Reklama

Reklama

VOD (1)

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Ano, Kevin je jako vždy v pohodě.Odpočítávající hodiny dokáží navodit slušnou atmosféru i pointa s lístkem je fajn, Nebojte nic jsem neprozradil. Jenže nemůžu si pomoct, ale ono vyvrcholení, kdy má být Sonny za hrdinu mi přijde jako dílo náhody nikoliv jeho umu. Dobře je to nějak 70/30. Možná. navíc neustálé citově založené linky mě fakt vytáčely. Film dokáže vtáhnout, ale myslím, že na rozdíl od Wahlbergového Nepřemožitelného nedokázal hlavní postavu pořádně vykreslit. 65 procent za příjemnou podívanou, která ale zdaleka nepřinesla to, co jsem očekával. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fajn námet o celom tom pôsobivom zákulisí vyjednávania pred draftom a počas draftu. Aj keď hneď na úvod musím povedať, že oveľa viac by som ocenil, keby bol sfilmovaný radšej námet z hokejovej NHL, keďže NFL ide prakticky úplne mimo môjho športového sledovania a fandenia. Nuž, ale aj toto bolo zaujímavé a pekne vystihnuté aké šachy sa odohrávajú medzi manažérmi veľkých klubov. Aj keď musím s poľutovaním uznať, že ten záver mi prišiel dosť absurdný. Hlavne keď Seattle Seahawks vymenili všetko to čo ešte pred pár hodinami získali a v podstate boli zmierení, že Boa aj tak mať nebudú. Áno, šport síce často postráda logiku, ale žeby až takto? No nie... ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Športové filmy milujem! Tento nebol zase až tak športový ako skôr menežérsky, ale mal v sebe niečo ako Moneyball... Na oskara to nevidím, pretože sa skončil vlastne happyendom (a trochu preromantizovaným), ale Costner je frajer, Ivan tiež, keď sa posnaží (a tu sa posnažil) a to mi nikto nevykecá. Toľko dynamiky pri nejakom drafte, čo nie je ani zápas. Na to treba tých správnych ľudí... Pridať trochu viac toho futballu, bolo by to za fullku. Takto to bolo "iba" veľmi dobré. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Z jednej s prepáčením posratej veci urobiť celý film je ťažké. Možno je to veľká vec za oceánom, ale tu to nič neznamená a tak ten film nemá šancu výrazne bodovať nie len v mojich očiach. Je to relatívne dobre natočené, aj keď nechápem tomu, že keď si cez 1000km zatelefonuje jeden z druhým a dohovoria si obchod ako môže byť platný bez zmluvy, podpisu, ale vôbec niečoho behom pár sekúnd a všetci to hneď berú ako fakt inde o 1000km ďaleko a riadia sa tým. Slovo je slovo, ale zmluva je zmluva. Náhodou sa špatne v telefóne vyrozumejú, alebo to obaja pochopia rôzne po svojom a potom čo? Niekto v telefóne sa bude vydávať za inú osobu, tak potom čo? Zrušia to? Bude draft znovu? Celé je to divné asi založené na dôvere akože nikto neklame, neodrbáva a nerobí si srandu a nič sa vlastne nemôže pokaziť. Všetko okolo toho draftu je dokonalejšie ako samá dokonalosť :) Na čo vlastne plytváme papierom na kadejaké zmluvy, dohody, dokumenty a podpisujeme o stošesť, keď stačí sa dohodnúť po telefóne a všetci to budú rešpektovať? ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Zákoutím, specifikům a pravidlům amerického fotbalu vůbec nerozumím a může se jen domnívat, že draft NFL je podobný s hokejovou NHL, čímž pro mě Draft Day získal na zajímavosti. Problém nastal už po pár minutách, kdy mi bylo jasné, jak ten film skončí, a došlo na strašlivé dilema. Protože to v sobě Kevin Costner (sympaťák až na půdu) pořád má, chtěl jsem aby to dopadlo podle předepsaných notiček, jenže nebylo by to jako celek zajímavější, kdy byl před koncem nějaký twist? ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme sa objavil aj Roger Goodell, od roku 2006 komisár (výkonný riaditeľ) profesionálnej ligy amerického futbalu NFL – v scéne pred zahájením Draftu víta v MVP lóži majiteľa Clevelandu Browns Anthony Molinu (ktorého hrá Frank Langella). (marlon)
  • Herec Chadwick Boseman mal v čase natáčania už 37 rokov, no i tak stvárnil postavu univerzitného hráča. (MikaelSVK)
  • Keď Vontae Mack (Chadwick Boseman) telefonuje Sonnymu (Kevin Costner), tvrdí, že je vo Virginii, avšak pri zábere na jeho auto je vidieť, že prechádza okolo hotela The Bertram Inn & Conference Center v Aurore, štát Ohio. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama