Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Objektivně za tři hvězdy, subjektivně za dvě. Při úvodní scéně z nápravného zařízení se na chvíli zdá, že se tohle pokračování Rockyho vydá vlastní cestou, už po patnácti minutách je z něj nicméně stejná šablona, jakou tvůrci omílají ve všech dílech. Žádná překvapení, žádné neočekávané zvraty, žádné nové nápady. A jako bonus je to strašně nevýrazně natočené a herecké výkony jsou průměrné. Stallone nejen že si toho Oscara nezasloužil – on si ani nezasloužil být na něj nominovaný. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Stallone na Oscara. Prvý film, v ktorom úprimne hrá slabnúceho starca. Rumázgal som posledných... no, hádam 40 minút. Bez srandy, doják roka. Kto by to bol kedy povedal, že život Rockyho Balbou bude jeden z najzaujímavejších príbehov, aké sme kedy videli na filmových plátnach? S víťazstvami aj pádmi (dejovými i filmárskymi), ale pretrval a 40 (!!!) rokov po prvej časti je stále tu a stále s divákmi poriadne lomcuje. Nečakal som, že Sly takto suverénne utrie Tarantina, DiCapria a ostatné rádoby oscarové filmy. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jsi fanoušek Rockyho? A novinka Creed tě zaujala? Jestli ano, nečti dále tento komentář, připadal by ti zcestný, stupidní, nelogický, fádní, nezajímavý, nemilosrdný, bezcitný, krutý, nařkli byste mě z neuctění slavného filmového kultu s názvem Rocky mým hodnocením, zkrátka bych vám připadal, jako neotesaný vandrák z dědiny, co takovýmto "kultům" vůbec nemůže porozumět. Ovšem, pokud tě tento neomalený kýčovitý stereotyp neoslnil, stejně jako mě, klidně pokračuj ve čtení mého krasopisu. ___ Rozjel se nám nový trend: Komerčně využívat slávu starších kultovních klasik a udělat z nich novou, mainstreamovou předělávku vydělávající nekřesťanské peníze (viz. Jurský svět, nové Star Wars). Zdánlivě již uzavřená série o nejslavnějším filmovém boxeru Rocky, se bohužel též dočkala svého volného pokračování, v podobě Creed. Stařičký Sylvester Stallone na smrtelné posteli je hrdě a oddaně zpět, ale tentokrát v roli trenéra. Rádoby odborníci a kritici vyzdvihovali jeho koučovský výkon ve vedlejší roli v tomto snímku do nebes. Podle jejich slov byl Stallone dokonce žhavý kandidát na Oscara. Pokud by jej staří, plešatí šašci z Akademie ("oscarové poroty") zvolili nejlepším hercem ve vedlejší roli, zřejmě už by bylo zcela mimo mé smysly pochopit logiku této akademické skvadry, neboť zde bájný Stallone předvedl obyčejný herecký výkon, který alespoň mě nepřišel ničím úchvatný, fascinující a ničím oslňující. Než-li herecké výkony, spíše scénář a režie tlačí tento sequel ke dnu. Ryan Coogler jel až moc v zarytém korytu Rockyho, k čemuž se ještě přidala jeho mladická nerozvážnost, křečovitost v oblasti režie a scénáře a vznikl z toho nic neříkající paskvil, jež poměrně zneuctil původní "veledílo". ___ PS: Tímto komentářem zazlívám jen paskvil jménem Creed. Série filmů Rocky je oproti tomu hotový samet! Ale též to není moje vyhledávaná parketa. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Adonis je inteligentní (ne svalnaté hovado bez mozku jako Tommy Gunn), box vypadá dobře, romantická linka je nenásilná a uvěřitelná. S implementací Rockyho do děje už je to ale podstatně horší, protože přidání nemoci není nic jiného, než zoufalá snaha překonat laťku, kterou v roce 2006 nastavil pochmurný a nostalgický "Rocky Balboa" (*****). Za mě je "Creed" v podstatě zbytečný film a je bohužel vidět, že scénář nepsal Sly... ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Niektoré davové scény boli natočené na štadióne Goodisonon Park v Liverpoole, počas polčasu futbalového zápasu Everton – West Bromwich, ktorý sa hral 19. januára 2015. (m.a.t.o.)
  • Jde o první film v sérii, ve kterém se neobjevuje Paulie (Burt Young), bratr Rockyho (Sylvester Stallone) zesnulé manželky. Podle nápisu na náhrobku zemřel Paul Pennino v únoru 2012 ve věku nedožitých 72 let. Sám Burt Young pak zemřel v říjnu 2023 ve věku 83 let. (Jespi)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama