Reklama

Reklama

Daredevil

(seriál)
  • USA Marvel's Daredevil (více)
Trailer 5
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 34 h 56 min (Minutáž: 46–61 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D'Onofrio, Jon Bernthal, Elodie Yung, Geoffrey Cantor, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. (Netflix)

Videa (13)

Trailer 5

Recenze (561)

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takto si představuji pravou komiksovou temnotu. Oproti temnému DC (tmavému) Daredevil skvěle funguje a ve vážnějším duchu pracuje s legendou z Hell´s Kitchen. Castingy jsou perfektní a Punisher spolu s Elektrou mají v druhé sérii opravdu tu správnou ránu. Tady si fanoušek Marvelu nemá opravdu na co stěžovat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Impresivní seriál, přesně dle mého gusta, při kterém mám zvýšený tep, trhám si vlasy a stárnu. Zkombinovat temné zákoutí New Yorku plné Ruské mafie a korporace s právničinou je pro mne šité jako na míru a jako bonus spousta krve a slušné akce, co více si přát( Marvel se nebojí otevřených zlomenin,urvané hlavy skrz dveře od auta, či rozmašírovaní hlavy bowlingovou koulí) . Charlie Cox je sympaťák, jeho hlas vyvolává mráz v zádech a jeho schopnosti a vědomostí jsou obdivuhodné . Celou dobu si seriál drží slušné tempo podpořené inteligentními dialogy a bezútěšnou atmosférou.Skvělé doporučuji všem, koho lákají ve filmech tyhle atributy: Mafie, drogy, sexy kočky, zkorumpování fízlové, perfektní choreografie soubojů, dialogy a úvahy hodné k zamyšlení, soudní procesy, vyšetřování, žurnalistika, brutalita a temná atmosféra, tak si nebudete mít na co stěžovat. Kdo nekouká jakoby neexistoval. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po třech sériích můžu s čistým svědomím říct, že tenhle seriál, ač je mnohými považován jako jedna z nejlepších spoluprací mezi Marvelem a Netflixem, si víc, jak tři hvězdy prostě nezaslouží. Atmosférou sice připomíná Nolanovu trilogii o Batmanovi, některými akčními sekvencemi pro změnu dokazuje, že tvůrci jsou milovníci akčních filmů, ale celkově vzato se seriál hrozně opakuje a příchod Punishera a Elektry to rozhodně nezachraňuje. První série mě uvedla do světa kupodivu ne úplně superhrdinského Daredevila, představila slušného protivníka Fiska, ale tak nějak nevytvořila patřičné emoce k hlavním postavám. Celé nadpřirozeno pramení z toho, že Daredevil je slepý a s příchodem slepoty se mu vyvinula řada jiných smyslů do absolutna. Dobře, námět to mělo položený docela dobře. Druhá série pak přinesla do hry právě Punishera a Elektru, kteří Daredevilovi trošku otevřeli oči, ale jinak v konstituci celého příběhu byli úplně zbyteční. Třetí série se opět vrací k první sérii a obnovuje boj s Fiskem, který byl jediný správný protivník Daredevila, a kde seriál začal, pak vlastně i skončil. Jediné, co mi po něm opravdu zbylo, tak série akčních sekvencí, které samostatné díly nejednou zachránily. Nejenom, že byly dobře natočené, ale ještě k tomu choreograficky působily neuvěřitelně dobře a kdejaký akčňák současnosti by jim mohl klidně závidět. Zbytek ale průměr… ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1. řada: Takhle (vyloženě) brutální odpověď asi filmovej MARVEL od Netflixu nečekal, ale právě tohle je na celém televizním Daredevilovi to výborné. Do druhé sezóny prosím méně kecání o získávání moci a více Charlieho Coxe, a budu maximálně spokojený. Skvělý cliffhangery a nejlepší seriálová znělka od... True Detective? Jo, asi jo. 2. SEZÓNA: Zkazky o seriálovém upgradu po vzoru comicsového Temného rytíře nelhaly, je to nehorázná pecka. Naprostá nutnost vidět, ta promyšlenost a napětí berou dech. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dnes vzniká tolik televizních seriálů a z toho stále slušná část na motivy komiksu. Daredevil už ve svém starém filmovém podání ukázal, že není zrovna jednoduchá látka na zpracování pro film/televizi. Netflixu se však povedlo využít temnotu látky, Daredevilův charakter i semknutost postav v Hell's Kitchen. Díky tomu se Daredevil stal překvapením sezony. V první sezoně se postavy teprve ukazují, Daredevil se hledá, obléká a poznává své nepřátele včetně toho největšího. Chvílemi je Daredevil až podivně nesmrtelný, protože dostává opravdu velkou nakládačku (ale zranění jsou na něm současně vidět). V druhé sezoně jsou postavy skvěle využity a rozšířeny o fantastickou dvojici Elektra-Punisher. Tihle dva prohloubí nejen hlavní postavu, ale také svět, v kterém se tu pohybujeme. Tohle není přebarevněný a vtipný a univerzální svět Marveláckých Avengerů. Tohle je Hell's Kitchen. Temný, nebezpečný a obávaný svět pouličních bitek a špinavosti. Když pominu krásu a nebezpečnost Elektry a její příběh, je zásadním kamenem druhé sezony Punisher, který je perfektní. Od jeho psychického stavu až po jeho brutalitu ve věznici. Působivé. Co mě občas mrzí je, že některé scénáristické kličky jsou vyřešeny "najednou se objeví jedna postava, co tam pět dílů nebyla a všechno zachrání". Někdy to bohužel nefunguje ideálně (Stick hadr). Přesto, tenhle směr je správný, velice silný a Daredevil kvete do krásy. Jsem zvědav na třetí sezonu. ()

Galerie (453)

Zajímavosti (109)

  • Za stolem novináře Bena Uricha je zarámovaný obrázek „Bitva o NY“, která zmiňuje boj Avengers (2012) proti Lokimu a jeho armádě Chitauri. (Epistemolog)
  • Postava Agenta Poindextera (Wilson Bethel) je seriálovou verzí komiksového Bullseye, nejnebezpečnějšího protivníka Daredevila. V celé sérii však slovo bullseye nezazní ani jednou. (NiWi)

Související novinky

Daredevil a Kingpin se vrátí

Daredevil a Kingpin se vrátí

08.07.2022

Dobré zprávy pro fanoušky Daredevila s tváří Charlieho Coxe (Hvězdný prach, Teorie všeho), první větší návrat populárního superhrdiny, ale i jeho úhlavní nemesis Kingpina v podání Vincenta D’Onofria … (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

Rodičovská rada si stěžuje na studio Disney

12.03.2022

Těšili jste se coby fanoušci Daredevila nebo Punishera ze zprávy, že studio Disney ve spolupráci s Marvelem přidalo tyto netflixovské seriály na streamovací službu Disney+? Pak zjevně nejste součástí… (více)

Reklama

Reklama