Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 2

Recenze (509)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Komplet: Nie zle, silnejsie a slabsie chvile. // Predchadzajuce komenty: Do 1x11: Je to zvlastne. Niektore veci dojdu aj mne, niektore mi nemaju z coho, niektore mi pripada ze mu trvaju pridlho... len velmi zriedka sa stava, ze zistim, ze som si nieco uvedomit mohla a neuvedomila. Celkovo sa na to ale dobre pozera. Podla imdb este 2 epizody. Dufam RJ uzatvoria. Update v polke S2: Standart si drzia. Pekny serial - ako mnohe a predsa iny. ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finální odhalení a zápletka jsou dost pitomé, je jasné, že scénáristi to od začátku neměli promyšlené a improvizovali s tím, až přijde čas odhalit Rudého Johna, nějak to ukoulejí. Na druhé straně celý ten seriál je samozřejmě dost pitomý, rozhodně to není žádný True Detective nebo nějaká inteligentní skandinávská kriminálka, jen taková blbůstka, kterou může člověk sledovat při snídani, jedním uchem tam, druhým ven.  Takže to zase tak nevadí. V podstatě jediný důvod, proč se na Mentalistu dívat, je fantastický Simon Baker, který celou tu zhovadilost táhne neuvěřitelným způsobem. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

Simon Baker a jeho úsměv mě dostali hned během prvního dílu na lopatky, takže bylo jasné, že se budu dívat i nadále. Jen je škoda, že za jeho policejní partnerku nezvolili někoho jiného, Robin Tunney a ty její ksichty mě už víte co :) Dějová linka kolem Red Johna se táhne jak nudle, což ji ubírá na zajímavosti, a objevuje se snad jenom v době, kdy scénáristé nemají nápady na nějaké jiné případy (???) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podle mě přinejlepším lehce nadprůměrný "sociálně inženýrský" seriál z rodiny Psych, Anatomie Lži a asi dalších, o kterých jsem neslyšel. Samozřejmě pokud vám zaimponuje hlavní hrdina, tak je jasné že to uvidíte jinak než já, který Simona Bakera považuje za tuctového stárnoucího playboye, kterého si pamatuju jen z mrňavé roličky v L.A.: Confidential (a který k mému překvapení strávil nějaký ten rok ve Škole Zlomených Srdcí:)), herecky naprosto nesrovnatelného třeba právě s Timem Rothem z Lie To Me. Abych to doplnil, jeho Patricka Janea mám za podivné a dosti nesnesitelné, neustále v tom samém navlečené individuum, které mě nezajímá. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že seriálu celkově chybí nějaká originalita pokud jde o zápletky jednotlivých epizod. Ale samozřejmě čím jiným se zavděčit tomu věhlasnému "průměrnému divákovi", než něčím co vyčistí a nepoškrábe, a je bez chuti a bez zápachu, že... Zkrátka a dobře likvidace Lie To Me po třech sériích a veselé pokračování tohohle, mi bude ležet v hlavě ještě dlouho. 60%, abyste neřekli, že jsem zaujatý víc než je obvyklé;) ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Grace (Amanda Righetti) dělá, že si najímá nájemného vraha, přičemž je noc. Po úvodní scéně se objevuje nápis "o 36 hodin dříve", avšak nelogicky je opět noc. (willy1)
  • Simon Baker (Patrick) mal problém zahrať scény, kde sa bozkával s Robin Tunney (Teresa). Tvrdil, že to bolo, akoby bozkával sestru a dúfal v iný koniec ich "vzťahu". (Petra321)

Reklama

Reklama