Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Simpoch k tomuto seriálu (15)

Kdo přežije (2000) 

Snad jediná reality show co uznávám. Legendární Jeff Probst a každá série tak trochu jiná. Každý si přijde na své. Milovníci taktických bojů i přímočarých hráčů (viz můj oblíbenec Ozzy). Kombinace, které nejde dát jinak než palec vzhůru. ()

Afrika (2001) (S03) 

Ve mně tahle série hlubší dojem nezanechala. S vítězem jsem spokojen, ale poprvé v historii jsem se soustředil více na samotnou krajinu a přežívání (řeka, valy proti zvěři) než na samotnou hru. K věčeři dobré. Slabší palec nahoru. ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Začátek ve znamení Rupert je borec mě neminul, ale když se z něj stal symbol utlačovaných spekatých dětí z USA, které se nebojí jít za svým snem... no přešlo mě to. SPOILER: Výhru jsem nakonec přál Johnymu, ale jeho strategie byla trochu krátkozraká (stačilo o jedno vyloučení dál). Finálová dvojka snad nejotravnější v historii. Jinak ale i díky návratu Burtona dobrá série. Palec hore. ()

Guatemala (2005) (S11) 

Spoustu otravných soutěžících vyvážila dobrá finálová dvojka. Holky si to zasloužily, hlavně proto, že tahle série byla (co se týče přežívání) jedna z nejnáročnějších. Palec hore. ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Hrstka statečných zvítězila! Skvělá série. Jako bonbónek vyhrál i inteligentní človíček, kterému jsem fandil. Palec nahoru. ()

Fidži (2007) (S14) 

Dobrá série, která přinesla jednoho z mých nejoblíbenějších soutěžících. Yau-man je pro mě legenda. No a Dreams? To se nedá popsat jinak, než demence. Vítěz je OK. Palec hore. ()

Čína (2007) (S15) 

Tato série má pro mě velice důležitý atribut. Geniálního vítěze. No co si budeme nalhávat neměl to nijak složité. Sympaťák James zase dostal cenu od diváků, takže co se týče vítězů super. Zbytek průměr. Palec nahoru. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Můj oblíbene Ozzy zase dokázal, že sociální část hry mu nic neříká... No nic najdou se i větší hlupáci, viď Eriku. Nezbývá než poblahopřát dámám. Palec nahoru. ()

Samoa (2009) (S19) 

Jeden veliký spoiler. Jsem si téměř jistý, že kdyby se tohle podařilo Russovi o deset řad později, porota by mu dala 90% hlasů. Přesto jsem s vítězem a celou touhle sérií velice spokjený. Natce se musí přiznat, že Erika vlastně dostala ona a pak už to dle Russových slov bylo jen domino. Palec hore. ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Musím uznat, že až na Ozzyho boj o přežití takhle série nebyla nic moc. Coach byl celou dobu otravný a s vítězem už nemůže být spokojený nikdo (krom obdivovalelů free riderů). Přesto se mi nápad navrácení hráčů do hry líbil. Dávám palec nahoru. ()

Jeden svět (2012) (S24) 

Nikdy bych nevěřil, že něco takového napíšu, ale SPOILER: Coltonův odchod byl pro tuhle sérii velikým mínusem. Tarzan co si hraje na Ozzyho? Vážně? Velkým plusem je pro mě vítěz. Zaslouženě, ale trochu nuda. S odřenýma ušima palec nahoru. ()

Krev není voda (2013) (S27) 

Nový koncept fungoval lépe, než jsem čekal. Jediná chybička byl snad jen hodně předvídatelný závěr. Jinak super. Palec nahoru. ()

Cagayan (2014) (S28) 

Obsahuje malý spoiler. Snad proto, že Morgan, do které jsem se (jako každý kluk co míří stejným směrem) totálně zamiloval, vypadla poměrně brzy, mohl jsem se soustředit jen na hru a užívat si ji na 100%. Tohle je první série, ve které jsem absolutně obdivoval všechny členy final four. Palec hore. ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

Plné spoilerů. Tahle série nebyla zas tak dobrá... Rozhodně byla ubrečená a posledních pár dílů mě dokonce štvala. Dobří hráči se, jak už to v novodobé historii soutěže bývá, vystříleli navzájem a nechali na místě jen jednu perlu mezi bobkama. Nejhorší na tom je, že tímhle způsobem musíte sledovat spratka (což je velmi výstižné označení - díky Reede!) Baylor až do konce. Přísahám, že když jí konečně zhasla pochodeň jásal jsem víc, než když zaklepal bačkorama Joffrey Baratheon. Dražbu jsem postrádal. Obřad s pálením pochodní, plný falešných vzlyků, který se zadržováním zvratků přeskakuji, naštěstí také chyběl. Nakonec, díky moc Nat. Zachránila jsi tuhle sérii a já jí můžu s klidným srdcem dát palec hore. ()

Worlds Apart (2015) (S30) 

Jeden veliký spoiler! Konečně! Ozzymu se to nepovedlo, Terrymu a dalším taky ne. Kdyby to nedokázal ani Mike, asi bych na Surv přestal koukat. Konečně vyhrál hráč - sportovec - odpadlík. Dana jsem opravdu ke konci už nemohl vystát, ale na kmenovce se docela srovnal. Palec hore. Super série. Pro mě nejnapínavější. ()

Reklama

Reklama