Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě… (Vapet Production)

(více)

Recenze (107)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„King Kogn žije“ je pokračováním, které vlastně pokračováním není, jedná se o remake, protože celkové vyznění příběhu je naprosto stejné. Jen je to ještě horší než první film, ještě hloupější a s tak zbytečnými scénami, které nejsou ani moc logické, že si už budete přát, aby to celé skončilo. A ono to naštěstí skončí a vy jste doslova nuceni k tomu, abyste byli smutní. Špatný produkt americké produkce, který málem degradoval celou myšlenku King Konga. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

John Guillermin natočil výborného King Konga. Po desiatich rokoch natočil otrasné pokračovanie, ktoré vyzerá o desať rokov staršie. Nechápem ako sa mu to podarilo, ale som sklamaný. Jednotka je stále pozeratelná, ale toto je ako s inej dimenzie a to točil rovnaký režisér! Prejdime, ale k dobrým momentom a dôvodu, prečo som nedal odpad! Prvý dôvod je akcia, ktorá vyzerá stále dobre, tak ako zopár dobrých scén (operácia Konga). Tak isto aj Linda Hamilton je tu super a s toho nesympatického obsadenie jediná trčí s davu. Zvyšok hercov a postav stojí za prd, tak ako aj romantické scény Konga, ktoré sú úplne otrasné a asi najviac podrážajú nohy tomuto sequelu. Tak isto nechápem, kde sa podeli zvukové efekty, ktoré boli v jednotke výborné. A zaujímalo by ma ešte ako je možné, že v jednotke King Kong chodil ako človek a v dvojke chodí ako opica. Nelogické veci a zvyšné idiotské chovanie postáv ani neriešim. A scenár už vôbec nie. Vlastne sa divím, prečo tomu nedám ešte o hviezdičku a pár percent menej. 45% - 2* ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony nic moc. Co se týče King Konga, tak je mnohem realističtější než v jedničce. Je více hnědý, chodí po čtyřech a vůbec do krajiny zapadá lépe než v jedničce. Tento díl mám radši než jedničku a dal bych normálně čtyři hvězdičky,ale toto hodnocení je přece jen malé a tak to musím vytáhnout. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Během prvních minut jsem si říkal, co se zase lidem z ČSFD nelíbí, když to má nápad celkem dobrý (i když velmi velmi neoriginální) a vůbec se film nerozjíždí špatně, ale čím víc se film blížil k závěru, tím víc jsem dával zdejšímu hodnocení za pravdu. King Kong žije je blbost, scénář dementní, provedení hodně špatné, jde prostě o špatný film. A tomu blbečkovi, co mi v komentáři prozradil, jak film skončí SPOILERKK to tentokrát odskáče definitivněSPOILER, mockrát "děkuji". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na tohle pokračování se hojně plive, ale podle mého názoru není o nic horší než Guillerminův o deset let starší film, na který přímo navazuje. Dokonce bych snad řekl, že se povedlo o jeden opičí chlup více, protože je zábavnější. Myšlenka, že Kong pád jakžtakž přežil, mi nepřipadá vůbec špatná, dokonce ani objev jeho (budoucí) družky mi nevadí. Děj se místy pohybuje na hraně (nechtěné?) parodie, to když sledujeme opičí i lidské námluvy v lese nebo když titulní hrdina baští krokodýly, místy si ale legraci dělá zcela záměrně ("Nikdy jsem neviděl tak hnědé a velké oči."), a to je docela příjemné. Kupodivu má film i docela spád, operace se podařila natočit snad až napínavě a několik trikových scén je parádních, zejména tedy Kongovo zúčtování se dvěma lovci.___P.S. Jestli si něco zaslouží plivnutí, je to rozhodně vydání tuzemského DVD s ohavně zrnitým a podivně ořezaným a zmáčknutým obrazem. Fuj. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Vojaci, ktorí prenasledujú Konga, používajú bojové vozidlá pechoty M114. (Jello Biafra)
  • Z filmu sa stal v dobe jeho uvedenia gigantický kasový prepadák. Z pôvodného rozpočtu 18 miliónov amerických dolárov, zarobil film v kinách len 4,7 milióna. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama