Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Emocionálně trochu chudší než Gone Baby Gone, stále však velmi plný a "živý" příběh, kde hlášky dokonale zapadají, každý charakter je ohromně zajímavý a Affleckův všeznalý výraz i břišní sixpack budí příslušný respekt. Jen ty logické lapsy a drobné scenáristické berličky, díky kterým toho chlapcům prochází občas až moc, přespříliš vytrhávají z konzistentního napětí a očekávání věcí příštích. I tak mám pocit, že pokud si Affleck pojede ve stejném duchu ještě párkrát, může to na sklonku života dotáhnout do ligy Eastwoodovic formátu. Velmi silný nadprůměr. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jsem sice zločinec, ale mám zlaté srdce. Hledám přítelkyni se spoustou pochopení. Něco takovýho by si mohl dát MacRay do inzerátu. Film zas může mít na přebalu napsáno "Chci strašně moc vypadat jako Nelítostný souboj" (dokonce se na něj hrdina dívá v televizi). Jenže šaty s vlečkou, stříbrem vyšívané, ale princezna to není jasný pane. Affleck není Mann. Jde o dost idealizovaný pohled na svět gangsterů, kteří tu vypadají jako kluci od vedle a co mají jen adrenalinového koníčka (zatímco FBI tu pomalu vypadá jak Gestapo). Byl to nadějný Affleckův pokus, ale zpětně a s odstupem pár let dodávám, že mimo scénu s nejchytřejším policajtem na světě tam vlastrně není nic moc zajímavého (snad až na Rebeccu Hall). ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Režii to má kulantní, akční scény jsou špička ve své třídě! Jen mi nejde do hlavy, co to režiséra napadlo, obsadit do hlavní role toho slizkého pokrfejse s obličejovou obrnou, který když chce zahrát nějaké emoce, musí před ním klapka utýrat koťátko a to ještě s nejistým výsledkem, zdali se mu ta vráska uprostřed čela vůbec objeví. Navíc přes polovinu dvouhodinové stopáže dělá nudně kudrnaté oči na nějakou ohyzdnou kikinu z banky, kterou se kdoví proč snaží ošukat, což v kombinaci s odpudivým heavyendem degraduje toto nadějné drama na úroveň sériové, klišovité sračky podle Rosamunde Pilcherové o trampotách životem zklamané vdovy a zneuznaného švédského jaderného fyzika na pozadí uhrančivých Rakouských Alp. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Melancholická, řemeslně bezchybně odvedená kriminálka. Chytrostí scénáře sice nedosahuje takové té artové kriminální špičky (Heat, s nímž bych The Town ale raději nesrovnával, působilo na mě úplně jinak), ale je o několik tříd výš, než letošní blockbusterová akční konkurence, což je příjemné. Ben Affleck mě v hlavní roli mírně rušil, hereckým charismatem jej převálcoval Jeremy Renner, ale jako režisér odvedl výtečnou práci - například lepší automobilovou honičku jsem letos neviděl. Obecně řečeno mi v podobných filmech často dělá problém fandit záporným postavám, podobnou potíž jsem zažíval i tady. Emocionálně mě mírně zasáhlo až závěrečných pár minut. Koukalo se mi na to dobře, nepřekvapilo mě to ani jednou. Zkrátka příjemný, uspokojivý thriller, ale úplně nenadchne. Slabší čtyři hvězdy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Račte vstoupit. Ben Affleck ve velkém potvrzuje, že má psaní scénářů v krvi. A že mu režie svědčí. V jeho druhé snaze (první jsem, přiznám, trochu kriticky sjel) prorazit mezi režiséry diváka opět zavádí do rodného Bostonu, konkrétně nechvalně proslulé čtvrti Charlestown, která je známá koncentrací zločinu. Neuspěchaný děj představuje čtyři kamarády, kteří do tohohle řemesla předávaného z generace na generaci taky fušují. Při svém posledním přepadení banky jsou ale nucení vzít rukojmí, bankovní manažerku Claire. Po propuštění zjistí, že sličná bankovnice bydlí nedaleko jejich domovů a pro jistotu ji jeden z nich, hlavní kápo, chytrý a v podstatě dobrosrdečný Doug, sleduje. Jenže chvilka v prádelně udělá své a Affleck (stejně jako mnohokrát jinde vzpomínaný Clint Eastwood) začíná tavit klišé v životní pravdy. A mně tahle soustředěná filmařina s údernými akčními sekvencemi jednoduše sedla. Jasně, uvítal bych ostřejší hrany a nějakou tu minutu pro rozvíjení dalších charakterů navíc, nicméně příběh dokáže strhnout a skvěle drží pohromadě. Každý tu blábolí, že snímku škodí strojenost a vypočítavost nebo tendence pokoukávat po nějakých filmových cenách. Kašlu na to. Jasně, z Douga nečiší ona suverénní osudová zamilovanost, snímek nenabízí stoprocentně košatou a vrstevnatou látku ve stylu nedostižného Nelítostného souboje, ale svůj emocionální dopad rozhodně má. Má i neuvěřitelně půvabnou Rebeccu Hall, výborného Jeremyho Rennera nebo Peta Postlethwaita a rozhodně i Afflecka. Není to Kevin Spacey, ale takové ty zatracované řeči o jeho herectví neberu (stačí si vzpomenout na jeho spolupráci s Kevinem Smithem). Má taky akční scény, které by divák očekával od trochu „zkušenějších“ mistrů. Nabízí tak třeba výbornou automobilovou honičku nebo finální epickou přestřelku, u které by si měl Michael Mann dělat poznámky a rychle si vzpomenout na své starší filmy. Tenhle film prostě dýchá a tepe životem.. Sežral jsem mu i ta klišé. A rozhodně se těším na příště - ve Městě i jinde!! Tohle bude zrát.. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Premiéra filmu se konala ve Fenway Parku, což je baseballový stadión v Bostonu. (HellFire)
  • Do kin byl film rozvážen pod názvem "Criminal Intent". (HellFire)
  • Každý obrněný vůz bostonské policie, který se ve filmu objeví, má příslušnost k fiktivnímu policejnímu okrsku A-8. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama