Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je to dokonalý film, to rozhodne nie, ale je spravený perfektne. Je to temné, miestami strašidelné, má to Burtonovskú dušu veľkých rozmerov. Herci veľmi nemajú čo hrať, predsa len sa jedná o celkom naivný príbeh vychádzajúci z omnoho prepracovanejšieho Frankensteina, ale ako základná štruktúra na ktorej film stavia je dostačujúci. Formovanie typického burtonovského štýlu započalo. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Vydařená troufalost rozehrát na půlhodince černobílou hru na velkofilmové napětí po vizuální i hudební stránce s atmosférou filmových hororů i kreslených dIsneyovek tak z dětsví Burtonových rodičů. Tim bude v Čechách těžko vysvětlovat, že nezná scénu s márnicí z filmové Divé Báry (1949). Vlídná a nezáludně plynoucí sci-fi. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Sparky je miláček do každé rodiny - ošklivý, děsivý, mrtvý. Černobílé zpracování navozuje tu správnou burtnovsky strašidelnou atmosféru a hudba to celé jen doplňuje. Výborní byli především herci ve vedlejších rolích - všichni ti sousedi a sousedky a Victorova mamča byla taky super. On ani jeho otec nebyl špatný a sám Victor měl své kouzlo. Ehm...Takže vlastně všichni herci byli skvělý. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"Barbie, you aren't working enough" :D Tahle věta pronesena Sofií Coppolou mě dostala. A Shelley Duvall z Osvícení je tu stejně divná jako právě ve zmíněném Osvícení . Ale zpět ke Sparkymu - Sparky je supr. Ať už pije, straší sousedy nebo hraje ve Viktorových filmech. Chápu, že o něj Viktor nechtěl přijít. Podivná atmosféra podivínského podivína Tima Burtona dokazuje, že jeho filmy jsou strašidelně kouzelné. O jakých jiných filmech může někdo říct, že jsou strašidelné? Myslím, že jen ty burtonovské, protože jemu nejde o strašení, ale o vytvoření specifické atmosféry. A musím říct, že se mu to daří dobře. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Frankensteinově atmosférický ČB filmek, kterej ale místo monstra má psí, ale to se ani nedá nazvat monstrum, ale takovej mazel malej milej roztomilej hafan. Má to nápad, má to aji parodicky narážky na skutečnýho Frankensteina, ale vyloženě nadšení nemám. Štěstí, že to bylo tak krátky, ale su zvědavej, co z toho Burton udělal ve verzi z roku 2012 - to bych řek, že bude lepší... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Frankenweenie byl po deseti letech své existence (roku 1994) uveden na DVD a později i na Blu-Ray. (ČSFD)
  • Po dotočení tohoto filmu byl Tim Burton vyhozen od Disneyho - kvůli tomu, že příliš plýtval penězi. (ČSFD)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama