Reklama

Reklama

Upíří deníky

(seriál)
  • USA The Vampire Diaries (více)
Trailer 8
Drama / Horor / Romantický / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2017), 120 h 1 min (Minutáž: 40–43 min)

Předloha:

Lisa Jane Smith (kniha)

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Nina Dobrev, Ian Somerhalder, Paul Wesley, Steven R. McQueen, Kat Graham, Candice King, Zach Roerig, Michael Trevino, Matthew Davis, Sara Canning (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(171)

Příběh dvou upířích bratrů, kteří jsou posedlí krásnou dívkou z městečka, mezi jehož obyvateli žijí nadpřirozené bytosti. Na začátku seriálu se Stefan a Damon Salvatorovi vracejí do rodného města Mystic Falls ve Virginii, oba z velmi odlišných důvodů. (HBO Max)

Videa (136)

Trailer 8

Recenze (619)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

No, jelikož mám upíry celkem rád, tak musim dát jen 1 hvězdu, proč? Protože se jedná o další zamilovanou kravinu jak se nána zamilovala do upírka a ten měl soka.. Dokola a dokola a pořád dokola. Stmívání nastavilo laďku, tak si producenti řekli, že natočí seriál mapující "každodenní život vampírka" Brrr :D ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zpočátku, když jsem četla o čem to má být, jsem nad tím ohrnovala nos. Zdálo se mi to trapné a že toto téma je už vyčerpané, že mi to jednoduše nemá, co nabídnout. Ale stačily mi 2 díly a změnila jsem názor. Nic nového mi to sice nepřináší, jen mě to okrádá o čas, ale líbí se mi ta naivita. Je to víc dětské než True Blood, které mě trochu zkazilo. Když ve Vampire Diaries chtěli udělat (předpokládám) erotickou scénu, tak jsem si myslela, že je to vtip:D v tomto směru se to True Blood nevyrovná. Ale mám prázdniny, i když jsem na výšce, tak jsem asi stále ještě puberťák, když se mi to líbí. A co na mám říct na to, že je v mé top 10? Miluji milostné trojúhelníky, možná jsou otřepané a naivní, ale já si nemůžu pomoct :). Jen mi neskutečně vadí ta klišé. Nechápu, proč se krásná Nina Dobrev musí každé ráno probudit nalíčená, hm?? Nebo proč se vždycky musí rozhodnout pro toho nudnýho Stefana??Vrrrr! ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Kevin Williamson & Julie Plec / L.J. Smith | Hudba: Michael Suby | Produkcia: Pascal Verschooris, Sean Reycraft, J. Miller Tobin | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Outerbanks Entertainment, Alloy Entertainment, CBS Television Studios, Warner Bros. Television || Sociologické vysvetlenie pre čoraz viac sa objavujúce kinematografické diela s upírskou tematikou nie je potreba opisovať. Sú totiž jedným z najbližších hrdinským typov k človekovi, a to ich s onými nadprirodzenými schopnosťami radí medzi najsympatickejšie dlhozubáče pre diváckeho smrteľníka. The Vampire Diaries si je tohoto spoločenského javu viac, než vedomá, a staví svoju existenciu a potenciálny úspech na tento jednoduchý fakt, akurát dôraz kladie na ešte masovejší základ, a to na vzťahovú rovinu. Jedinou menej výhodnou okolnosťou je čoraz viac preplnený trh rôznymi zatmenými alebo zatmievajúcimi sa projektami s krvo-sajúcou tematikou (pre mňa jednoznačne najúspešnejším pokusom je zatial TRUE BLOOD). No i s prebytkom týchto produktov je to najdostupnejšia verzia pre bežného diváka - nepotreba predplateného kanálu HBO, atd. Čo sa týka hereckej gardy, jeden je neznámejší ako druhý, a to je dobre. Efekty sú pozerateľné a remeselná stránka nesklame. To ale nič nemení na fakte, že je to priemerná post-nuda na obdobia, keĎ sa nie je na čo pozerať - a to sa môže stať len v prípade, ak sa dodávka internetu v domácnosti zastaví, a na komerčných televíznich staniciach dávajú po stošesdesiatyôsmy krát Shreka s nadpisom Filmová udalosť roka... ()

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Mnohokrát se mi stalo, že jsem dorazil z knajpy ve zdeformovaném stavu s mozkem nasáklým ředidlem a ulehl do zcepenělých zvratek z minulé noci. V telce potom běží tento demencí infikovaný opus a já, ač mysle na šedesátiletá povislá prsa paní barmanky která je zároveň moji babičkou, stejně tuto do obrazu přenesenou tupost vnímám všemi smysly a dálkáč je tak ukrutně daleko. Filmy¨a seriály s upíří tématikou už nejsou to co bývaly (dřív stály za výměšek střev mého trávícího traktu, nyní stojí za nikdy neholený ženský genitál). Teď je to tam samý testosteronem čpící metrosexuál, samá naivní modelka s hnusnýma kozama a nechybí puberťačky zvlhčující zápletka, za kterou by se nemusel stydět ani scénárista českého kultu Ulice. Než vidět další díl, raději se budu mydlit česnekem, sprchovat svěcenou vodou a nakonec se posypu stříbrnýma třpytkama. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, že to bude příšerná blbost. Koukla jsem na cca 3 cvičné díly a už jsem nemohla přestat. Když už si říkám, že mě tam nic nepřekvapí, tak najednou bum a zas se divím. :-) Takže super, příjemná oddechovka. *Edit 2015 - Ty nadšené výkřiky při psaní prvního komentáře, už dnes působí docela úsměvně. Pravdou je, že čtvrtou řadou celý wau efekt skončil, a ve sledování pokračuju snad jen ze setrvačnosti. Překombinovaná přehlídka stárnoucích modelů. OMG, kdo jim ještě teď může věřit věčné mládí? Začátky byly svěží, ale dál to lepší nebude, a po sedmé řadě půjdou stejně do kytek. ()

Galerie (2 133)

Zajímavosti (65)

  • Kevin Williamson zpočátku neměl o televizní adaptaci knižní série "Upíří deníky" spisovatelky Lisy Jane Smith zájem, protože se mu zdálo, že je příliš podobná knižní a filmové sérii "Stmívání". Nakonec si ale knihy přečetl a příběh ho zaujal: "Začal jsem si uvědomovat, že je to příběh o malém městě, o jeho podhoubí a o tom, co se skrývá pod povrchem." Williamson prohlásil, že příběh města bude hlavním tématem seriálu spíše než střední škola. (Mr.Hudson)
  • Ani jeden z herců, kteří hrají rodinu původních upírů, není původem z USA. (LucyD)

Související novinky

Batwoman míří do televize

Batwoman míří do televize

18.07.2018

Bývalá producentka Upířích deníků Caroline Dries chystá ve spolupráci s televizním magnátem Gregem Berlantim (Arrow, The Flash, Supergirl) nový komiksový seriál od DC, tentokrát zaměřující se na… (více)

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

Oběti pro Schwarzeneggerovu vybíjenou

28.07.2012

Arnold nedávno dotočil se Slyem The Tomb, chystá se na nadpřirozený akční masakr Unknown Soldier (zahraje si v něm anděla pomsty, seslaného na bezohledného výrobce zbraní a jeho soukromou armádu) a… (více)

Reklama

Reklama