Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 7
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

Pute 

všechny recenze uživatele

Obšlehneme IV. epizodu, kvůli korektnosti bude hlavním hrdinou mladá žena, pak tam bude černoch .. jo, to bude fungovat. Triky máme lepší, fanoušci původní díly žerou, takže třetí ničení Hvězdy smrti nikoho nepřekvapí, naopak, bude to hezký retro. Jo a do VIII. epizody už máme super zápletku. Dáme tam ještě větší superultramega planetu smrti! To nikdo nečeká. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Je to porad draze natocena desne naivni pohadka a tak se k tomu musi pristupovat a moc u toho nepremyslet ;). Ale i presto asi nejvetsi problem, proc v celem vesmiru ve sci-fi, kde si muzou scenariste vymyslet doslova cokoli, tocej porad dokola ten samy pribeh.... superzbran (planeta/hvezda/mesic smrti :_), plany k ni, slaby misto, hrdinove se vydaji vypnout vypnout stity, rebelove muzou utocit, jeji zniceni.... uaaaaaaaaaa.... A to i dalsi film z tohohle univesra se ma zas motat kolem hvezdy smrti a kradeze jejich planu, vazne ACH JO :_( No a takovy ty prkotiny, jakoze kdyz hrdina vystreli, vzdy trefi, kdezto "vojaci v bakelitu" cely zivot k tomu trenovani netrefi nikdy nic, nebo ze ti dobri vzdy pristanou/zriti se par metru od strategickeho mista kam se potrebuji dostat, nebo ze jeden z hlavnich hrdinu ihned potom co zbehne od "imperia", protoze nechce zabijet, okamzite v klidu zacne zabijet doslova po desitkach svy bejvaly kamarady/spolubojovniky se kterejma od malinka vyrustal a trenoval a nema z toho jedinou vrasku na cele... hmmm asi proto ze poprve v zivote potkal hezkou bilou holku :) ktera se jen tak mimodek sama od sebe stava pomalu nejmocnejsim JEDIem.... ta teda ikdyz zije celej zivot sama v pousti, tak od tri let nezmenila uces (aby ji kazdy divak v kine bezpecne poznal :) a hlavne i v ty pousti ma neustale udelany rasy a rtenku, ... :D Nebo ze divoka velika lidozrava prisera na lodi kdyz potka zlyho komparzistu, hned ho sezere, kdezto kdyz chytne toho hodnyho, tahne ho pres celou lod nekam zivyho, aby ho byl jste cas zachranovat... Taky ehm, ze planety nebo rovnou cele soustavy existuji doslova na dohled pohym okem od sebe, aby bylo mozne je efektne nicit a sledovat to (pusobi to asi tak, ze cca pet obydlenych planet je k sobe bliz nez Zeme a Mesic :_) Tak tohle vsechno musi clovek asi tak nejak prechazet, to k tomuhle zanru patri :_) Jen jako bonus jsou "ftipne" scenky robotu, ktere dneska vyznivaji vazne uz jen trapne. Plus obsazeni rebelskych pilotu, bojovniku a mimozemstanu, ktere casto vypada spis jako sraz fanousku Comic-Conu :_) ()

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Povedený restart. Ale film je přílišná "kopie" předchozích dílů. Chtělo to alespoň něco trošku více originálního a nebát se. Snad bude další díl povedenější. ()

Merenre 

všechny recenze uživatele

Ani při nejlepší vůli nelze tento počin považovat za plnohodnotný film. Z jedné strany je to trapná vykradačka staré trilogie - někdy až působící jako podivný remake - z druhé strany je to těžce předvidatelný, špatně napsaný úvod něčeho (někdo psal, že je to jak pilot k nějakému seriálu, což je přesné). Herecké obsazení je chabé, nejvíc pak ústřední dvojka, akce je sterilní a nudná a celkově je to zdlouhavé a nenapínavé. Tři hvězdy jen proto, že je to pořad o dost lepší než otřesná epizoda II a III ()

Mitch Conner 

všechny recenze uživatele

Z hlediska děje je to pro některé Sílo-fily zklamání, podle mě ale Abramsovi sázka na jistotu vyšla a dokonce si ani nemyslím, že by to byla až taková malá domů. Předvídatelnost se i přes nekonečné pitvání trailerů a fotek z natáčení zas až tak nekoná. Co se Myšákovi dá trochu vytknout, jsou castingové volby. Na co ale v Disney mohou být hrdí je technické zpracování. Je to po Mad Max: Fury Road druhý film, u kterého jsem rád za 3D. Ten pocit ze začátku filmu kdy to vypadalo, že mě propíchne blížící se Star Destroyer nezapomenu. Klobouk dolů před J.J.-em za to jak se mu podařilo navázat na epizody IV-VI a já už se nemůžu dočkat 14.12.17! ()

Malarkyy 

všechny recenze uživatele

Tahle epizoda je čím dál tím horší. Všechno špatně, edit na 3*. Obávám se že jestli to čirou náhodou ještě někdy uvidím tak se přiblížíme k odpadu. 3* drží už více méně jenom nálepka Star Wars. ()

Sentinel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bolelo. Docela dost. A to ani nejsem žádný hardcore fan, jen mám rád kvalitní filmy, mezi které se nové Star Wars rozhodně nepočítá. Když J. J. Abrams natočil první nový Star Trek, byl jsem ponejprv poněkud zaskočen jeho pojetím, ALE musel jsem nakonec uznat, že ten film byl výborný, měl vynikající prolog, dobře napsaný scénář, kvalitní postavy a spoustu zapamatováníhodných scén. Síla se probouzí nemá ani jedno. Tolik logických nesmyslů, přitroublých klišé a místy až béčkových dialogů snad nebylo ani v pozdějších Transformerech. Zlatý Jar Jar Binks. Nevím, možná je to tím že už mi není 14 a po filmech tohodle formátu chci aby měly nějakou hlavu a patu a hloubku, možná jsem prostě jenom čekal trochu víc než standardní tupý blockbuster. ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Já bych mohl vymačkávat uhry a křičet, že tohle už není SW, ale neudělám to. Je to nova série a podle toho by lidi k tomu měli přistoupit, zvášť když jde o první cast nové trilogie. Takže skvělá honička Malého Sokola, démonická atmosféra okolo Kylo Rena a spousta dalších věcí, které snad budou rozvinuty a vyladěny k dokonalosti. ()

Sharlis 

všechny recenze uživatele

Stormtrooper, necharizmatický černoch sa v úvode nervovo rúca a uteká z bojiska, prebehne na druhú stranu a do desiatich minút sa z neho stane vraždiaci stroj a ústredná postava. LOLOLOLOL 16 ročný záporák, ktorý si nie je istý či je záporák a po celý film len prehráva. Absentuje dobrá akcia alebo humor, resp. nie je skoro žiadna/y. Finále slabučké a vopred jasné. Star Wars má veľa fanúšikov a preto je hodnotenie výrazne vyššie, akoby to hodnotil nezaujatý divák, ale realita je taká, že tento film bol absolútna pičovina. Z tejto mizérie ma našťastie vytiahol Rogue One, ktorý má všetko čo force awakens nema... všetko. ()

májovec13 

všechny recenze uživatele

Srdcovka to je, ale když ze mě vyprchala nostalgie, nemohu dát více jak 3*. Příběh je prachsprostá kopie Nové naděje, padouch je slabý - bez masky působí dětinsky - navíc jeho skills v soubojích jsou velmi nedotažené (že ho porazí dívka, která zrovna objevila Sílu - ok, ale stormtrooper bez špetky umu??). Disney evidentně vsadilo na jistotu, ale dle mého až moc...Jde se příliš cestou původní trilogie, aniž by se zauvažovalo o zapojení "toho dobrého" z prequel trilogie (efekty, souboje, dopad válek na obyčejné obyvatelstvo). ()

pursuer 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, ani neurazí. To, co by většina sečtělé populace předpovídala, tedy dojení značky zábavním gigantem, se vyplnilo. Režijně se jedná o opravdu povedené dílo a mistrnou práci, kde se ukáží kvality promyšleného plánování a výběru zaměstnanců, ale co si budeme nalhávat, scénář je převařená čtyřka (IV), postavy jsou lehce zdegenerované klony (s prohozenou barvou pleti/pohlavím) a staré ikony se mihly jen kvůli reklamě. Osobně jsem byl nadšen opětovným natáčením "tam venku, ve světě", kde nebe není zelené, voda není zelená a není třeba renderovat stíny pod herci. Dívalo se na to pěkně, ale návštěvu osmičky (VIII), si budu rozmýšlet. ()

SteveV 

všechny recenze uživatele

Jak jo - hýbe se to, představení nových postav OK, návrat starých OK, ale o museli prakticky kompletně vykrást Epizodu IV.? Chjo... A navíc - v tom momentě na mostě, který měl být zřejmě emočním středobodem filmu, jsem ... vlastně nic moc necítil. Škoda. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

The Force Awakens je o hľadaní - Odboj pátra po Lukovi Skywalkerovi a fanúšikovia príbehov o spravodlivých Jedioch a zlých Sithoch hľadali duchovného pokračovateľa. A veru ho aj našli - Star Wars sú späť v plnej paráde a v duchu originálnej trilógie! Abramsovi sa podarilo napojiť na legendárnu ságu a zároveň otvoriť priestor novým príbehom z ďalekej, preďalekej galaxie. Áno, príbeh sa dosť podobá na ten z New Hope, no a čo! Áno, nieje to dokonalé a sú tam drobné medzery, chybičky a prešľapy, no a čo! Po dlhých rokoch ide o poctivé Hviezdne vojny, ktoré dobre vedia, kde majú svoje korene a neboja sa k nim hrdo prihlásiť. Nová trilógia sa otvorila veľmi sľubne, a ja sa už nemôžem dočkať, čo nás čaká ďalej. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to bombasticky ohlášená jakoby nostalgická sra*ka... Ovsem výtvarně excelentní - třeba vrak křižníku v poušti a tak. A jinak? Kdyby tam nehrál Ford, tak bílý muži hrajou už jen záporňáky - casting je otravně korektní - třeba nejlepší mechanik v galaxii je samozřejmě ženská (zatim bílá) a tak podobně. Ale za zkouknutí to stojí... ()

detrew 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl dvakrát a myslím, že stačilo! Ne že by byl film tak hrozný, spíše to bylo velké zklamání. Přestože měl George Lucas vymyšlený zbrusu nový pravděpodobně geniální nový příběh, který měl nastartovat další epickou trilogii, Studio Disney se rozhodlo, že radši vsadí na staré motivy, což je u takového filmu nepřípustné! Každý film z této série by měl přinášet do světa Star Wars něco zcela nového, avšak tento film je dokonalým remakem epizody IV. Planeta Jakku, která se naprosto podobá planetě Tatuin, místo Impéria tady teď máme První řád a další už asi třetí Hvězda Smrti. A samozřejmě je toho mnohem více. Pozor spoiler! Jediná scéna, která snad stála za to, byla, jak Kylo Ren zabil svého otce Hana Sola. Jinak je film vpodstatě naprosto zbytečný. Třetí hvězdu dávám za efekty a jako motivaci, aby se u osmé epizody více snažili. ()

medovec 

všechny recenze uživatele

Řemeslně výborně natočený film,ale co se týče inovativnosti,tak dost pokulhává k dílům předchozím.Jsem dost zvědavý na další díl.Snad to nebude tak sterilní jako tento. ()

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Vypadá to hezky, více méně baví, ale obsahově je to tak vykrádající, že to nelze považovat za osobitý počin, nebo nějaké rozšíření universa SW. Episody I-III jsou sice scénaristicky (i režisérsky) horší, ale alepsoň ukazují něco nového. Odpustím JéJéčku motiv s hrdinou (tentokrát hrdinkou) na pusté planetě, který v sobě najde zvláštní sílu, stejně tak kopírku s nějakými daty ukrytými v robotovi, ale ta stupidná hvězda smrti 3.0!!! To je totální fail scénáře. Naprosto nudný a debilní! Plus nevyužití starého tria hrdinů je trestuhodné přešlápnutí. A přitom to bylo tak nadějné, tvůrci měli tolik možností... Nadprůměr to je, ale celkově promarněná šance na něco nového a epic :( ()

honys 

všechny recenze uživatele

Tak jako velký fanoušek světa Star Wars jsem měl upřímnou radost, když Disney koupil práva a začaly se objevovat zprávy o nových filmech a seriálech. Tak nějak jsem v koutku duše čekal, že se budou tvůrci snažit držet již v knihách vytvořených dějových linek. Bohužel jsem byl zklamán jako už dlouho ne, vznikl z toho takový nijaký remake epizody IV. Naštěstí Rogue One je již o něčem jiném a doufám, že v tomto trendu už budou pokračovat. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Ten utajený syn Jana Krause má být tím obávaným zlounem ? Tady se něco nepovedlo, skoro všechno...:/ Sympatická dvojice Rey + Fin a roztomilý droid, to jsou věci, co mi utkvěly, jinak už nic. ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama