Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"To její přehrávání by bylo ubohý i v pornu." A asi stejně ubohé by to bylo, kdyby celý štáb chtěl nějaké to porno natočit. První Temné legendě se alespoň trochu zajímavými vraždami inspirovanými městskými legendami, podařilo uniknout čistému plagiátorství vřískotovské šablony. Dvojka do ní ale zapadla až po uši. Šeď, nuda, neoriginálnost, klišovitost, všednost, nezajímavost a ultratrapná pointa na závěr. Prostě jen další nudný (snad i nejnudnější, co jsem viděl) devadesátkový vyvražďovák. Tohle je prostě jeden dlouhý sedmadevadesátiminutový omyl. 0,5* Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Když v jedné scéně přišla titulní hrdinka ke svému profesorovi a řekla mu, že chce jako svůj absolventský film natočit horor o zabijákovi studentů a ten nadšeně (bez ironie) vykřikl: "Výborně!", málem jsem si ucvrkl do kalhot. Jednička byla sice jen tuctovým Vřískotovským klonem, ale po shlédnutí dvojky vám bude připadat jako veledílo. S přehledem nejslabší americká vyvražďovačka posledních let. Kristepane, vždyť v tom hraje Anthony Anderson! ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +a zase tu máme spoustu známích mladých tvářiček na vykuchání -samotná zápletka a příběh a i záverečné vyústění je směšné a už to tu bylo/// Městská legenda 2 je na chlup stejná jako předešlí díl. I když přeci jen tomu předešlému nelze upří jistou originalitu, kterou zde nenacházím. Některé momenty jsou zde sice "nové". Jako například prostředí filmové školy. Jenže to ničemu moc nepomůže a hlavně poslední třetina začíná strácet na tempu. Vrah je opět zahalen pod maskou, takže můžete jen hádát, kdo se pod ní skrývá. No alespoň tvůrcům to dává možnost tam v závěru šupnout kohokoliv, kdo ještě dejchá. A jakože to zase bude psychopat, kterej než něco podnikne, tak se nejdříve vykecá, proč to vlastně dělá. A to jako vždy bude chyba největší. Tak co si o tom myslíte vy? Já si myslím, že už tu to bylo. Takže příště až zase bude někdo tvrdit, že de točit něco originálního, tak mu to baštit nebudu./// Celkem 61%/// ()

Shit 

všechny recenze uživatele

První díl sem zatim neviděl, ale dvojka mi přišla dobrá. Podle mě hodnocení tady neodpovídá ani zdaleka kvalitě filmu. Hned od začátku se film rozjede ve velkým stylu a o napínavý scény fakt nouze neni a John Ottman se neštítil ani správně drsně brutálních scén, takže sem se moh podívat na ledviny mozek atd jak vypadaj a na pěknou scénku se psem. Po těhle jatkách se už sice Ottman celkem uklidní a žádný další orgie už moc nenachystal, ale za to se stupňujě pěkná temně strašidelná atmosféra. Jediný co tak trošku film kazí je pointa, ostatně jako u každýho takovýho hororu, sice sem to čekal ještě horší, ale to co scénáristi vymysleli určitě taky neni zrovna geniální kousek ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Anson Mount, který ve snímku ztvárnil Tobyho, se původně ucházel o roli Travise Starka/Trevora Starka. (Avalon820)
  • Ve filmu můžeme vidět na stole profesora Solomona (Hart Bochner) stát obrázek jeho rodičů. Ve skutečnosti se jedná o fotografii rodičů režiséra Johna Ottmana. (Avalon820)

Reklama

Reklama