Reklama

Reklama

Bývalému univerzitnímu zápasníkovi Scottu Vossovi (Kevin James) je 42 let a bez většího zaujetí učí biologii na upadající střední škole. Když kvůli rozpočtovým škrtům hrozí, že budou zrušeny některé ze školních programů a učitel hudby (Henry Winkler) bude propuštěn, Scott se rozhodne, že jako zápasník bojových umění vydělá škole nějaké peníze navíc. Každý si myslí, že se Scott zbláznil – především školní zdravotní sestra Bella (Salma Hayek) – ale Scott dokáže něco, co nikdo nečekal. Inspiruje své studenty a stane se senzací, která celou školu spojí dohromady. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (257)

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch snímků, který poukazuje na to jak si v kapitalismu zcela nekapitalisticky (socialisticky) pomáhat. Nudné, příšerné dialogy, nevěrohodný děj a naivita, tak bych to celé posoudil. Já se nudil a silně mě to nebavilo. CITÁT - Šance, že někdy využiješ to, co se tady naučíš je nulová........... ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Asi je to moje hodnocení až moc štědré a spíš by to bylo asi na tři, jenže já mám slabost pro filmy, které jsem pustil spíš ze zoufalství, nic od nich nečekal a nakonec dostal slušnou zábavu. Samozřejmě by se to takhle odehrát nemohlo, to je jasný každýmu soudnýmu člověku, co někdy viděl boj na UFC úrovni (a asi i těm, co to ani neviděli). Nicméně, Kevin James v hlavní roli je fakt sympaťák, hlavně v první půlce, kdy je to vyhořelý loser. Spousta fórů tu funguje, ať už kolem školy, nebo kolem jeho kamaráda, lakýrníka s velkou rodinou, ale i ta parta, co je učí na testy na US občanství, speciálně ten trenér (co přebíhá mezi boxem, spinningem a aerobicem). A třeba první zápas v kleci je top. :) Poslední část už je taková americká, ale vlastně jsem to tady docela i chtěl... Jediná věc, která se tvůrcům zásadně nepovedla, je scéna s házením jídlem. Naštěstí tam už podobná trapnost není. Celkově je to povedená oddechovka na jedno zkouknutí, navíc o hodně lepší, než drtivá většina současný komediální produkce. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Napad to rozhodne spatnej neni. Navic James je pro roli naprosto genialni, trochu zhubnul, takze mu clovek ty bitky veri a komedialniho talentu ma dost. Navic zacatek, kdy mu je nejaky vyucovani u prdele je fakt sranda. Jenze postupem casu je film tak nejak furt stejnej a zacne se hrat na dojemnou notu. Ne ze by se na to koukalo spatne, bitky jsou fajn a sem tam se nejakej for najde, jen to proste neni nejaka forama natriskana zabava. Ale ty 3* to da. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taky se vám vybavil Warrior? No každopádně tady se hrálo na komediální notu a celkem se to vydařilo. Ale jak už to tak u podobných filmů bývá, všechno šlo do háje ve chvíli, kdy se začalo hrát na city. Takže plus mínus poslední třetina. A naštvalo mě to i přesto, že jsem něco podobného tušil. Do té doby se totiž jednalo o svěží komedii s ucházejícím Kevinem Jamesem a rajcovní Salmou, přičemž nebyla nouze o celkem solidní hlášky a povedené gagy a i když to celé bylo značně přitažené za vlasy, já se výborně bavil. Jenže pak přišly kecy typu "Musím to udělat." nebo "Podívej se na ty děti." a pochopitelně dlouhej záběr na hudební kroužek, kterému by se bez trombónu a houslí zhroutil život a já si musel dát zase hlavu do dlaní. Ale i tak ve mě zůstává lehce nadprůměrný dojem. 60% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Americká rodinná komedie s bitkařským námětem, slušnou hudbou a typicky rozjuchaným závěrem, ve kterém se všichni mají rádi. V rámci žánru nešlápnete vedle, nic víc ale film nenabízí. Selma Hayek zvedne sledovanost a Kevin James nebyla špatná volba, aspoň má na zápasníka postavu. # [viděno: monitor, 5.1] # přáběh 5 | hudba 7 | humor 3 | akce 5 | napětí 1 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (26)

Zajímavosti (12)

  • Sebastiaan "Bas" Rutten, představitel Nika, byl skutečným zápasníkem MMA. Absolvoval celkem 22 zápasů, ve kterých zůstal neporažen s bilancí 21 výher a 1 remíza. Mimo jiné je známý i z instruktážních videí sebeobrany. (Ptaky)
  • Název filmu je odvozen ze skladby "Boom" od skupiny P.O.D., kterou si vybral Scott (Kevin James), aby mu hrála při nástupu do ringu. (Ptaky)
  • Ve scéně s dortem, kdy dostane hlavní hrdina (Kevin James) "čuchnout" k dortu, má marmeládu jen nad nosem. V dalším záběru ji má okolo celé pusy a na bradě a v následujícím záběru, kdy se chystá vše utřít, má marmeládu opět jen pod nosem. (Proroček)

Reklama

Reklama