Reklama

Reklama

Učú kaidžú Gamera

  • Japonsko 宇宙怪獣ガメラ (více)

Obsahy(1)

Mimozemský dobyvatel Zanon útočí na Zemi a hodlá ji zotročit pomocí své armády monster. Ani tři mocné superhrdinky mu v tom pomocí svých schopností nedokážou zabránit, a proto musejí spojit své síly s Gamerou. Gyaos, Zigra, Viras, Jiger, Guiron a Barugon stojí proti Gamerovi v boji, který dost možná může být jeho posledním. Skončí tento boj úspěšně a podaří se monstrózní mimozemskou invazi jednou provždy zastavit? (Israha)

(více)

Recenze (8)

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak už prvních deset minut jsem ležel smíchy, a tušil, že tuhle super blbinu dokoukat do konce nebude jednoduché. V patnácté minutě si zopakujeme záběry z filmu Gamera kontra Gaos. Mimochodem jich bude více. No, dále snad škoda psát. Prostě použité sekvence z jiných snímků, spojené tak blbým příběhem, že to snad nemohlo bavit ani prvňáky. Ale pozor! Zase se tu blbě netlachá, má to spád a v podstatě je to i srandovní. Já dávám deset procent. Kdyby to nebylo všechno okopírované, dal bych i více. Ale, co, dám, však jsem se bavil. A nepřeskakoval. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Hodně smutný konec Shōwa éry a nic na tom nemění, že se jednalo o film za pár šupů na jedno použití pro děcka na prvním stupni. Tak jak píše pepua, příběh je o invazi mimozemšťanů (kteří mají loď co vypadá přesně jako Star Destroyer ze star wars) na Zemi prostřednictvím jedné mimozemšťanky v přestrojení a proti nim stojí tří "vesmířanky" (ehm) které jsou taky v přestrojení a umí se změnit na superženy. Emzáci v pravidelných intervalech posílají na zemi monstra a proti nim bojuje Gamera, což není nic jeného než (všechny) bitky zkopírované z minulých filmů (!). Inteligence a logika jsou tedy na nízkých hodnotách, to samé však bohužel platí i o zábavnosti, jedna narážka na Godzillu to nevytrhne. Není divu, že šla Gamera na 15 let k ledu. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako začať sci-fi spektákel ( ktorý ale trvá len pár sekúnd ), po roku 1977? No najlepšie by bolo preletom gigantického vesmírneho plavidla ponad kameru. A to bolo jediný krát, čo som sa bavil. Túžba zarobiť prachy nepozná medze a tak si v tomto prípade zopakujeme kaiju attacks z minulých dielov ( to len aby sa zbytočne nemíňali drahocenné zlaťáky ) a obsadíme zhruba 5 postáv, ktorých herci pracovali zrejme tiež len za obedy. Dno, kedysi oslnivého japonského žánru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Filmu „Uchu kaijû Gamera“ jsem nakonec nedal nulu, a to kvůli jedinému aspektu – tomu, co režisér Noriaki Yuasa udělal s filmem v závěru. Tohle je něco, co se v sérii tak úplně nedalo čekat a vyplynulo to z toho, že studio v podstatě nemělo o sérii pořádný zájem, ale stavělo jen na tom, že má práva a může s nimi něco udělat. Takže za konec 10 %, jinak je tenhle film ovšem naprostým krokem mimo. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Než jsem se pustil tento díl o Gameře, nic moc jsem si o něm nezjistil, a to byla chyba. Film obsahuje souboje vzaté z předešlých filmů, které jsou spojeny naprosto děsným příběhem. Tři mimozemské ženy, které žijí na Zemi v utajení a mají chránit lidstvo před nebezpečím, spolu s jedním malým klukem pomáhají Gameře v boji proti monstrům. K Zemi přiletí nepřátelská civilizace a na planetu postupně posílá monstra, souboje jsou oproti originálům ještě pokrácené, takže se Gamera se všemi vypořádá celkem rychle, což na zábavě nepřidá. Posun od klasického monster movie směrem k pohádkám mi příliš nevyhovuje, např. v tomto dílu mne ten malý kluk vyloženě vytáčel tím, jak neustále na Gameru příšerným hlasem něco řval. Konec byl trochu překvapivý a stojí za to jej neprozrazovat. Pro mne rozhodně nejnudnější díl o Gameře, tedy určitě alespoň do té doby, než uvidím zbývající filmy, třeba se tam ještě něco horšího schovává. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama