Reklama

Reklama

For All Mankind

(seriál)
  • USA For All Mankind
Trailer 1
USA, (2019–2024), 40 h 5 min (Minutáž: 42–82 min)

Hrají:

Joel Kinnaman, Wrenn Schmidt, Krys Marshall, Jodi Balfour, Shantel VanSanten, Cynthy Wu, Coral Peña, Michael Dorman, Sarah Jones, Edi Gathegi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si svět, v němž globální vesmírný závod nikdy neskončil. Tento napínavý seriál o alternativním pojetí historie od Ronalda D. Moora (Cizinka, Battlestar Galactica) se soustředí na riskantní život astronautů NASA a jejich rodin. (Apple TV+)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (87)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

For All Mankind, má velmi sympatický vesmírný námět, který vyvažuje osudy hlavních astronautů a jejich rodin na Zemi. Hlavním mínusem je časté natahování dílů, i když je ta vata na Zemi v porovnání s jinými seroši dost dobře napsaná, tak mě občas dokázala řádně uspat. Opět je tam plno drobností, které mě dokázaly vytočit, ale nic hroznýho. Na druhou stranu, celé to alternativní pojetí historie, famózní scény z Měsíce, časové skoky mezi sériemi a ambice v dalších sériích ukazovat kolonizaci Marsu a dokonce měsíců Jupiteru je zkrátka boží a já tvůrcům přeji, aby to táhli tak dlouho jak budou moct. Je to totiž formátově udělané tak šikovně, že to může mít i deset sérií a furt to bude koukatelné. Takže nebýt, pár horších dílů, bylo by to na slaboučkých pět, takhle to nechám na hodně silné čtyři a rozhodně doporučuji. ()

Trilobitter 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně originální námět "cobykdyby", o kterým někdy musel přemýšlet každej, komu říkají něco jména Von Braun a Koroljov. Jenže takovýhle námět můžete zpracovat leda jako guiltypleasure pro geeky nebo odlehčenou mainstreamovou výtoč pro diváka, kterej prostě potřebuje na něco koukat u večerního pivka s párkem. Apple se zjevně nedokázal rozhodnout, kterou z těchto cílovek zasáhnout, a tak z For All Mankind vznikl jakýsi kočkopes plný až příliš kosmonadšeneckých, nerealistických, romantických, nelogických, otravných a chytlavých scén a příběhových linek. Patřím spíš mezi ty geeky, takže neustálý koukání na Saturn V je pro mě svátek, kterej pak smete za vlasy přitažený pinkání palivových nádrží vysoko nad měsíčním povrchem. Spousta dějových zvratů je zbytečných (smrt Baldwinova syna, celá imigrantská linie, atomovej táta, dojemný "americký" scény o tom, jak jsou všichni super a podobný píčovinky), další části příběhu jsou zase naprosto nevyčerpané (sovětský astronaut a snad všechny pohledy do fiktivního politického zákulisí). Z dalších linek typu homosexuálové v NASA a ženy-astronautky mám spíš rozporuplné pocity. Nesou asi poselství směrem k americké veřejnosti, které já jako liberální Evropan, kterej ví, že i ženská, černoška nebo lesba můžou letět v pohodě do kosmu, asi nemám potřebu tolik rozpitvávat, protože je to přece jasný. Zatím dávám 3*, ale je to spíš s velkým mínus. O jeho budoucnosti rozhodne, zda druhá série chytne za koule potenciál alternativní historie nebo upřednostní příjmy od pivkopárkovýho publika. ()

Reklama

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Poutavá alternativní historie, zkouknutelná takříkajíc na jeden nádech. Scénář skvělý tak, že i momenty, které jinde představují nudnou vatu a citové slinty jsou zde poutavě vyprávěné, takže vytváří celé sérii vyvážené tempo a hlavně propracovanou zápletku. Nakonec se člověk smíří i s mexickou dějovou liníí, která tam po čase aspoň trochu zapadne. Kinnamanovi konečně někdo řekl, jak má hrát, Wrenn Schmidt mi připomíná moji učitelku matiky, takže jí uvěřím i tu raketovou vědátorku a zbytek ancámblu taky super. Technicky slast, byť občas si tvůrci v rámci alternativní historie dovolí s NASA mašinkama trochu víc, než by v reálu zvládly ale tak...Kažodpádně ještě pár takových počinů a uvěřím, že může mít formát VOD i uměleckou hodnotu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Mám rád kosmonautiku a mám rád alternativní historii. Seriál který kombinuje obojí je tedy zdánlivě ideální, ale stejně se nemůžu zbavit pachuti zmařené šance. Na třetí velký ruský triumf ve Vesmírném závodě Američané zareagovali stejně jako na dva předchozí. O žádnou skutečnou výhru nejde, závod dál pokračuje. Na Měsíc se létat nepřestane a v plánu je stálá základna. Kdyby se opravdu ubírala historie tudy, tak bych USA prohru i přál. Bohužel tahle zápletka deset dílů neutáhne. Místo aby se autoři zaměřili na rivalitu se zatvrzele triumfujícím protivníkem, zabrousili do mezilidských vztahů. Postavy jsou slušně napsané a dobře zahrané, takže to není vyloženě jalová linie, přesto trochu obyčejná a povrchně schématická. Kupříkladu v ženském týmu jsou mezi kandidátkami holka z plakátu, černoška, feministka, lesba a nakonec schopná kandidátka. Jedna z nich zažije tragickou nehodu. Hádejte která. Šedesátá léta byla dobou velkých změn a proto tady politický aktivismus nepůsobí tak násilně jako v jiných projektech. Přesto občas touha vyprávět dobrý příběh ustoupila snaze poučovat. Dobrým příkladem je rodinka mexických imigrantů, s níž si scenáristé očividně nevěděli rady a proto je pro děj úplně zbytečná. Druhou sérii jsem vzdal po dvou dílech. Děkuji nechci, a snižuji hodnocení na tři hvězdičky. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Překvapení roku. Naprosto krásný seriál, který má neskutečně přenádherný audio vizuální pohled na vesmír, měsíc, stará americká léta, techniky, a především na celé NASA. Příběh se tu skutečně hodí, protože předhánění s Rusy je to, co to fakticky víc táhne dopředu. V seriálu tedy vlastně vidíme, jak by to ve skutečnosti vypadalo s NASA, kdyby bylo dál maximálně sponzorováno. A je to báječné. Samozřejmě je to hodně smyšlené, ale úplně geniálně.  Skvělé jsou i postavy, které ztvárňují skutečný astronauty nebo inženýry. Například takový Brau je naprosto fantastický. Bohužel má seriál i velmi velké mínusy. A to nejvíce těmito třemi slovy; lgbt, feminismus a imigranti. Tyto tři hlouposti tento seriál neskutečně odporně shazují. Absolutně se to sem nehodí, všechno je maximálně na oko nacpané. Lgbt prostě zbytečnost, na druhou stranu je fajn, že v seriálu aspoň ukazují, že to skutečně není normální. Feminismus je tu nejhorší. Většina ženských postav je samozřejmě fiktivní a něco vám prostě říká, že je to špatně. Všemu velí ženy, v Hustounu je taky většina žen, z ničeho nic ženy dostávají geniální nápady, které by vážně neměly. A nakonec kdybych mluvil o mužích, no tak v první sérii to ještě jde, ale jako by se ve druhé vytratili. Nehoráznost :D A imigrantství je také k nepochopení, jako by nějaká chudá Mexičanka měla šanci být v této komunitě (ano, opět se jedná o ženskou). Nechci ovšem naznačovat, jak by to v reálu ženy nezvládly, ale tady to vážně tlačí divákovi na sílu do mozku. Jak už jsem zmínil, první série se ještě dá přežít a přes tohle vše, je stále geniální, ovšem druhá už je přehnaně horší. Kromě těchto tří ohavností, je v ní ještě vážně přehnaná linka s Rusy, asi se do toho až moc filmaři vžili. Začne to být prostě celkem nesmyslné. Celkově 80/100 ()

Galerie (441)

Zajímavosti (7)

  • Během pouštního survival tréninku mají dámy nafasovány batohy ALICE large, které však byly ve skutečnosti uvedeny do oběhu až cca tři roky poté. (Andy.)
  • Seriál je pojmenovaný po části slavné věty, kterou prohlásil Neil Armstrong, když jako první člověk na světě stanul na Měsíci: „That's one small step for a man, one giant leap for mankind.“ V překladu: „Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo.“ (venca)
  • Kosmonaut Stepan Petrovis Alexejev (Nikola Djuričko) v seriálu tvrdí, že před startem jako kosmonaut-kandidát držel v ruce Lajku. První skupina kosmonautů-kandidátů ale byla vybrána více než dva roky po startu Lajky... (Andy.)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

Apple TV+ nabízí seriály zdarma

12.04.2020

Na jeden týden nabízí streamovací služba Apple TV+ několik ze svých seriálů všem divákům zdarma. Akce by měla být spuštěna v USA a všech dalších zemích, kde je služba dostupná, tedy včetně České… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Reklama

Reklama