Reklama

Reklama

VOD (1)

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Zákoutím, specifikům a pravidlům amerického fotbalu vůbec nerozumím a může se jen domnívat, že draft NFL je podobný s hokejovou NHL, čímž pro mě Draft Day získal na zajímavosti. Problém nastal už po pár minutách, kdy mi bylo jasné, jak ten film skončí, a došlo na strašlivé dilema. Protože to v sobě Kevin Costner (sympaťák až na půdu) pořád má, chtěl jsem aby to dopadlo podle předepsaných notiček, jenže nebylo by to jako celek zajímavější, kdy byl před koncem nějaký twist? ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Športové filmy milujem! Tento nebol zase až tak športový ako skôr menežérsky, ale mal v sebe niečo ako Moneyball... Na oskara to nevidím, pretože sa skončil vlastne happyendom (a trochu preromantizovaným), ale Costner je frajer, Ivan tiež, keď sa posnaží (a tu sa posnažil) a to mi nikto nevykecá. Toľko dynamiky pri nejakom drafte, čo nie je ani zápas. Na to treba tých správnych ľudí... Pridať trochu viac toho futballu, bolo by to za fullku. Takto to bolo "iba" veľmi dobré. ()

Reklama

Hafran 

všechny recenze uživatele

Příjemný sportovní film, který je možná příliš prosáklý oficiálním dohledem NFL. Ač zákulisí nepůsobí příliš reálně, spousta světlých momentů mě nadchla, stejně jako Kevin Costner. Jelikož film končí velkolepým vstupem do sezony 2015, tak jen připomínám že Brown sezónu 2016 prohráli a skončili na posledním místě. :) S čímž se automaticky pojí první místo na draftu další rok. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Film ryze ze zákulisí tradů a vysoké sportovní politiky. Chybí syrovost a dravé zápasy z Any Given Sunday, či poetika a široký záběr z Moneyball, paradoxně je ale Draft Day příjemnější než druhý zmiňovaný kousek. Je to díky svižné Reitmanově režii, bravurnímu vedení herců a suprovým výkonům - Costner - Garner - Langella (!). Když cítíte ty živé, vybroušené dialogy, naučené z perfektního scriptu a vybaví se vám přitom v některých sekundách práce Chrishophera Nolana, je asi vše jak má být. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s posledně viděnými kousky, jde skutečně o vyšší level v každém ohledu. Reitman umí svižné filmy, kde nechybí umně propletená vztahová linka a hodně staví na vynikajícím herectví, což v případě zkušeného barda Kevina rozhodně nebylo výstřelem mimo terč. Invenčně nasnímané houmy z různých amerických destinací, včetně propojovaných obrazů právě se rodících změn v mezích časomíry a prostředí dusné sportovně-ekonomické atmosféry, lze přirovnat ke klíčovým sekundových zvratům uvnitř hry, jež mění dějiny, osudy, vyvolávají gejzíry vzestupů až k nesmtelnosti či naopak strmých pádů do nejhlubšího zklamání či konce kariéry. A vo tom to je, vážení přátelé kulatých nesmyslů a jiných oblíbených her. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)
  • Některé scény byly natáčeny na draftu NFL 2013 v New Yorku. Zbytek filmu se točil v Clevelandu. (007.)
  • Ve filmu se objeví hned několik skutečných hráčů NFL, a to linebacker New York Jets Demario Davis, offensive tackle New York Giants James Brewer, wide receiver New York Giants Ramses Barden, punter Cincinnati Bengals Zoltan Mesko, running back Houstonu Texans Arian Foster a wide receiver New York Jets Stephen Hill. Kromě hráčů se ve filmu objeví i další osobnosti NFL, například bývalý trenér Oakland Raiders a současný analitik stanice ESPN Joe Gruden nebo bývalý hráč New York Giants a současný analitik stanice NFL Network Mike Mayock. (Punisher)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama