Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajný lasvegaský policista Vincent Downs (Jamie Foxx) se zaplétá do sítě korupce, intrik a zabijáckých gangsterů. Když po neúspěšné loupeži někdo unese jeho dospívajícího syna (Octavius J. Johnson), Downs ho musí během jediné bezesné noci zachránit a přivést zločince před spravedlnost. (Bontonfilm)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (135)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další z mejch vysoce očekávanejch akčních filmů v tomhle roce. Pořádná dávka násilí, brutality a krve. Rko jak má bejt. Akční scény si vytíraj prdel s tim, co plodí blockbustery, průstřely šťavnaté a nekompromisní, bitky maj realistickou, tvrdou choreografii (krav maga, postavy využívaj vše co je po ruce, dojde i na nože, sekáček, láhev šampusu zaražená v hrdle, atd atd..), navíc jsou opravdu bestiální a Foxx působí mimořádně drsně. Atraktivní Las Vegas je zase spolu s vizuálem, pastvou pro oči. Všemu sekunduje monumentální zvuková stránka, kdy každej výstřel a dunivá monotoní muzika dávaj prostor i pro napětí. Navíc je zde lákavé herecké obsazení. Film je sice předvídatelnej, na případné pokračování si však mile rád počkám. Bitek je opravdu hodně. Padne i několik slušných hlášek. John Wick se svojí umělou strukturou se má ještě co učit, takhle si představuju realistickou akci já ;-) Foxx hlavně dostává pořádně zabrat, kulhá, zašpiní se, je propocenej a sotva stačí s dechem, díky tomu mi v žilách kolovalo nespočet adrenalinu, kterej jsem vypouštěl jakmile došlo na souboje a vychutnával jsem si to kulervoucí tempo. Ještě pořád existujou chlapy s koulema.. Baran bo Odar se pro mě stává jistotou a těšim se na jeho další počin. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Predvídateľné, tuctové a úplne nezábavné béčko s nepochopiteľne dobrým kastingom (nečítali scenár?). Podpriemerný scenár (nenarazil som v ňom snáď ani na jednu aspoň trochu originálnejšiu vec) a veľmi slabá akcia. A hlavne je jej strašne málo; „čistých“ akčných scén je tu minimum (!). Občas niekto niekoho zastrelí a raz za čas Jamie Foxx niekomu kopne medzi nohy, ale kto čakal jamiefoxxovskú kópiu 96 hodín, bude sklamaný. Akcia samozrejme nie je všetko, ale práve preto som hneď na začiatku zdôraznil prítomnosť biedneho scenára. V Noce pomsty totiž nie je ani akcia, ani nič iné. Dialógy sú slaboduché, postavy sa dajú charakterizovať jednou vetou a zvraty sú jedno veľké klišé. Jamie Foxx je dobrý herec a má charizmu, ale toto mu nevyšlo, toto podpísať nemal, s takto vytvorenou rolou herec oscarového formátu nemá čo urobiť, to je skôr pre Scotta Adkinsa alebo Franka Grilla. Jamie zrejme chcel mať vo svojej filmografii tiež aspoň jedného nasra*ého fotríka, ale toto ozaj nie je druhých 96 hodín (ani John Wick, či Equalizer), ale skôr ďalšie 3 dni na zabitie, Gunman: Muž na odstrel a I Am Wrath s Travoltom. Navyše, Jamie je na takúto úlohu mladý, nemá ani päťdesiat. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sleepless je opravdu záživná, zatraceně svižná akční krimi jízda, které lze v rámci žánru skutečně jen stěží co vytknout. Především její spád je naprosto parádní, prakticky hned od úvodních titulků nabere film strhující tempo, které nepoleví po celou dobu snad ani na minutu a vydrží vážně až do závěrečného finále. Zápletka je nenudící, na jednu stranu pak sice může působit všednějším dojmem, přesto ale na druhou stranu nabízí zároveň i několik výrazných zvratů, prakticky pořád se něco děje, akce je též dostatek a je zábavně zpracovaná, a to jak po choreografické stránce, tak je i fajn nasnímaná a docela nekompromisní, což já moc rád. Prostředí kasina, respektive celé té budovy, kde se většina filmu odehrává, nabízí mnoho možností k různým eskapádám, čehož tvůrci též dokázali využít, funguje tu ale i atmosféra, v rámci možností i emoce, a chvílemi nechybí ani napětí, takže opakuji, těžko tu něco zásadnějšího vytknout. A to jsem ještě nezmínil jednotlivé postavy a především jejich herecké představitele, což patří v podstatě vůbec k tomu nejlepšímu na celém tomto snímku. Postavy jsou totiž skutečně výrazné, ale i zajímavé, no a casting též potěší, osvědčený Foxx nezklame, Monaghan se její neúprosná policistka dá lehce uvěřit, a záporáci Mulroney a hlavně McNairy jsou parádní, ti mě kluci bavili asi nejvíc. Tudíž za mě v rámci žánru akčního krimi naprostá spokojenost, jednoduše sice nenáročná, nicméně vážně zábavná podívaná. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Jamie Foxx hraje policistu, kterému po nepodařené obíračce unesou syna a může tak začít thriller plný zvratů. Filmu napomáhá povedený casting, režisér se snaží pracovat s postavami a trošku zamrzí, že akce nemá větší šťávu. Přitom se tvůrci snaží děj pořád pestře zamotávat, byť někdy nesmyslně, neustále se něco děje a napětí se daří udržovat. Překvapilo mě, jak zručně se podařilo Hru o všechno natočit a vzhledem k rozpočtu vypadá nadprůměrně. Chtělo to mít jen větší koule a drsnější akci.......6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jediný důvod, proč jsem dal filmu šanci, je Jamie Foxx. Trailer mě docela zaujal, ale čekal jsem obyčejné béčko se strnulou akcí a nepřekvapivou odfláknutou režií. Jenomže, Sleepless má střídmých 90 minut, ani chvilku nenudí a až do konce nepřestává překvapovat jedním neuvěřitelným masakrem a efektivními přestřelkami. Přímo se vybízí srovnání s Johnem Wickem...a já se u tohodle kousku bavil víc a hlavně kvůli absenci příběhové vaty. Foxx v akční poloze nemá problém a jelikož, nebo možná právě proto, je od určitého momentu ověnčen handicapem, v bitkách tělo na tělo si to neskutečně dává a pokud ne, tak si pomůže nějakým netradičním způsobem (scéna v kuchyni se sekáčky TOP) a pokud náhodou není k sehnání, objeví se obrovitý David Harbour (ten chlap je prostě všude). Akce sice není tak přehledně snímaná nejlepšími choreografy v Hollywoodu jako právě Wick, ovšem působí přirozeněji a na menším prostoru se rozhodně je na co koukat. Doufám, že bude dvojka, jelikož k tomu příběh směřoval, i bez té finální scény..i když to sakra vydělalo takový drobný! Obrovská škoda, že to v Americe odepsali předem jako já a k nám to nakonec vůbec nešlo...9/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (3)

  • Okrem nevadského mesta Las Vegas, kde prebiehal dej filmu, pracovali filmári aj v Atlante. (MikaelSVK)
  • Film měl jít do kin 24. února 2017, avšak v říjnu 2016 byl přesunut na 13. ledna 2017. (griph)

Reklama

Reklama