Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 3
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Lockdown k tomuto seriálu (2)

Kdo přežije (2000) 

32 sérií a pořád konec v nedohlednu. Šílené!! Za těch 16 let jsme se seznámili s tolika hráči a tolika úžasnými kouty světa až si člověk na všechny ani vzpomenout nemůže. Ve zkratce se pokusím série doporučit podle těch nejlepších (nebo spíše nejkoukatelnějších) a nejhorších (těch kde se podělala ať už hra samotná nebo casting) Nejlepší: 1.Mikronésie – Tato série vlastně měla naprosto vše. Nejlepší hráče v historii soutěže, dále největší, ale zato pěkně sexy mršky. Díky nim pak ne jednou docházelo k vypadáváním lidí, u kterých to nikdo nečekal. Povedlo se zde naprosto všechno. Takhle by měla vypadat každá řada. 100% 2.Cookovy ostrovy- Dramatická, zábavná a navíc finálovou dvojkou, ( která si to opravdu zasloužila, což se v této soutěži stává pramálo) úžasná série. 95% 3.Heroes vs. Villains – Spojit to nejlepší z 19 přechozích řad a vznikne vám toto. Myslím, že nikdo nepočítal s tím, že by se zde něco pokazilo. 95% 4.Čína – Za celý 32 řad patří tento vítěz mezi nejlepší stratégy vůbec a na začátku si jsem více než jistý, že ho málokdo tipoval na vítěze. 90% 5.Perlové ostrovy – Pro neznalé ideální řada na představení této soutěže. Má to hrdiny, záporáky, parádní prostředí, plno akce, nějaká ta zranění. Prostě vše. Jediné mínus bych dal finálovému složení, které mělo být naprosto jiné. Nejhorší: 1.Thajsko – Všechno špatně. 10% 2.Fiji – Za Yau Mana 20%, jinak by byla na nule. Kromě jeho postavy byl casting příšerný a postava Dreamze byla přímo na přeshubu. 3.Vanuatu – Série, která se vyvíjela tak trochu jinak než se očekávalo a dopadla tak, jak už nečekal v té chvíli absolutně nikdo. I zde však vidím problém v castingu, kdy mi jako jediná v hlavě utkvěla Eliza se svýma vykulenýma očima. 20% 4.Nikaragua – Na obrázku cast nevypadal tak špatně, ale ve výsledku. Otravná řvoucí kakaová bohyně NaOnka nás srala po celou dobu hry a vítěz patří mezi největší idioty v historii soutěže. 20% 5.One World- Zde se prokázalo na plný kule jaké lidi si tvůrci do soutěže vybírají a jak hodlají v budoucnu pokračovat. Jako by nebylo blbých modelek a tupých modelů dost. 20% Nejoblíbenější hráči : Ozzy (Cookovy ostrovy,Micronesia,South Pacific) , Boston Rob (Markézy,All Stars,Heroes vs. Villains,Redemption Island), ze starších řad poté třeba Elisabeth(Austrálie) ()

Cagayan (2014) (S28) 

Není mnoho řad, které by po nejspíš nejlepší sérii č.20 HvV nějak zaujaly. Problém byl ať už ve špatném castingu, zkratu jménem redemption island, nebo neustálém vracení bývalých hráčských hvězd, které dostávali mnohem více prostoru než ostatní a u kterých mi přišlo, že výhru mají svým způsobem už jistou(viz. Rob nebo třeba Tyson). Když u toho zůstanu, tak třeba ještě před spuštěním nové řady č.34(která dle castu může být jedna z nejlepších v historii) zde přímo tak nějak smrdí výhra pro Ozzyho, který se těší za celých 34 řad asi největší oblibě a kterému by to jak lid, tak i Jeff hodně přál(a že do toho Jeff hodně kecá). Teď k samotnému Cagayanu. Právě ve spleti tohoto vracení hvězd a špatných castů tato série vyniká jak jen to je možné. Casting se povedl v plné palbě. Máte tu lidi, kterým prostě nejde nefandit(Spencer), máme tu lidi, ze kterých by jsme zase hodili nejradši šavli(Jtia a obecně asi kompletně kmen Krasavců, kde mě každý svou debilitou neskutečně ničil). Co se týče vítěze: Ti co Survivor sledují pravidelně poznají, že většinou vyhraje hráč, který dostává tak nějak na kameře nejvíc prostoru. Zde to všechno poznáte už možná v prvním díle. Vítězství si však zasloužil(a) nejvíc, protože v jeho okolí absolutně nikdo nehrál. 75% ()

Reklama

Reklama