Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (509)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Já nevím, že si nedají pokoj s těmi otravně koncipovanými seriály, kdy se v rozmezí 45. minut všechno vyřeší, pořád se tam vydatně kecá, když dojde na akci, tak jenom divák kroutí hlavou. Chápu, že v USA, když nějaký herec vleze do seriálu, tak je to ostuda, protože seriály se tam berou dost podřadně a o herci to svědčí, že buď byl slavný a není už o něj zájem, anebo teprve rozjíždí svou kariéru. A Simon Baker nikdy slavný nebyl, pár lidí ho zná, a tak ani nevadí, že hraje v této odpadové záležitosti. Seriál je to pochopitelně špatný a nijak se neliší od seriálové dikce a produkce z USA. Jinak ten díl jsem neviděl do konce. Nedalo se na to dívat a vypnul jsem to. Škoda proudu na takovou předvídatelnou ultrastupiditu v režii, kterou bych zvládl i já. Tak je to ubohé, a tebe Simone Bakere lituji, že v tom hraješ. Já bych honorář za tohle ani nechtěl. Tak moc bych se styděl, že jsem v tom hrál. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

Nějakou nepříjemnou náhodou jsem se pohyboval v místnosti, kde zrovna začínal díl tohohle seriálu. Byl čas k večeři, a tak jsem u toho i pojedl. Měl jsem asi zrovna kliku, ale "padoucha dne" si tu střihnul Dan Lauria (táta z Báječných let). Ani to ale nespasilo tupej scénář, strašný herce, děsivou výpravu ... a všechno dodělal českej dabing. Fakt to není "chytrej" krimi seriál, dedukce tu lítaj jak na běžícím pásu, a když jsem na vlastní oči viděl zahranej vtip, kdy se hromadně z různejch čísel volá jednomu člověku a ptáme se ho na Emu, aby se mu po půl hodině další z vtipálků představil jako Ema a ptal se, jestli jí někdo nesháněl, bylo mi do breku. Ani ten hlavní superchytrák není nijak sympatickej, takže smůla... Prostě jen další stupidní seriál ve stylu To je vražda, napsala, Columbo, a všechny další seriály, kdy je každej jeden další díl stejnej jako ty všechny před ním i po něm... ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Mentalista je neobvyklý seriál, ačkoliv je začátek průměr, jeho kvalita sérií však stoupá, bude vám trvat, než si zvyknete na hlavního hrdinu, Patrick Jane (Simon Baker) je bývalý podvodník, který se dříve vydával za okultistu, poté jeho rodinu zabil Red John, psychopatický sériový vrah se sítí spolupracovníků a fanatických obdivovatelů. Další věc, které musíte dát šanci je detektivní tým, kolem Jane, Robin Tunney jako šéfka Teresa Lisbon mi do role úplně neseděla, až časem se ukáže více její charakter. Jane působí často jako floutek, který nepromýšlí svoje náhlé akce, které mohou stát zdraví a život nejen jeho, ale garantuji, že jeho metodám přijdete na chuť, stejně jako tomu, jak dovedně manipuluje svým okolím. Některé zápletky se táhnou na více dílů, kriminálníci jsou vesměs prohnaní, ale Jane je chytřejší, většinou. Zbožňuji vedlejší postavy, které mají charisma a vrací se, šéf nábožrenské sekty Bret Stiles, podvodnice Erica Flynn (Morena Baccarin), Emanuelle Chriqui jako Lorelei Martins, atd. Mentalista je rozhodně ten typ seriálu, kde jste rádi nejen, že jste ho viděli, ale také s k němu rádi vrátíte. Simon Baker urval herecky sérii pro sebe, ale to že o tolik ční nad ostatními přece jen není jeho chyba:) ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to takový americký Sherlock, který se tak alespoň hrdě nenazývá, a neprasí tím legendární nápad. Máme tady Watsona (alias Lisbon), který je vždy o krok pozadu, pověstného Moriartiho (Red John), jenž máchá hlavnímu hrdinovi hlavu i duši v odpadních stokách, a dokonce i Irene (Erica), což je femme fatal, jakou každý seriálový borec potřebuje. Ne, stejně jako Dr. House se to nikam neposouvá, pořád je to o tom samém. Ale narozdíl od kriminálek Vegas, New York, Miami (jsem zvědavá, kdy vyjde kriminálka Washington nebo třeba Salt Lake City...Juneau by bylo zajímavé) to alespoň není plné flash světýlek a zbytečné hi-tech, u níž člověk neví, jestli vůbec existuje. Mě se to líbí, a sedmá série je pěkná....za mě 70% ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Simon Baker (Patrick) mal problém zahrať scény, kde sa bozkával s Robin Tunney (Teresa). Tvrdil, že to bolo, akoby bozkával sestru a dúfal v iný koniec ich "vzťahu". (Petra321)
  • Simon Baker (Patrick Jane) si za jednu epizodu přijde na přibližně 350 000 amerických dolarů. (Megalomaniac)
  • Grace (Amanda Righetti) dělá, že si najímá nájemného vraha, přičemž je noc. Po úvodní scéně se objevuje nápis "o 36 hodin dříve", avšak nelogicky je opět noc. (willy1)

Reklama

Reklama