Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Ant k tomuto seriálu (5)

Kdo přežije (2000) 

Nejlepší reality show, co se kdy v TV objevila. Drsné podmínky, intriky, zajímavé úkoly a hlavně lidi, co se opravdu chovájí jako lidi. Skvělý způsob, jak využít volný čas. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Tuhle řadu jsem viděla někdy před x lety v televizi, a když jsem si teď dala opakování, dostavil se velmi příjemný pocit nostalgie. Zatím moje nejoblíbenější řada Survivora bez žádných velkých záporáků, kterým bych měla chuť dát po držce. Bavil mě téměř každý hráč, ať už se někdo vezl nebo ne. Vidět závěrečnou čtveřici, jak v každé challange dává druhému kmenu na prdel, byl výkon hodný filmového zpracování. Opravdu nádhera. Jonathan a Parvati přesto zůstávají jedněmi z mých oblíbenců. Každopádně Yul a Ozzy jsou dva borci, s kterýma bych se v téhle soutěži nikdy nechtěla setkat. Šel z nich neskutečný respekt. Yul jako perfektní puppet master a Ozzy jako delfín/opice, který je pro mě polobůh a komu se to nelíbí, ať mi zadnici políbí. 5* ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Micronesia jako variace na Macbetha alias "stir the pot". Takhle to vypadá, když se do toho opřou baby. Nevím, jak moc chytré bylo spojit fans a faves, vzhledem k tomu, že pro fans to byl od začátku prohraný boj. Z fanoušků mě prakticky nikdo nebavil. Natalie a další mrchy, jejichž jména si nepamatuju, jsem chtěla nejradši zabít. S oblíbenci to bylo poněkud lepší, ale brzo to začalo řídnout. Parvati řídila celou show a ze všech chlapů si udělala totální loutky. Pěkně prohnaná mrcha, ale nakonec jsem jí i fandila. Slabší řada to byla v tom ohledu, že plno lidí vypadlo kvůli debilním zraněním a challanges byly zatraceně nudné. Docházalo k naprosto neskutečným blindsidům. Chudák Ozzy. U ostatních se mi ale chtělo brečet smíchy. Erik se sice zachoval jako největší idiot, ale na Jasona a jeho demenci to snad ani nemá. Splét si idol s blbým klackem bylo něco nepopsatelného. Nicméně civět polovinu řady na to, jak to tam vedou ty krávy, bylo i na mě trochu moc. ()

Tocantins (2009) (S18) 

Dobrá řada. Brazilská buše sice není tak zajímavá jako tropické ostrovy, ale zajímavé osobnosti tenhle nedostatek docela vynahradily. Moji oblíbenci Sierra a Brandon to sice zas tak daleko nedotáhli, ale tentokrát bylo vítězství vážně zasloužené. Akorát Coach je snad největší debil, jaký se v téhle soutěži objevil. ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

Ta premisa byla super - no collar, white collar, blue collar. A první díly měly velký potenciál, ale pak se to zvrhlo, když se ukázalo, jak stupidní ti lidi jsou. Fakt jsem měla chuť přetáhnout je všechny větví. Větina z nich se dá akorat popsat jako sexističtí ignoranti a pokrytci. Nakonec začnete fandit i tomu, koho jste na začátku nesnášeli, protože byl tím nejmenším zlem a nakonec si to přece jen zasloužil. Nicméně další sezóna vypadá zase parádně. ()

Reklama

Reklama