Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (416)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice neskutečně tupý, ale jestliže mám v hlavě plno vážných věcí a najednou na 141 minut zmizí a jsou prostě zmizelé a to jen díky tupoliádě na plátně, tak to je za mě super deal. Akcí film skutečně nešetří, je to něky za hranicí všeho myslitelného, ale kvalitně natočený a třeba ta "římská" naháněčka se fakt povedla. Na můj vkus se tam někdy zjevovalo zbytečně postav - sester, bratrů, maminek, že jsem si říkal, že kdyby byla třídní schůzka a přišli všichni Torettovi a Hujerovi nestačil by mrakrodrap. Akční čurbes se nedá brát vážně, ale kterej si jede to svý od začátku do konce aniž by se jednou zatvářil, že chce být víc než jen akční čurbes a to je docela sympatický. Někde mezi 3-4* , ale film se mě trefil do doby kdy zábava bodne a on bodnul dokonale dobře, takže nakonec 4* ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Když se člověk smíří s faktem, že ve filmu ABSOLUTNĚ NIC nedává smysl - dva lehké supersporťáky zastaví několik desítek tun vážící náklaďák tak, že se na něj nalepí bokem/šatník Jasona Momoy/Brie Larson, která při svých 40 kilech zmastí několik bitkařů v hospodě (všichni víme, že Brie se psychicky složí jen, když ji někdo pozve na kafe) - tak mu z toho vyjde debilní akční výplach, který mě bavil : ) A slovo "family" ve filmu zazní cca 23x. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fast GTP. Ten scenár musela písať umelá inteligencia. Nečudujem sa, že to stálo tristo mega, zaplatiť tomu množstvu prvotriednych hercov, aby zo seba vydávali také vety v takých scénach, muselo stáť strašne veľa. O to väčšia škoda je, že hlavného záporáka hrá mizerný Jason Momoa, ktorý nikdy nemal prekročiť televízny tieň. A akcia? Unavená a príliš digitálna. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Polepšení oproti poslední pandemické štaci? Jednoznačně. K návratu na vrchol má ale desítka pořád daleko. Příběh soustředící se na jednu postavu je sice z hlediska přehledné struktury správný, ale Diesel tím svým namachrovaným mudrováním už jen otravuje a prakticky nic z toho, co vypustí, nelze brát vážně (a problém je, že většina jeho scén je koncipovaná tak, že vážné být mají). Kde naopak desítka boduje je Momoův záporák (křížence Jokera a Jacka Sparrowa si vychutnal přímo královsky), kontaktní souboje jsou fajn a demolice s bombou sympaticky připomene pětku (která je naopak až přespříliš v úvodu recyklovaná). Další oživená postava už nudí, Brianovo (Paul Walker) násilné vystrčení z příběhu pak přímo otravuje (ta postava by NIKDY ostatní takhle nenechala na holičkách). Téměř seriálové nablblý cliffhanger každopádně v dobrém slova smyslu pobavil. To je ta správná přepálená konina, kvůli které se fanoušek těší na další díl. Jen by v něm bylo fajn méně vážného Diesela, který se tu jako jediný tváří, že točí umění. A vůbec to se zbytkem neladí. 70 % ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daleko lepší než předchozí díl. I když musím říci, že po tolika dílech už si ani konkrétně nevybavuji, co která postava v předchozích dílech dělala, to si nejde všechno pamatovat. Ale tento díl má skvělého záporáka v podobě Jasona Momoy a i tým v podání tradičních hrdinů mě bavil. Změna režiséra sérii prospěla, přišel zase s něčím novým. Samozřejmě Justin Lin natočil ty nejlepší díly série, ale poslední se mu nepovedl, a tak je fajn, že přišel někdo jiný. Také se mi líbilo, že film byl od začátku až do konce napěchovaný akcí. Jen konec je takový úsměvný, protože postavy, které v předchozích dílech umírali, tak postupně každým dalším dílem zase ožívají... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • 23. decembra 2022 vyšlo najavo, že Gal Gadot, ktorá stvárnila Gisele Yashar v troch predchádzajúcich častiach, nakrútila scénu pre tento film a začalo sa rozprávať, že bude znovu do projektu zapojená. Potenciálny návrat Gadot sa stretol so zmiešaným prijatím medzi fanúšikmi a kritikmi, pričom sa objavila kritika oživovania mŕtvych postáv len pre cieľ zarobiť na hviezdnej sile. Či bude, alebo nebude Gadot súčasťou filmu, sa tajilo až do premiéry filmu. (Arsenal83)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama