepamatuju ani minutu a dvojka dopadne úplně stejně. Luštící schopnosti Nicolase Cage patří skutečně do Guinessovky. Poněkud trapné pokud pomyslím na fakt, že je tahle "inteligentní" zábava směřována na nejširší divácké publikum tak aby se z tohohle nudného, leč draze vypadajícího příběhu vytřískaly zpátky alespoň nějaké peníze. Nejzábavnější je bezesporu scéna s prezidenten. Vřele doporučuji všem intelektuálkům a škarohlídům. Odpadů by tu bylo jak hub po dešti. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jestlipak to má Nicolas Cage zapotřebí..? Každopádně stále tu vládne opatrovnická ruka bruckheimerovská, kolem je to cítit (polo)oscarovými veterány a myšlenkami na alternativní učebnici historie. Jenže vtipu je pramálo, režie sterilní, atmosféra nevýrazná, děj neřeším a akce je pro dospělého diváka jednoduše NENÁPADITÁ!! Člověk musí zákonitě vyjít ze sálu, dát si „nutričně bohatého“ hamburgera, ta „chuť“ ho musí pohltit a už neví, o čem ten film byl. Často slýcháváme – „pokud se Vám líbila jednička, se dvojkou budete zrovna tak spokojeni..“ Mně se nelíbilo jedno ani druhé, na triko si to určitě nevezmu a do polstrovaných sedaček vás směrovat nebudu!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď neni Indy, tak aspoň na tomto si ulietavam. Nejakú logickosť a hlbší zmysel som sa v tomto, a ani v predchádzajúcom dieli hľadať nesnažil a tak som si túto hádankovú dobrodružnú jazdu poriadne užil. A mám taký dojem, že keby natočili trojhodinový dokument o riešení rubikovej kocky, asi by som opäť slintal. Keby som to bral vážne, asi to na začiatku vypnem, pretože tá náhodnosť s očistením mena svojej rodiny a podobné žvásty mohli mnohím liezť na nervy, ale mať toto kreslenú podobu, asi by sa nad tým nikto nezamýšľal a vychutnával si rôzne skryté zmysly, rébusy, hádanky, symboly a piktogramy. A že by mohla podľa dobrých tržieb vzniknúť aj tretia časť? No sem s ňou! 80%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Na konci Riley (Justin Bartha) s radostí naskočí do vráceného Ferrari a chce odjet, přičemž se ozve typické zaskřípání převodovky Riley a omylem zařadí zpátečku. Tento model, 360 Spider, je ale viditelně vybaven řadícími pádly pod volantem s poloautomatickou převodovkou. Klasickou řadící páku tedy nemá a Riley mohl nanejvýš zatahovat ruční brzdu. Řazení zpátečky u těchto převodovek probíhá pomocí tlačítka. (Foxhound#1)
  • Jednotlivé hádanky byly vymyšleny s předstihem, ale jaký poklad hrdinové vlastně najdou bylo rozhodnuto až po začátku natáčení. (xjane)
  • Celosvětová premiéra proběhla 13. prosince 2007 v New Yorku. (Varan)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama