Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (164)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky a herecky solidní minisérie TV Nova o jednom z největších českých sériových vrahů začala fantastickým prvním dílem, ale docválalo to do soudničky, kde hlavní roli nemá Čermákův Roubal, ani Švehlíkův kriminalista, kteří jsou do počtu, ale advokátní koncipientka Kamila Trnková ( takže jak tu někdo poznamenal nejde o Případ Roubal ale Případ Kamila  ). Asi by bylo atraktivnější, kdyby to byla Roubalova nervydrásající krimi jízda, ale ty jeho zločiny jsou jen doplňkovou neurčitou retrospektivou ze soudní síně ( asi proto , že vlastně mu prokázali daleko méně vražd než je mu připisováno ). Režisérka Kopáčová odvedla velmi dobrou práci na maxima scénáře, ale její práce pro ČT je kapku výš. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Roubale, Roubale, ty kluku jeden zločinecká! Tvůj případ vražd byl svého času pro kriminalisty značně zapeklitý, ovšem pro diváky je to velmi pohlcující podívaná. Hynek Čermák v roli Ivana Roubala je rozkošně poživačný a démonicky manévrující zlosyn, až si říká o nějaké herecké ocenění za svoje ztělesnění (absolutního zla). A k mému překvapení všichni herečtí účastníci kroužící kolem něj a spisů o jeho zločinech se nestali pouhými nadbytečnými figurkami v koutě, žádná z vedlejších postav nebyla jen do počtu, všichni  mají pro průběh příběhu svoji důležitost a odvádějí precizní ztvárnění svých rolí. Jan Čenský v roli přiděleného právníka je najednou nikoliv Janem Čenským, co ve studiové pohádce stavěl rozbořenou polystyrenovou zeď a zpíval cosi o pečení chleba, nýbrž je Janem Čenským, co tentokrát metaforicky peče chleba s manipulativním zločincem, respektive vědomě obhajuje jeho lži. A k ruce má rusovlasou koncipientku Kamilu Trnkovou, která předvádí se soustředěným výkonem zejména lepou fitness postavu, jen ty pravidelně rozdrcené tablety do kávy bych s klidem vynechal. A co Dáša? Dagmar Havlová chytá druhou hereckou mízu a její urputná státní zástupkyně je ztělesněním nezdolné touhy po tvrdém trestu. Řady kriminalistů hájí David Švehlík, ten standardně dobře odvádí herectví, kdy se snaží nepropadat nastavené jednotvárnosti své  úlohy. A za soudní stolicí trůní Jan Antonín Duchoslav, také zajímavá volba a vymanění se z obvyklé herecké škatulky. V podstatě se jedná o soudní drama, kdy je Roubal dopaden a souzen, jenže neexistují proti němu dostatečně nezvratné důkazy. A ty je třeba teprve hledat a nalézt. Třídílnou minisérii má režijně ve zkušených osidlech Tereza Kopáčová, která nasadí tempo a nehodlá z nastavené dynamiky a chytlavosti slevit. Zamrzí jen občasně slabší ozvučení, někdy prostě některá pronesená věta a slůvko zradí divácké sluchovody. Od produkce Novy bych čekal bezduchý tyjátr, neumětelské režijní pojetí, prostě něco prachšpatně a slabomyslně natočeného pro škodolibou kritiku. Případ Roubal ovšem chytí a nepustí. 10/10 ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cením si snahy TV Nova udělat něco exkluzivnějšího pro svou VOD platformu a tomu odpovídal i hvězdný casting. Neříkám, že to bylo bůh ví jak napínavé, ale zajímavé to pro mě bylo až do konce- Pričlo mě tedy až neuvěřitelné, že si Policie sebou bere babku svědkyni na výjezd nebo Roubalův moták, těch prá jmen si nebyl schopen zapamatovat ? To jsem se musel vážně smát. Jinak samozřejmě ekhlaf toho jak fungují právníci, jejich práce to teda chce skutečně kachní žaludek a nulový svědomí. Státní zástupkyně mě přišla teda hodně teatrální, ale celkově mě to bavilo a to je hlavní. Hynek Čermák přesnej, Kamilu Trnikovou jsem viděl na Palmovce a myslím si, že herecky ja na tom hodně dobře. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že se mi to hodně líbilo. Má to skvělý soundtrack, dobová věrohodnost vůbec není špatná, k obsazení a hereckým výkonům absolutně nemůžu napsat jedinou výtku - Čermák je herecký bůh, Švehlík to samé, Čenský obrovsky překvapil, Trnková velmi zajímavá, atd. - a celé je to napínavé (navzdory předem známému rozuzlení, což je úděl všech filmů natočených dle skutečnosti) a dramaticky dokonale funkční. Toto je látka, která by podle mě snesla i větší prostor, a po skončení třetí epizody mi bylo vyloženě líto, že už toho víc nebude. Takže za mě palec hore. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ja jsem spokojeny, urcite to nebylo horsi nez jsem si myslel. Pred zhlednutim, jsem patral v pameti a kouknul na Roubaluv "zivotopis" na Wikipedii a mohl si pustit vsechny dily za sebou. Zpracovanim i samotnym pribehem me to bavilo. Chvalim i vypravu a zvuk. Skoda, ze Cermak dostal jen malo prostoru, na neho jsem se tesil nejvice. Na druhou stranu mne nijak nevadila ani druha dejova linie s mladou koncipientkou v hlavni roli. Jako televizni film to je slusne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (26)

  • Ve 26. minutě je vidět vývěska piva Kozel, která je ale v takovémto provedení vyráběna až mnohem později. (Winster)
  • Filmová lokace zatčení Roubala na začátku epizody je ve stanici metra Želivského. Ve skutečnosti byl zatčený na náměstí Míru v Praze. (formelin)
  • Ve scéně na stanici metra si můžeme všimnout nájezdové rampy pro vozíčkáře, ta však byla do stanice instalována až v roce 2021. (Matias215)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno