Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

POMO 

všechny recenze uživatele

Až na príliš naťahovanú poslednú polhodinu je Wyatt Earp veľmi slušným westernom so všetkým, čo má tento žáner obsahovať. Kevinovi Costnerovi to čoby Earpovi svedčí, melodramatická rovina Earpovho citového života je decentne zľadená s dramatickými osudmi jeho šerifskej karéry. Prečo film komečne prepadol? Pretože nie je poprcornový ako Tombstone? ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Tak sem si během dvou dnů zaplnil dvě mezery ve vzdělání ohledně historie kolem Wyatta Earpa, a musim říct, že konkurenční Tombstone mě nadchlo víc. Todle taky nebylo špatný, ale ty tři hodiny byly až moc. Ale už proto, že mi to zabralo takový času, se mi tři hvězdy dávat nechtěj. Ale pokud si něco dát znovu, tak raději Tombstone než todle. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Zdařilý western, který legendu amerického Západu, šerifa Wyatta Earpa, studuje opravdu velmi podrobně. Jeho mládí a tragické lásce je věnovaná první hodinka, ke slovu se dostane i slavná přestřelka u O.K.Corralu. Film, i přes svou délku, nenudí. Je to skutečně podáno velmi epicky a Costner, ostatně jako vždy, působí velmi sebestředně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dlouhá životopisná sága o Earpovic rodině, kterou Costner s Kasdan jako poctu tomu největšímu šerifovi všech dob. Wyatt Earp je velkolepá rozmáchlá podívaná, která přechází do akce jen občas a v určitých momentech je určitě lepším filmem než o rok starší Tombstone, ale zase vinou své délky jí chybí svižnost. Tombstone byla přecijen jinačí akční jízda. Kilmer podává mnohem zajímavější herecký výkon. Costner pojal svého Wyatta Earpa až dokumentárně přesně. Zkrátka oba filmy jsou určitě povedené. Záleží zda chce divák životopisný film nebo akční. 65% ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Klasický western s vynikající hudbou, spoustou přestřelek (včetně té nejslavnější u O.K. Corralu) a hvězdným hereckým obsazením. Možná by neuškodilo zkrátit stopáž tak o 20-30 minut, jinak jsem byl plně spokojen a dostalo se mi všeho, co bych od daného žánru očekával. Dennis Quaid si tu v rozporuplné postavě tuberou trpícího pistolníka "Docka" Holidaye střihnul zřejmě nejlepší roli kariéry. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Představitel Virgila Earpa, Michael Madsen, dostal nabídku hrát Vincenta Vegy ve snímku Pulp Fiction, ale nemohl z důvodu natáčení tohoto filmu musel odmítnout. (liquido26)
  • Film existuje ve 3 verzích sestřihu: sestříhaná verze – 183 minut, 2dílná nesestříhaná DVD verze – 191 minut a speciální VHS verze – 212 minut. (Meli_854)
  • Ve skutečnosti se Wyatt a Morgan stali pomocnými šerify až několik minut před přestřelkou u O.K. Corralu, kdy je Virgil spolu s Docem Hollidayem zplnomocnil. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama