Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává ve španělské části Harlemu. Carlito Brigante (Al Pacino) se vrací z vězení s pevným rozhodnutím, že definitivně skoncuje s obchodem s drogami a začne nový život. Potřebuje však pro začátek nějaké peníze, a tak začne pracovat jako šéf klubu svého známého. Po čase zjistí, že jeho okolí je mnohem zrádnější a nemilosrdnější, než si dovedl představit. To se týká nejen jeho rivalů, ale i bývalých kamarádů. Když ho jeho právník (Sean Penn), který ho dostal z vězení, požádá o pomoc, Carlito nemůže odmítnout, i když riskuje, že se nesplní jeho sen odjet se svou láskou Gail a začít znovu. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (689)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Všechny činy, ať špatné, či ty dobré jsou naší neoddělitelnou součástí. Carlito Brigante to ví! Poznal vězeňskou celu, našel v sobě sílu; přerodit se. Chce začít jinak, aby si, až dorazí na konečnou, mohl s klidným svědomím říct: „svůj život jsem nepromarnil.“ Taky si je jistý, že bude muset draze zaplatit. :-) Gangster-story se vším co takovému žánru náleží, který má, ale to něco, nebo spíš toho někoho navíc; Briana De Palmu, jenž dokáže z herců vykřesat maximum. Už jen nerozpoznatelný(až do ´44 minuty, jako Faye) Sean Penn, který dobrovolně odhodil stereotypní masku zhýralého hejska a jeho přeměna, jako i herecký projev byl veskrze uvěřitelný a odzbrojující. A teď si dovolím oponovat TheMakerovi v tom, že Al Pacino je prostě Bůh, když se nad tím tak zamýšlím(nic proti Pánu všehomíra) ---, byl by Bůh v těle Al Pacina(jenž nikdy nezahraje průměrně!) schopen takové emoční vichřice, vyjadřujíc na oko ledabylým gestem, výrazem, potažmo upřeným pohledem vnitřní pocity svých postav, a co teprve, když charismatickým hlasem ovládá a strhne davy fanoušků, kteří se zatajeným dechem sledují jeho hereckou genialitu. Neupírám tedy Bohu jeho zásluhy stvoření, ale raději se obrátím, zcela opačným směrem.. // Al Pacino je prostě Ďábel ! ---(vždyť odkud vzešel)…a, ať se ten nahoře třeba vztekne; …jestli to umí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty budeš půjčovat auta? - Znám je. Kradl jsem je od čtrnácti let." Gangstery nemám v lásce a na pohádky o polepšených mafiánech nevěřím. A ani ta o čestném sympaťákovi Carlitovi Brigantem není výjimkou. Sice mi na něm bylo sympatické, že po předčasném vysvlečení pruhovaného hábitu nehodlal tento oděv znovu zařadit do svého šatníku, ale celkově byl ten pobyt mezi mafiány na můj vkus tradičně příliš dlouhý. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Gangsterky mě moc neberou, takovým Casinem jsem se doslova pronudil, s Kmotrem to nebylo o moc lepší. Nicméně toto bylo úplně jiný kafe. Tohle není žádná zdlouhavě roztahaná sága, ale svižně odsýpající příběh "vysloužilého" gangstera, který šlape jak hodinky až do dechberoucího závěru. Al Pacino a Sean Penn byli výborní! Prostě parádní drama, které si maximální hodnocení určitě zaslouží. 85% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

De Palma mě nikdy doopravdy nechytl za srdce. Zjizvená tvář byla blízko, ale ani ona nedosáhla páté hvězdy. Carlitova cesta je ale jiné kafe. Velmi mi připomínala Scorseseho gangsterky, které jsem si tak oblíbil. Hrdina vypráví své story (na rozdíl od Scorseseho v menším časovém úseku) a diváka dokonale vtahuje, jako člena svojí rodiny, do příběhu. Skvělý Pacino Nemá chybu. Výborný film. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Měla jsem sen, ale probudila jsem se. A teď ten sen nenávidím." De Palmův a Pacinův komorní melancholický přídavek/alternativní doslov a zároveň protipól k Zjizvené tváři (z níž se tu mihne několik herců), který narozdíl od ní nevypráví o cestě přes mrtvoly, ale o cestě od mrtvol a tu neprovází paranoia mocných, ale smutný fakt, že v téhle branži opravdu nemůžete nikomu věřit a vaše zásadovost a víra v přátelství, loajalitu či čest vás stáhne dolů. Opět výborný Pacinův výkon (když jsem film viděl poprvé v pubertě, Carlito mě uhranul a chtěl jsem být jako on, odsud také černý kožený kabát v mém šatníku) a stejně tak výkon Seana Penna. V době svého uvedení kritika film nedocenila a nevedl si moc dobře ani v kinech, o to většímu zájmu se ale těšil na videu. Lahůdková gangsterka se srdíčkem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (37)

  • Žiadna z piesní, ktoré hrajú počas Carlitovej (Al Pacino) návštevy v klube, kde pracuje Gail (Penelope Ann Miller), neboli v roku 1975, kedy sa dej odohráva, ešte vydané. (TheRoller)
  • Kleinfeld (Sean Penn) vo filme navštevuje väznicu Rikers Island Prison Barge. Tá však bola uvedená do prevádzky až v roku 1992. (TheRoller)

Související novinky

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

Kdo napíše Indiana Jonese 5?

21.03.2016

U Disneyho konečně pohnuli s Indiana Jonesem. Pátý díl půjde do kin 19. července 2019 a natočí ho Steven Spielberg, samozřejmě s Harrisonem Fordem v hlavní roli. George Lucas by se na pokračování… (více)

Reklama

Reklama