Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města - nové osudy

(seriál)
Česko, 2008, 12 h 42 min (Minutáž: 58–59 min)

Režie:

Viktor Polesný

Scénář:

Lucie Konášová

Kamera:

Josef Špelda

Hrají:

Josef Abrhám, Eliška Balzerová, Saša Rašilov nejml., Jana Štěpánková, Vilma Cibulková, Tomáš Töpfer, Richard Krajčo, Martin Preiss, Kamil Halbich (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny seriálu je čtyřlístek silných osobností – primářka Alžběta Čeňková, ředitel Arnošt Blažej, jeho syn Arnošt Blažej junior a sestra Fany. K nim se posléze připojují dvě další důležité nové postavy – mladý ortoped Kryštof Pavelka a poněkud drsná hvězda chirurgie, doktorka Marie Hudcová, přezdívaná po celé nemocnici Bloody Mary. (Česká televize)

(více)

Diskuze

donkocicak

donkocicak (hodnocení, recenze)

ja si myslim, ze scenarista Nemocnice po 20 letech a scenarista Novych osudu se meli sejit uz od pocatku a dat hlavy dohromady. Obe nova pokracovani obsahuji neco zajimaveho. Vzdy me velmi zajimalo, jak asi vypadaji me oblibene postavy po 20 letech. Melo dohromady vzniknout nejakych 8 nebo 10 dilu, Olda Kaiser alias Doktor Peterka se mel objevit hned v prvnim pokracovani, navrat Viktora Preisse byl tez zajimavy. Pohled na alkoholika Karla Sovu byl ohromujici, alespon pro me. Cele se to melo udelat decentneji a nedelat tolik prostoru novym postavam, ktere si me ani v nejmensim neziskaly a nebavily me, napr. syn Penkavove ci nejake zdravotni sestricky v Novych osudech. Porad se ale nemohu ubranit dojmu, ze nova pokracovani jsou o dost smutnejsi nez stara nemocnice, u ktere se clovek i prijemne pobavil. Zkratka pokracovani Nemocnice se hned od zacatku melo ubirat jinym smerem a rozhodne melo zustat jedinym. Takhle se z toho dela nekonecny serial a za chvili tam nezustane ani Blazej, ale zustanou jen uplne nove postavy v podani lidi jako Krajco a to opravdu ne...

Calid

Calid (hodnocení, recenze)

Další z českých seriálů které jenom překážejí v televizním programu. Nezajímavý děj, pořád stejně se opakujicí problémy, nepovedené herecké výkony. Snad jenom jednu výhodu tohoto seriálu vidím krásu českých žen. *

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

triatlet: Tak s tím bych si dovolil nesouhlasit. Myslim, že ve třetí řadě nebyly zajímavější jen titulky, ale změnil se celý pohled na věc a tvůrcům se podařilo to uchopit správným směrem. Podařilo se alespoň částečně přiblížit původnímu Dietlovi, takový ten nádech jsem tam tedy znatelně pociťoval. A scénář Konáše je taky úplně někde jinde než ten Zikmundův. Ale ať to bylo jakýkoliv, "trapný" mi to teda nepřišlo.

triatlet

triatlet (hodnocení, recenze)

Trapný. Srovnatelný s ujetou druhou sérií. Pravda, ve třetí řadě byly zajímavější závěrečné titulky, černobílé, s Čeňkovou o pětadvacetlet mladší...

#47

#47 (hodnocení, recenze)

Kruci, nebyl náhodou Peterka Vojtěch?...včera když jsem slyšel "Oldo seš to ty?" tak mi to nedalo spát.

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Oskar: I to je možný, ale ať to bude co to bude, zahraný to bylo výborně.

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Agatha: To se právě ještě neví, zda je to epilepsie. Já tipuju mozkovou mrtvici. Uvidíme v příštím díle. :-)

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Chci je tak podotknout, že v 9. dílu jsme měli možnost vidět opravdu přesvědčivě Bárou Hrzánovou zahraný epileptický záchvat, který se věrohodně napodobit dost těžko. Když jsem tu scénu viděl, moc valně mi nebylo. Klobouk dolů. A věřtě mi, mám s tím své zkušenosti, moje ségra má epilepsii a u jednoho jejího záchvatu jsem byl jen sám a nic příjemného to nebylo a navíc když ještě nevíte její diagnózu, jak tomu bylo i v seriálu, tak chte nechte nastane panika. Ale malá Vendulka byla statečná jen co je pravda.

Iviiiček

Iviiiček (hodnocení, recenze)

Já vám teda nevim, ale mě se to líbí. Rozhodně je to lepší než 2. řada. Soukup složil pěknou hudbu... Dobrá byla Blažejova hláška "Seriálů jako když nasere" :D

S_M_Lomoz

S_M_Lomoz (hodnocení, recenze)

Tohle se stává i v lepších rodinách a stalo se to i Dietlovi - a zrovna taky u Blažejů. Jeho tchán se v prvních třinácti dílech jmenuje Kovanda, v dalších sedmi Krampera. Takže si můžeme vybrat už ze čtyř variant, jak se Blažejova první žena jmenovala za svobodna.

consuela1

consuela1 (hodnocení, recenze)

Ano, to bude ono (politicky Ti to myslí, teď se s tím koukej vyrovnat odborně- tato věta mě vždycky dostane). Pak ale mohla Milada klidně být i Gusta, nebo Anežka...

#47

#47 (hodnocení, recenze)

consuela1: Ano je to pravda, ale vysvětlení je nasnadě - Milada Blažejová, rozená Kovandová byla skutečně pokřtěna na Miladu, ale vzhledem k tomu, že její otec ve stejné době startoval svou kariéru v komunistické straně, brzy pochopil, že nebude stranicky průchodné toto křestní jméno ponechat díky třídnímu nepříteli ztělesněnému Miladou Horákovou, Kovanda tedy neváhal a jednal - jméno změnil na neutrální Alenu a Milada (Alena) se ke svému původnímu křestnímu jménu hrdě vrátila až po sametové revoluci.

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

consuela1: Tak to teda netušim, ale kdyby to tak bylo, tak to by si toho snad všimli a nevymýšleli pro ní nový jméno ne? No ale zase na druhou stranu, i to je možný...

consuela1

consuela1 (hodnocení, recenze)

Možná malichernost, ale všimla jsem si, že manželka starosty na recepci oslovila bývalou paní Blažejovou "Miládko". Myslím ale, že se jmenuje Alena- v jednom z dílů původní série, když její otec dává Blažejovi 40 tisíc na splacení dluhu Ině, říká zeťovi: "Aleně o tom neříkej (nebo podobně, v tomto smyslu). Mám pravdu?

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Tak den D nastal, to jsem zvědavej co se z toho vyklube, ale upoutávky vypadjí celkem slibně. Nechápu ty odpaďáky, hodnotí aniž to viděli. Rozhodně si ale může být jistí, že nás nečeká to co na Nově nebo na Primě, úroveň to bude mít určitě.

Baxt

Baxt (hodnocení, recenze)

Tak v Cinemě za 60%, prý oproti tragické předchozí řadě posun kupředu.

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

Včera jsem četl rozhovor s Hanou Maciuchovou (časopis Vlasta). Mj. se tam zmiňuje právě o Nemocnici na kraji města. Přiznala, že Nemocnice po dvaceti letech jí nijak nenadchla a že jí protrpěla. Nové osudy si prý naopak užila a kvalita je takY na jiné úrovni... Tak se budem těšit, jak to dopadne...

Arccos

Arccos (hodnocení, recenze)

Nejenom, že bych vymazal hodnocení, která se tu vyskytla ještě před premiérou. Zrušil bych rovnou účty i těm lidem, co hodnotili. Tomuto serveru chybět nebudou.

svorad

svorad (hodnocení, recenze)

I když si nedělám iluze o tom, že by to byl seriál roku 2008 a podle mého nemělo první pokračování Nemocnice na kraji města - tedy Nemocnice na kraji města po dvaceti letech, která vzhledem k původní verzi (a nejen vzhledem k ní) byla opravdu propadákem, a vůbec pokračování vzniknout, proč toto hned hodnotit jako odpad, když to ještě nikdo neviděl?

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Nestihl ani jeden natáčecí den. Pořád to odkládali, až mu bude líp...

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

No hodnocení by CSFD vymazat měla, to je fakt. A propos - všiml jsem si, že je mezi herci uvedený i Josef Vinklář - nevíte někdo, jak to s ním bude??Stihl to dotočit nebo ne???

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Horší než předešlý výpotek z pera Petra Zikmunda to být nemůže, z čehož vyplývá, že se těším.

Pražák

Pražák (hodnocení, recenze)

Boha jeho to je casting teda. Nechápu, že se do toho někteří skuteční herci nechají naverbovat a vedle nich budou ty pseudo-serebrity a rádoby hérečky. Fuj.

Venda

Venda (hodnocení, recenze)

Prosím bez předsudků ! Dejte jim šanci. Lucie Konášová je skvělá scénaristka a mě docela zajímá, co si na Alžbětu nebo Arnošta připravila. Já se tedy moc těším! A prosím CSFD o vymazání hodnocení !!

Agatha

Agatha (hodnocení, recenze)

No tak to taky nechápu... Ono by jim asi mohlo něco utýct kdyby počkali...

bloom

bloom (hodnocení, recenze)

Nevím, jak to někdo může komentovat, když ještě není dotočeno...

choze

choze (hodnocení, recenze)

Druhá řada byla sice strašná limonáda, ale dalo se nato koukat.

#47

#47 (hodnocení, recenze)

Věřím, že tentokrát to bude opravdu stát za to, podle všeho co jsem zatím četl to vypadá přinejmenším nadějně. Změna scénaristy určitě povede k lepšímu. Lucie Konášová se zatím ukázala jako velice nadaná autorka.

Reklama

Reklama