Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (161)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na tuzemeské a hlavně na novácké poměry velmi slušná minisérie,která má sice hafo nedostatků,ale díky skvělému Čermákovi jí dá leccos odpustit.Nejvíc je to vidět v posledním díle,který sleduje "rozhodující" soud a místo dramatu tak divně skáče z místa na místo a z pohledu lajka by Roubal za takových podmínek nemohl být vůbec odsouzen.Je to velmi pravděpodobně dané tím,že se to celé muselo vejít do cca tři čtvrtě hodiny,ale tahle zvláštní zkratkovitost případu víc ubližuje.Nakonec tedy za čtyři,ale velmi opatrné s tím,že ta čtvrtá je spíš pro již zmíněného Hynka Čermáka...70% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli je to avizováno, byl jsem zklamaný ze způsobu podání jednoho z našich velkých vražedných případů. Nejvíce v tom, že samotnému pachateli je věnována nejmenší pozornost. Soudní drama není špatně natočené, ovšem okolní omáčka je příliš řídká a občas nechutná. Pevně doufám, že v budoucnu bude případ ukázán z pohledu krimi až horroru s velkým důrazem na život a činy Roubala (i za cenu určité licence). ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostanete do ruky námět s nejproslulejším tuzemským sériovým vrahem, jehož případ navíc provázela řádná divočina a nespoutaný devadesátky - a pak natočíte rutinní kancelářskou vyšetřovačku s hrubě předvídatelnou moralistickou linkou mladý koncipientky. Řemeslně super a kouká se na to dobře, ale to je v tomhle případě fakt hodně málo. 5/10, třetí hvězdu nestihlo sežrat prase. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se mi to hodně líbilo. Má to skvělý soundtrack, dobová věrohodnost vůbec není špatná, k obsazení a hereckým výkonům absolutně nemůžu napsat jedinou výtku - Čermák je herecký bůh, Švehlík to samé, Čenský obrovsky překvapil, Trnková velmi zajímavá, atd. - a celé je to napínavé (navzdory předem známému rozuzlení, což je úděl všech filmů natočených dle skutečnosti) a dramaticky dokonale funkční. Toto je látka, která by podle mě snesla i větší prostor, a po skončení třetí epizody mi bylo vyloženě líto, že už toho víc nebude. Takže za mě palec hore. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem se nalakát Devadesátkami a doufal jsem, že se v Čechách podaří další krimi z té doby založená na skutečnosti. Navíc mě lákalo obsazení, Hynek Čermák mě baví a tahle role mu sedne jako ulitá, škoda jen, že nemá víc prostoru se do toho naplno položit. Vlastně to působí tak, že víc než o Roubala, jde v téhle minisérii o postavu zástupkyně v podání Kamily Trnkové. Největší problém vidím v tom, že jde o zpracování soudního procesu a ten bohužel nedokáže nabídnout takové drama, jako by nabídly samotné případy. Čekal jsem víc z těch případů než jen dokazování viny či neviny. Chybí tomu prostě něco navíc, něco co by seriál vystrčilo ze zástupu podobných dramat. Bohužel z toho ve finále vypadne jen průměrné soudní drama, které se zakládá na skutečnosti, ale podle mě jí nedokáže pořádně vytěžit. Je to škoda, protože to mohlo dopadnout o dost líp. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • V části, kdy vyšetřovatelé přichází k hrobce, je za zdí olšanského hřbitova vidět část obchodního domu Atrium Flora. Tento obchodní dům byl však postaven až v roce 2003, a tak v době, kdy se odehrává seriál, tam stát nemohl. (ArthasKarfa)
  • Kriminalista Jakub (David Švehlík) říká státní zástupkyni Neumannové (Dagmar Havlová) o Roubalovi: „Jezdí bejvalou Havlovou limuzínou.“ Zajímavostí je, že to říká bývalé manželce prezident Havla – Dagmar Havlové. (sator)
  • Ve scéně v čase 42:25, která se odehrává na schodech před Vrchním soudem v Praze, je vpravo vidět část tramvaje Škoda 15T, která se začala používat až v roce 2010. (Globus_Jirka)

Reklama

Reklama