Reklama

Reklama

Tom Berenger a Billy Zane jsou pověřeni likvidací šéfů narkomafie. Jenže jejich spolupráce na plnění úkolu zašla příliš daleko... Seržant Thomas Beckett a jeho kolega Richard Miller jsou americkou vládou pověřeni náročným "posláním" v Panamě, kde mají postupně zlikvidovat šéfy drogové mafie, rebelující generály a bývalé žoldnéře CIA. Od svých obětí se však ničím neodlišují a jejich "spolupráce" nakonec vyvrcholí tím, že obrátí zbraně proti sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak k elitnímu odstřelovači přidělí chlapa, který se hodí tak jenom do výcvikových akademií a pro střelbu na olympiádě a ze kterého se vyklube dobrý parťák a zabiják. Kdo ten scénář sakra napsal? Billy Zane v roli vojáka nestojí nestojí za nic, ale pro Toma Berengera role snipera jako šitá na míru. Docela se na to dalo koukat, obzvlášť, když se oba chlapi chystali někoho zastřelit, ale ten konec byl dost zpackaný. Plná vesnice vojáků a Zane si klidně jednoho zabije nožem a pak druhého zastřelí a ještě má dost času na to, aby Berengera vklidu odvázal a odnesl k vrtulníku? Blbost. Schytal by to během pár vteřin. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Thriller v exotických kulisách Panamské džungle s efektním obrazem střelby ratata tatata, v němž stateční a neprůstřelní procházejí peklem bojů. Pominu-li ještě pár hloupostí, tak už dál si netroufám to nějak kritizovat, vždyť nejde o příběh faktů. Zde pár pozitiv. Mechanismus vražedného sóla funguje a vystřelený náboj je vždy spolehlivě likvidační. Tom Berenger je něco jako Rambo a navíc svoji práci miluje. Střeleckou muziku slušně tvrdí i jeho parťák Richard Miller. Zbývá dodat dovětek k filmu. Bohužel, moje výtka směřuje spíše k závěru, kde mi chyběla nějaká překvapivá pointa. ()

Reklama

samuele 

všechny recenze uživatele

Akčný silence film ktorý za zaujal iba tematikou sniperov v kamufláži s peknými puškami a letiacim nábojom "like a Sniper Elite". Príbehovo je niekde na štandarde spracovanie a scenár mi pripadali béčkovo, nováčik sa nejako rýchlo všetko učí a na konci pôsobí skúsenejšie než veterán.Pokračovanie neplánujem pozerať. ()

Jurator 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Tom Berenger na mě v této roli působil mimořádně přesvedčivě. Nevím ale, jak bych to hodnotil bez něho. Billy Zane to trochu kazí. Navíc zvláštní představa, že americká armáda neměla pro úlohu zaměřovače nikoho lepšího a musela nasadit civilistu bez zkušeností. Autoři tím zřejmě chtěli udělat příběh zajímavějším, ale mě osobně to lehce zklamalo. Nicméně dobrých filmů v tomto žánru je málo a jak jsem už naznačil v úvodu, Berenger to celé více než zachránil. Dávám 4*. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Priznám sa čakal som viac. Ale sklamaný nie som. Akcia celkom slušná, má to dobrý počet zabitých, slušné spomaľovanie na letiacu guľku, dobrý one by one súboj Berengera so snajperom na statku a tiež skvelý ojeb toho ďalšieho ostreľovača za použitia noža bol fajn. Zane celkom slušný sekundátor. za silné 3* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Podíváte-li se pozorně na vlak, uvidíte na boku symbol QR jako Queensland Rail. Queensland je stát Austrálii, kde byl tento film natočen. (BloodMax)
  • Natáčalo sa od 28. augusta do 18. októbra 1991 v Austrálii a Paname. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama