Reklama

Reklama

Mentalista

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2008–2015), 106 h 57 min (Minutáž: 39–45 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Simon Baker, Amanda Righetti, Robin Tunney, Steven Culp, Tim Kang, Tim Guinee, Owain Yeoman, Gail O'Grady, Shaun Toub, Tara Karsian, Morena Baccarin (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(151)

Detektív Patrick Jane je veľmi všímavý. Aj z tých najmenších detailov na mieste činu i z chovania ľudí dokáže vyvodiť precízne závery. Preto ako odborný poradca spolupracuje s CBI a pomáha hľadať nebezpečných zločincov. Ale po sériovom vrahovi zvanom "Red John", ktorý zavraždil jeho ženu a dieťa, márne pátra už niekoľko rokov... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (166)

Trailer 1

Recenze (510)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Prostě se jen pořádně dívá okolo sebe a nemá klapky na očích. Zkuste to i vy, podívejte se na někoho v metru, tramvaji, autobusu nebo jen na osobu, která momentálně přechází křižovatku, venčí psa. Chování té osoby, gesta, drobné detaily, které zachytíte při pozorném pohledu na ni vám řeknou a prozradí hodně aniž by otevřela pusu. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Tééda, co všechno udělá americký systém proto, aby dokázal světu, že pouze jejich odborníci dokážou na všechno přijít. Teď maj mentalistu a to je takovej chytrej chlápek, že vlastně ani nemusí být vyšetřování. Ten ferda vždycky někam přijde a odemele přesně jak to bylo. To je teda Pan vyšetřovatel. Kam se hrabe rada Vacátko. Je mi normalně na blití z těch amerických hlavu - vymazávajícíh seriálů a filmů. USA je zlo Světa...ve všech podobách. Včetně filmů a seriálů, kde lidem úmyslně podstrkávájí kvalitu státních složek, jen proto, aby jsme si všichni řekli: Vždycky tě dostanou když budou chtít. Oni maj technoligii....a dneska dokážou tohle a tamto....a nemáš šanci..... Vzbuzovat v člověku obavy, aby se nedokázal nikdy vzepřít, když náhodou nebude se Systémem souhlasit je učíná propaganda režimu. V USA je prachobyčejná diktatura a evropské státy, ji vesele přijímají a podporují. Pak se to snaží napodobit a stejným způsobem ovliňovat Evropany. Viz Kobra 11, CI5, MI5, Kriminálka Anděl. Prostě odpad! Úplně všemi body to dokazuje. ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavný, postavy jsou dobře vyobrazené a odkrývají vždy něco nového. Sice je to typ seriálu, který je dnes mnoho (řešení případů nějakou zvláštní schopností - počítání, detekce z kostí apod.), ale i přes to dokáže zaujmout a nenudí. Patrick se mi dostal velmi pod kůži. /// Tak nám přišel konec druhé série a připadá mi, že začíná krapet ubývat sil. Jestli v další sezóně trochu nepřitvrdí, tak nevím nevím jak se to vyvine, ale předpokládám, že do záhuby. EDIT: Takže zakončení celého seriálu s velkou mírou důstojnosti. I přes zbytečné na natahování (spoiler: po zabití Red Johna), se mi díly v FBI líbili, sice už to nemělo, takové kouzlo a gradaci, ale i tak pecka. Celé ukončení propletené romantickou náladou, jak z nějakého slaďáku krásně zapadlo k Janeově rozervané a romantické duši. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Mentalista je ve změti podobných seriálů zářná výjimka. Vůbec to není špatný seriál a hlavní idea také není špatná. Simon Baker do role Patricka Jane naprosto sedne, ale jsem zase u dabingu! Co mě na tomto seriálu v TV nejvíc irituje, je právě dabing a česky mluvící Jane. To je tak slizské, že neznat originál, tak mě to snad od celého odradí. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Je až k neuvereniu koľko seriálov z detektívneho, policajného a nemocničného prostredia s tajomnými podtextami vedia Američania vyrobiť a skoro všetky pre mňa stoja za nič. Ja sa pri nich nebavím a ani tento mysteriózny a diskutabilný seriál ma nazaujal, nepobavil, nudil a skončilo to prepnutím kanálu. ()

Galerie (1 118)

Zajímavosti (35)

  • Patrick (Simon Baker) si půjčí od Lisbonové (Robin Tunney) 100 dolarů, aby si mohl zahrát Blackjacka v Casinu. Při cestě ke stolu je jasně vidět, jak si pohrává s žetony, ale než se usadí ke stolu, má v ruce opět pouze bankovky. (Timak)
  • Patrick (Simon Baker) mluví s novinářem po telefonu, ale v jednom záběru je znatelně vidět otočení digitální klávesnice na mobilu při změně polohy, což znamená, že hovor ve skutečnosti neprobíhal. (Tsukikage)

Reklama

Reklama