Reklama

Reklama

Co ste hasiči

(seriál)
  • Slovensko Co ste hasiči
Česko, (2021–2023), 12 h (Minutáž: 45 min)

Hrají:

Petr Rychlý, Václav Kopta, Marek Holý, Jana Bernášková, Jaromír Nosek, Radim Kalvoda, Vlastimil Zavřel, Pavel Nový, Sabina Rojková, Radek Melša (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Každá ves v Čechách má hasičskou zbrojnici. Stejně tak i vesnice Horní. Sbor dobrovolných hasičů zde vede svérázný Petr Pospíšil (Petr Rychlý). Má trochu horkou hlavu a před nikým si servítky nebere. Je to ale férový chlap, který vede svůj sbor až se starosvětským smyslem pro zodpovědnost, a ve vesnici ho proto mají rádi. Tedy až na vypočítavého starostu Vladimíra Urbana (Václav Kopta). Ten se totiž přes hasiče snaží vyvádět peníze z obecního rozpočtu a Petrova poctivost se mu vůbec nehodí do krámu. Starosta se proto snaží Petra a jeho hasičské jednotky všemožně zbavit. Souboj mezi Petrem a starostou je ústředním motivem nového českého seriálu plného rázovitých postav z malebného Ladova kraje. (TV Nova)

(více)

Recenze (38)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Prvotní ukázky ze seriálu mne nalákaly na něco alá "Okresní přebor", tudíž z vesnice, v pohodě fórky a ne moc trapnosti. Místo toho se zdejší hasiči, a vlastně celá vesnice, snaží vykrádat jak kultovní hlášky, tak jiné seriály, tak zohledňovat současnou dobu... no prostě ze všeho něco. I ústřední postavy působí dosti strojeně klasicky to postavíme na "zlém" starostovi a "hodném" šéfovi hasičů a okořeníme to "láskou" (neznám, náhodně ji potkám, nechce nic a najednou po pár sekundách láska až za hrob... jak klasické :D) mezi jejich dětmi... Za zdejšího kasanovu dáme Edu aneb obtloustlého, zarostlého chlápka věčně s pivkem v ruce a čelenkou na hlavě... opravdu lev salónů, který odláká kdejakou manželku, či dokonce jakousi celostátně známou redaktorku... Proč ne.. A když to drhne, tak tam strčíme maníka co věří kde čemu od duchů, přes 5G sítě, chemtrails a podobně, ať si přes to kopneme do dnešní doby kdy se tomu teoreticky většina diváků zasměje.. Celkově nic extra herecké obsazení, většinou se tu nic moc neděje a spíš se tu solidně vykrádá. Jediná kdo mne tu trošku baví je pohodová Jana Bernášková. Dějově se člověk jen občas pousměje a to je ten hlavní problém,. Takže shlédl jsem seriál až do konce (kromě 1 dílu - byl jsem mimo domov) a ve finále zklamání a jen 2z5 . ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Seriál Co ste hasiči bych zase tak nehanil. Určitě nešlo o nejlepší seriál posledních let, ale rozhodně ani ne o nejhorší, tato kategorie má tvrdou konkurenci třeba v Kameňáku. Za mě se jednalo o docela pohodový seriál, oddychový, odpočinkový. Pravda, netřeba u něj moc přemýšlet, ale rozličnost postav a jejich charakterů je značná. Líbila se mi úvodní znělka. Taktéž obsazení herců svědčí, že jde o seriál "na pohodu". Ostatně, těch seriálových studiovek už bylo docela dost, z tohoto pohledu působí zatím stále novinka jako oživení. I hasičské prostředí navíc venkovské je docela originální. Mezi současnými kriminálkami a rodinnými dramaty to rozhodně je dobrá novota, u které se dá zasmát. Druhá série pokračuje ve stejném duchu a nic tak inovativního zrovna nepřináší, pořád jde o hasičárnu, jen ty vztahy se trochu promíchaly. Na druhou stranu při stopáži epizod a podivnosti jednotlivých postav mě to pořád vcelku bavilo. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

51 %. Toto je pro mě těžké hodnotit. Subjektivně se mi to líbilo na tři (asi stárnu), kdežto objektivně vím, že je to spíš mezi jednou a dvéma. Dávám tedy alespoň nejvyšší dvouhvězdičkové procentuální hodnocení. Prostě jsem si většinu postav normálně oblíbil. A seriály z vesnic nebo malých městeček mám rád. Dýchá tam na mě ta "malá českost". ()

Smileface 

všechny recenze uživatele

Pokud šlo jenom o vtip a nadsázku, tak ok, ale ve chvíli, kdy si to začalo hrát na vážné věci, tak totální selhání. Mimochodem proto, zě ústřední dvojice, která se hledá a na konci (možná) najde, působí věkovým rozdílem spíše jako otec a dcera (16 let mezi herci a Rychlý s vousy tu působí tak na 60 minimálně). I ostatní postavy se chovají nelogicky a hystericky. Nejvetsi milovník působí oplzle což má zřejmě trochu připomínat Okresní Přebor, ale celkovou kvalitou na to Hasiči nemají. Nakonec je překvapivě nejlepší postava vykutálený starosta v roli Václava Kopty, který se pro tu roli snad narodil. ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední době se víc než kdy jindy dost mučim sledováním sračkovitejch filmů, a občas i českejch seriálů. Tenhle jsem (opravdu dobrovolně) odkoukal celej. A to i přes to, že už po druhým dílu bylo jasný, že to za víc než jednu usmolenou hvězdu nebude. Snad Nový se Zavřelem, a v prvních dvou dílech Pechlát se svoji ženou zajistili občas nějakej vtip. Ty druhý dva v dalších dílech už jen paběrkovali. Zato Petr Rychlý, se svoji huhlavou mluvou, uměle vypadajícím vousem, a toporným herectvím nebavil, a jen potvrdil, že hrát stejně jako Kopta neumí. Jestli to měl bejt pokus o hasičskej Okresní přebor, tak se to hrubě nepovedlo.20%. ()

Galerie (590)

Zajímavosti (13)

  • Premiéru epizody sledovalo 858 tisíc diváků starších 15 let, byl to nejlepší výsledek z pořadů vysílaných po 20. hodině. (rublik05)
  • Premiéra epizody se stala nejsledovanějším pořadem večera po 20:00, sledovalo ji 812 tisíc diváků (15+). (rublik05)
  • Epizoda se stala nejsledovanějším pořadem večera i celého dne, premiéru zhlédlo 844 tisíc diváků starších 15 let. (rublik05)

Reklama

Reklama