Reklama

Reklama

Star Trek: Hluboký vesmír devět

(seriál)
  • Česko Star Trek: Stanice Deep Space Nine (více)
USA, (1993–1999)

Hrají:

Avery Brooks, René Auberjonois, Alexander Siddig, Colm Meaney, Armin Shimerman, Nana Visitor, Terry Farrell, Cirroc Lofton, Michael Dorn, Nicole de Boer (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(173)

Star Trek: Hluboký vesmír devět, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (162)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Hluboký vesmír Devět není absolutní propadák, ale nemohu se u této série zbavit pocitu nejslabšího článku v řetězci děl nesoucích v názvu Star Trek. Tvůrci se pokusili o něco nového, opustili zakořeněnou šablonu i klasické postavy, a možná i proto se mnoho fanoušků Star Treku postavilo k Hlubokému vesmíru Devět velice vlažně, včetně mě. Prostě to nemá tu startrekovskou šťávu a kouzlo. ()

wakage 

všechny recenze uživatele

Až do čtvrté série takový pěkný rodinný seriál, kdy můžeme vidět co zažívají obyvatelé jednoho činžáku - vlastně vesmírné stanice na okraji galaxie. Teprve s příchodem Worfa, cestováním Defiantem i mimo stanici a zejména válkou s Dominionem získává seriál ten správný směr. DS9 je z dosud natočených Star Treků zcela určitě nejslabší seriál. (hodnocení jednotlivých dílů v mém profilu) ()

Reklama

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původně dvě * (a komentář "Asi můj nejméně oblíbený seriál z univerza Star Trek"), ale po letech jsem se k seriálu vrátil a po dosti zdlouhavém a občas i nudném rozjezdu (série 1-3) nastal příjemný posun v podobě čtvrté série (např. retro-komediální Little Green Men) a snad ještě lepší páté. Zejména díl "Trials and Tribble-ations" je opravdovou nerdí lahůdkou. Zatím zvedám na 3* a uvidíme se, až jej dokoukám... Tak tedy... Zejména díky šesté sezóně a jen o něco slabší sedmé se zpětně omlouvám a dávám pět hvězdiček. Zvlášť finále, které se protáhne na několik epizod, v nichž časem odpadne i ono "v minulém díle... a nyní pokračování", je napínavé jak guma od Siskových trenclí. Sice to trochu hatí slzavý závěrečný dvoudíl, ale i tak je mi líto, že už mám DS9 za sebou... ()

tron 

všechny recenze uživatele

V detstve ma strašne fascinovala tá bombová, namakaná, totálne cool vesmírna stanica, akési hraničné prekladisko a prestupisko rôznych rás, národov, osôb a motivácií. V tomto smere je to dosť originálny Star Trek - žiadne otravné medzihviezdne lety Enterprise, ale sme pekne stále na mieste a riešime problémy. Svojho času potešilo takmer revolučné rozhodnutie urobiť najvyššie postaveným mužom černocha. Veľmi sa mi páčila rôznorodá skupina hrdinov, hlavne šmelinár Quark, šéf bezpečnosti alias "hmota Odo" a sympaťácky mechanik Colm Meaney (rovnakú rolu hral aj v Star Treku: Nová Generácia). Po vizuálnej stránke to značne zostarlo, ale mám na to príjemné spomienky z detstva, tak dávam 80%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bráno v porovnání s tím na co jsme si zvykli v TNG, je DS9 zklamání (a proto se Voyager šmahem vrátil k osvědčené šabloně;)). Ale jde jen o to, že jde jinou cestou - jaksi víc do diplomacie a kulturních zvláštností jednotlivých ras Federace a jejích sousedů. Studie je to velice zajímavá, ale většina epizod je docela, jak to jen říct...asi nudná. Až ve smrtelné křeči se déesdevítka zmohla na něco kvalitativně hodného legendy Star Treku. Nicméně Goldsmithovo hudební téma je geniální (samozřejmě už od úvodního filmu;))...jeho tempo přesně vystihuje dikci seriálu, ale především je neskutečně nádherné, tak jak to uměl jen on. A proto - alespoň pro ty co u DS-9 vytrvali do konce, což jim tedy naše televizní stanice neusnadnily:P, určitě pochopitelných 80%. ()

Galerie (198)

Zajímavosti (62)

  • Doktor Bashir (Alexander Siddig) si v holoprogramu, který je zasazený do dvacátého století, objednává vodku 'stirred not shaken', což znamená 'promíchat, netřepat'. Touto frází paroduje a zároveň odkazuje na sérii Jamese Bonda a jeho vodku 'shaken not stirred' alias 'protřepat, nemíchat'. (Honzíno)
  • Herec Andrew Robinson se původně ucházel o roli měňavce Oda. Nakonec ale hrál postavu Elima Garaka, přičemž spolupracoval také s producenty na vývoji jeho charakteru. (mirliflore)
  • Název rasy „Ferengi“ je odvozen z perského slova „Farangi,“ což znamená cizinec. (slatkac)

Související novinky

Zemřela herečka Louise Fletcher

Zemřela herečka Louise Fletcher

24.09.2022

Ve věku osmaosmdesáti let v pátek ve svém domě ve Francii zemřela americká herečka a držitelka Oscara Louise Fletcher. Smutnou zprávu předal médiím její agent David Shaul s dodatkem, že herečka… (více)

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

Fanoušci Star Treku už popáté na CzechTREKu

31.07.2010

CzechTREK convention - největší samostatná Star Trek akce v České republice – přichází už popáté. Tentokrát v nových prostorách Kulturního centra Novodvorská se koná v sobotu 4. 9. 2010. Akce už… (více)

Reklama

Reklama