Reklama

Reklama

Lovci pokladů: Kniha tajemství

  • USA National Treasure: Book of Secrets (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Známý hledač pokladů Ben Gates, který se proslavil nalezením templářského pokladu, stojí nyní před obtížným úkolem - chce očistit jméno své rodiny. Objev ztracených stránek z deníku Lincolnova vraha Wilkese Bootha totiž vrhá špatný stín na jeho předka Thomase Gatese, kterého zmiňovaný dokument označuje za spolupachatele tohoto dávného zločinu. Ben Gates se proto s pomocí svých nejbližších - otce Patricka Gatese, matky Emily, bývalé přítelkyně Abigail a přítele Rileyho - vydává na obtížnou cestu, jejímž cílem je najít důkazy o Thomasově nevině. Z honby za pravdou se postupně stává pátrání po dalším ztraceném legendárním pokladu, po němž však prahne i Benův nový protivník Mitch Wilkinson. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (572)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Klonovaná jednotka v inom odtieni oranžovej alebo ako povedal môj priateľ: "keby nezmenili kulisy, bola by to jednotka". Pri jednotke som sa ešte príjemne odreagovala, ale druhýkrát zabité dve hodiny s takmer rovnakým obsahom, tonami amerických vlasteneckých kecov, bondovskej čiernobielosti, k posrání pozitívnych a jednoduchých hrdinov, čo neustále robia hlúpe chyby a priblblo sa tváriacich hercov, ktorí buď prehrávajú alebo vôbec nehrajú... to je už len trápna, lacná dobrodružná nuda, nuda, nuda! ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Pro mě zajímavější a ulítlejší než jednička. Scény skvělé, jízda Mercedesem ala James Bond, únos prezidenta, vloupání se do stolů z Urozené v Buckinghamu a Bílém domě, které jsou vyrobené od čínského mistra zamykacích skříněk, socha Svobody ( ta menší v Paříži ), Kniha Prezidentů se všema záhadama a tajemstvíma. To vše vede k bájnému indiánskému městu celého ze zlata, které je šikovně ukryté ve skále. Ed Harris jako záporák, krásná Diane Kruger a oskarová Helen Mirren (za Královnu) a samozřejmě Cage ve "své" roli. A hudba od TREVORa RABINa, který se už zapsal i pod "jedničku", který má na kontě hity jako Armageddon, Bad Boys II, 60 sekund nebo Nepřítel státu. Tak co by jste od takového filmu chtěli víc? Jen se mě trošku nelíbil ten finální konec. A co je na straně 47? Pokračování trojky, ve které bude hledat tajemství ztracené ..... (( :: Atlantidy. ()

Reklama

forsberg 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage uvádí další díl z cyklu Hrdina všemi mastmi mazaný hledá poklad, pronásledován sveřepým záporákem stiženým megalomanským komplexem. To vše zastřešeno moudrým presidentem Spojených států, okořeněno hláškujícími rodiči a zkrášleno hrdinovou přítelkyní, které se nerozpustí make-up ani pod vodopádem. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

První díl byl jednoduchý, ale zároveň dynamický, zábavný a měl určité meze. První pokračování je jednoduché, dynamické, zábavné, ale jsou to takové hry bez hranic. Nicolas Cage řeší rébusy a šifry bez zbytečných zádrhelů, svižně a jeho neocortex si umí dát do souvislosti všechno se vším. Navíc je tu příliš očividných náhod a nelogičností. Jenomže! Turteltaub dává lidem to, co chtějí vidět. A tak hlavní hrdinové šnorchlují po Oválné pracovně a Buckinghamském paláci nebo se vrtají v hlavách zakladatelů Ameriky vytesaných do Mount Rushmore - (atraktivní část). Diane Kruger hledá naušnicí pomocí zaujímání sexy poloh, londýnské uličky provětrá automobilová honička a Cage předvede několik teatrálních výstupů - (zábavná část). Obě části se ve filmu střídají převážnou část stopáže, takže o nějaké nudě nemůže být řeč. Peníze se sypou a Turtletaub začíná chytat Saw syndrom. A pokud to bude stále výdělečnější, tak před takovým dvanáctým dílem s názvem Lovci pokladů: Počítadlo prdů se bude muset třást i Titanic... 130 miliónů dolarů(rozpočet)/457,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově)/97,5 miliónů dolarů(čistý zisk z kinoprojekcí) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch pokračování, u kterýho jsem věděl co mám čekat. Prostě že to bude stejnej průměr jako jednička. A opravdu jsem skoro to samý taky dostal. Scénář mi sice přišel ještě horší, než v případě jedničky, ale jinak zůstalo všechno stejné. Režie je průměrná, akce moc není a herci si jenom vydělávají na nájem. Ale na druhou stranu ještě že má Cage tuto sérii, aspoň si zde vždycky po všech těch Ghost Riderech a Rituálech napraví reputaci. 60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (31)

  • Natáčení probíhalo v Paříži, Londýně, Washingtonu, Kalifornii, Virginii a Jižní Dakotě. (M.B)
  • Riley (Justin Bartha) si v Zlatom meste vezme veľkú tehlu zlata a poľahky si ju strčí do batohu. Za predpokladu, že by nebola dutá, by takáto tehla vážila zhruba toľko ako človek. (Hodnotim)
  • Vo filme zaznie, že pátranie generála Custera skončilo pri Little Big Horne. V skutočnosti bol Custer pri Little Big Horne z celkom iných dôvodov, aj keď tieto dôvody mali tiež určitú spojitosť so zlatom. V skutočnosti boli na území Indiánov nájdené veľké ložiská zlata a Custer sem bol poslaný ako veliteľ vojnovej výpravy, ktorá mala „nespolupracujúcich” Indiánov násilím vytlačiť z oblasti. Custer bol zabitý pri nepripravenom a nezmyselnom útoku na indiánsky tábor. (Hodnotim)

Související novinky

Brad Pitt opět sahá po koltu

Brad Pitt opět sahá po koltu

07.02.2010

Je totiž hlavním kandidátem na ústřední roli v celovečerním filmu inspirovaném slavným westernovým seriálem Gunsmoke. Pokud nabídku přijme, na rozdíl od psance v Zabití Jesseho Jamese atd. si zahraje… (více)

Lovci (dalších dvou) pokladů

Lovci (dalších dvou) pokladů

04.02.2008

Vy už víte, o čem je tahle novinka. Lovci pokladů: Kniha tajemství sbírají stejně jako jednička rozpačité recenze některým vadí, že je to tatáž sterilita jako poprvé, jiní považují druhý díl za sice… (více)

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

Ghost Rider 2 a Lovci pokladů 3?

06.12.2007

Je to oficiální: Nicolas Cage není čtenářem ČSFD ;-). A zjevně ani jiných médií věnujících se filmu. Jinak by s takovým entusiasmem nevyprávěl o tom, že by ochotně šel do pokračování Ghost Ridera.… (více)

Cage ryje na zahradě

Cage ryje na zahradě

25.11.2007

A proč ne? Plížení podzemními chodbami má přece natrénováno z Lovců pokladů a určitě se mu nevyhne ani v blížícím se pokračování. Jenomže ve akční komedii G-Force, která Nica opět dá dohromady s jeho… (více)

Reklama

Reklama