Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 1
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Deimos k tomuto seriálu (26)

Kdo přežije (2000) 

POZOR možné SPOILERY TV/// Soutěžící 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: už kdysi dávno (Africa v roce 2003) jsem si zamiloval tuhle nejlepší reality show, která neustále dokáže překvapovat, v první sezóně jsem si oblíbil Collen a zjistil, že napoprvé vypadal pořad trochu jinak než v pozdějších sezónách MÍNUS: vypadal totiž celkem minimalisticky a levněji, hodně se tu divákovy vysvětluje, závěrečný Reuninon nemoderuje Jeff Probst, soutěže jsou jednodušší, ostrovy působí spíše jako dvě oddělené pláže a hra je díky Richardovi celkem jednostranná a Collen se svým kmenem nemá moc šancí. Je to ale taky důkaz že se stačí na začátku spojit do čtyřky a nezradit se.***Celkem 75%*** Je škoda, že jsem musel na první řadu čekat dlouhých 12 let, ale o to víc si jí vážím a sledování si užívám. Na Borneu jak jsem psal výše je poznat, že pořad teprve začíná a podle toho to i vypadá. Přesto se nejedná vůbec o špatnou řadu. Najdou se tu dobré momenty a pozorný divák který viděl pozdější řady si všímá několika rozdílů, které později zmizely. Viděl bych to tak že rok 2013 se ponese ve znamení trosečníka. PS: Vždy jsem hodnotil jednotlivé řady, proto zdejší hodnocení patří první řadě, tedy Borneu. Samotný pořád a jeho námět je to nejlepší co se na obrazovky dostalo. ()

Austrálie (2001) (S02) 

POZOR možné SPOILERY TV/// Soutěžící 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: kde začít s klady, především velký pokrok ve zpracování celého pořadu, je tu spousta prvků, které známe dodnes, výborní a mnohdy sympatičtí soutěžící, řekněme že s poslední sedmičkou soutěžících jsem byl velmi spokojen, to stejně platí o posledních pěti, je tu velmi sympatická Elizabeth a podle ohlasu jeden z nejoblíbenějších soutěžících Colby MÍNUS: moc špatných věcí nebo nezajímavých momentů tu nenajdete, ještě tu sice chybí prohození členů v týmu, ale to jsou jen drobnosti***Celkem 87%***Hned druhá řada příjemně překvapila. Je tu vidět velký vzestup oproti první řadě. Výběr soutěžících je velice zdařilí a celkově soutěžící působí jako milá parta, což určitě nebyl záměr tvůrců, ale občas se tak lidi sejdou. Myslím že je to pro mě jako diváka lepší než když bych polovině z nich nefandil a druhá polovina mi byla lhostejná. Navíc tato řada přináší spoustu emocí, což je jen a jen dobře./// PS: zajímavé na druhé řadě je i to, že soutěžící oproti jiným řadám opravdu hodně strádali, patří jim tedy obdiv. ()

Afrika (2001) (S03) 

POZOR možné SPOILERY***Celkem 70%***TV/// Soutěžící 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// PLUS: jednoznačně vynikne krásné africké prostředí a místní fauna, pro mě trochu nostalgie, protože tato epizoda byla před deseti lety mojí první, vítěz Ethan Zohn a pár záběrů, které jsem si pamatoval již z dřívejška (Clarence a jeho fazole, prohození členů, Ethan mezi dětmi) MÍNUS: po druhém shlédnutí a s odstupem deseti let musím uznat, že se skutečně jedná o jednu z nejslabších a nejméně zajímavých řad, vlastně mě to občas i nudilo a to je co říct, oblíbených postav jsem tu taky moc nenašel./// Shrnutí: Bez vody, tak by se dala charakterizovat tahle řada. Soutěžící s ní mají největší problém a nejhůře si ji obstarávají, bohužel (a pochopitelně) se tu musíme obejít i bez vodních soutěží a je to poznat. Alespoň že můj favorit vyhrál./// PS: Nostalgie je potvora, původně jsem této řadě dal 5 hvězdiček. ()

Markézy (2002) (S04) 

POZOR SPOILERY***Celkem 81%***TV/// Soutěžící 8/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// PLUS: rozhodně "záporák" Rob Mariano, znám ho z pořadu The Amazing Race, proto jsem věděl co je zač a bedlivě ho sledoval, musím uznat že rozhodně hraje hodně dobře a má přehled, rovněž jsem si zamiloval krásnou Nelíju (Neleh), potěší návrat vodních soutěží a prostředí celkově MÍNUS: poté co vypadne Rob, tak soutěž ztratí náboj a výsledek je skoro nalajnovaný dopředu, stejně tak zamrzí brzké vypadnutí Huntera a Gabriela, kteří měli na to se dostat dál, s vítězem rozhodně spokojený nejsem./// Shrnutí: Markézy se mi určitě líbili více než předešlá série. Dokonce její první polovina byla tím nejzajímavějším co jsme od první řady viděli. Škoda že to Rob zhruba v polovině překalkuloval a byl vyřazen. Přesto se jedná celkově o zajímavou a zábavnou řadu./// PS: Když jsem koukal na úžasný závod, dozvěděl jsem se že Rob tuhle tu soutěž vyhrál, ale tady se to nestalo, že by nakonec vyhrál v 8. řadě? ()

Thajsko (2002) (S05) 

POZOR SPOILERY***Celkem 50%***TV/// Soutěžící 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// PLUS: nejvíce mě tu zaujala asi Shii Ann, kterou jsem měl možnost vidět později v Návratu hvězd, ještě snad Jack a Brian byly trochu sympaťáci MÍNUS: tady ovšem veškeré klady končí, jsem si docela jist že se jedná o nejhorší řadu, který kdy vznikla, uvidíme jestli ji Nicaragua nebo One World "překonají" ale osobně doufám že ne, jde tady totiž o nejhorší casting v historii soutěže, zhruba do poloviny kdy vypadlo pár zajímavých hráčů to ještě šlo, potom už to byla nuda a já se díval na hodinky kdy to skončí, účastníky raději nebudu jmenovat, byl by to dlouhý seznam, ale byla to s nimi otrava./// Shrnutí: Rozhodně by se slušelo říci, že jsem nebyl ničím ani nikým ovlivněn (např. špatné komentáře), takže jsem si obrázek utvořil sám a byla to opravdu bída. Nejzajímavější byl snad náznak v úvodu, rozdělení na muže a ženy, který se tady bohužel nestal./// PS: Naštěstí se tato situace stala v šesté řadě a bylo to opravdu zajímavé, ale o tom až příště. ()

Amazonie (2003) (S06) 

POZOR SPOILERY***Celkem 86%***TV/// Soutěžící 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// PLUS: zdařilé rozdělení na mužský a ženský kmen, hodně jsem si oblíbil neslyšící Christy a velice se mi líbila strategická hra Roba MINUS: snad si jen drobně rejpnu do castingu, koho to napadlo aby 4 ženský z 8 měli jméno začínající na jedno stejné písmeno, kdo se v tom potom má vyznat./// Shrnutí: Snad poučení z minulého dílu a kritika na nepovedený casting dala vzniknout jedné z těch hodně povedených řad, kterou jsem si užil od začátku do konce. Víc jsem fandil holkám, ale to asi nebudu jediný. Navíc příznačné prostředí Amazonky je skvělé. ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Pozor Spoilery***Celkem 94%***TV/// Soutěžící 8/10 Děj 10/10 Hudba 9/10 Prostředí 10/10/// PLUS: pirátské téma, úvod a "vylodění kmenů", kmen Drake a excelentní Rupert, prostředí, hudba, kamera, pozitivně může překvapit tzv. twist v podobě návratu dvou jíž vypadlých soutěžících MINUS: taky je to ovšem trochu podpásovka, zvlášt když se Lilian dostane zbytečně daleko, vadil mi podlý Jon "umřela mi babička" Fairplay./// Shrnutí: Z první desítky řad, rozhodně ta nejlepší. Má vše a nepostrádá nic. Může zamrzet vyřazení oblíbených hráčů dříve než by si zasloužili, ale je to prostě hra. Tentokrát opravdu dovedeno k dokonalosti a ukázka jak má správný Survivor vypadat. ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Obsazuje SPOILERY***Celkem 82%***TV/// Soutěžící 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: první návrat hvězdních soutěžících, je tu několik mích oblíbenců (Rob C., Shii-Ann, Rupert a Ethan), a hodně výrzných nebo kvalitnách hráčů, bylo taky zajímavé sledovat jak se budou k sobě chovat soutěžící, kteří se už znají, v tomto směru jsem byl zvědav kam to dotáhne trojice Lex, Ethan a Tom, rozdělení do tří kmenu bylo z počátku fain MÍNUS: dokud jeden kmen nezačal mít výrazně navrch a posledních 9 soutěžícich se skládalo převážně z jednoho kmenu, vadili mi i někteří otravní herci (Jerri, Sue) a taky brzské vypadnutí Roba C., který by se herně Boston Robovi rozhodně vyrovnal, Rupert tentokrát nezazářil tak jako prvně a relativně rychlé vypadávání silných hráču mě mrzelo, chtěl jsem je vidět spolu soupeřit až do konce./// Shrnutí: Hvězdné obsazení vždycky přináší velkou naději na výbornou hru a tedy skvělou podívanou. Začátek opravdu vypadal slibně. Jenže průběh mě tolik neohromil. Boston Rob jednoznačně ovládl hru, dokonce na začátku vyřadil svého nejchytřejšího soupeře Roba C a pak se jeho kmeni pořád dařilo, takže nebyl už takový problém to dotáhnout do konce. Přesto že to tedy mohlo dopadnout lépe. Nejedná se o špatnou sérii. ()

Vanuatu (2004) (S09) 

POZOR SPOILERY-TV/// Soutežící 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: rozdělení na mužský a ženský kmen, skutečnost že soutěžící který pokazil první výzvu a mohl tak klidně hned vyletět to celé vyhrál a zároveň v poslední fázy hry zabojoval a výhru si tak zasloužil, navíc mi trochu připomínal Thora (ale to sem nepatří), rovněž se mi líbilo jak si to ženský po celou dobu dávají a taky musím zmínit napínavé kmenové rady ke konci hry, některé záběry (zemětřesení) jsou pak neopakovatelné MÍNUS: velice špatný casting mužské části trosečníků, hned zkraje vyřazování jednoho mladšího a silnějšího soupeře za druhým až zbyla parta čtyřicátníků, kteří neměli šanci proti ženským uspět./// Shrnutí: Ale jo, na Vanuatu se mi vlastně docela líbilo. Sice nechybělo mnoho (asi by jen postačil špatný casting ženské části) a mohli jsme být tam kde jsme byli v Thajsku (promarněná řada). Naštěstí se tak nestalo a je občas i na co koukat. Zaujala mě Dolly a Julie, přesto se tu nenašel nikdo kdo by skončil v mé TOP 20. Jak to tedy shrnout? Celkově zřejmě slabší řada, nikoliv však špatná. Jak hodnocení nejde pod 70% je to stále koukatelný./// Celkem 78%/// ()

Palau (2005) (S10) 

POZOR SPOILERY-TV/// Soutežící 8/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Prostředí 10/10/// PLUS: v první řadě vyzdvihnu úvodní znělku, rovněž prostředí bohaté na krásné záběry, série má několik prvenstvý, především vaší pozornosti neunikne drtívá převaha jednoho kmene a postupné vyřazení všech členu druhého kmene až do přežití posledního člena (Stephenie), už chápu proč ona a Bobby Jon hned nastoupili do 11.série, nejvíc jsem fandil Ianovi, ale s výtězem jsem taky spokojen MÍNUS: najde se tu pár neschpných hráčů, kteří se dostali zbytečně daleko./// Shrnutí: Teď už jednoznačně vím že Palau je z prvních desetí sérií druhá nejlepší (výtězí Perlové ostrovy) a rozhodně k tomu má předpoklady. Technicky je to parádní, prostředí jsem si užíval. Soutěžně je to zajímavé, snad občas jednotvárné, ale i to se stává. Rozhodně jsem však velice spokojený. Prozatím pro mě TOP 4./// Celkem 91%/// ()

Guatemala (2005) (S11) 

POZOR SPOILERY!!! TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +Nejoblíbenější postavy: Rafe, Gary, Brooke. Koho bych napsal ve finále: Stephenie. Proč? Protože Danni ve finále zradila Rafea a navíc Stephenie je v soutěži už podruhé. Koho jsem chtěl víc poznat: Morgan, Jim. -Koho bych vyřadil: Judd, Brian, Bobby Jon./// Nejvíce mě těší, že se tato moje nejoblíbenější reality show vrátila na naše obrazovky. Velice dobře si ještě dnes pamatuji jak jsem sledoval třetí epizodu odehrávající se v Africe. Je to už nějakých 9 let a od té doby jsem další epizody neviděl. Této dám zatím střízlivých 80% procent, protože věřím tomu že přijdou ještě lepší epizody. Přesto tato nebyla vůbec špatná. Zaujme už úvodní pochod džunglí a nejvíce se pobavíte nad hláškama který vypouští Judd "Já jsem nikdy nelhal". Jsem rád že vypadl. Více k postavám viz. výše./// Celkem 80%/// ()

Panama (2006) (S12) 

POZOR SPOILERY TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// +Nejoblíbenější postavy: Terry, Misty, Danielle. Koho bych napsal ve finále: Aras. Proč? Protože byl zdatným soupeřem pro Terryho, i když nejraději bych tam viděl právě jeho, aspoň že vyhrál auto. Koho jsem chtěl víc poznat: Misty. -Koho bych vyřadil: Cirie, Aras, Courtney, Shane, Tina./// Řekl bych že Panama je o něco lepší než Guatemala. Hodně tomu napomáhá mořské prostředí, tedy vodní soutěže, ale především výraznější soutěžící. A to i přesto, že je tu hodně nesympatických tváří se kterými bych opravdu na pustém ostrově ztroskotat nechtěl. Naštěstí je tu Terry, který se se svou bojovností dostane až mezi nejlepší tři, kde bohužel Danielle správně pochopila že by proti němu neměla šanci a tak zvolila větší naději v podobě Arase. Stejně nevyhrála a tak se nakonec dá o Arasovi říct, že hrál dobrou hru. Panamu si tedy budu docela dobře pamatovat./// Celkem 86%/// ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

POZOR SPOILERY TV/// Obsazení 10/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// Nejoblíbenější postavy: Yul, Becky, Parvati. Koho bych napsal ve finále: Yul. Proč? Fandil jsem mu od začátku, sympaťák, hrál fér, líbilo se mi jeho spojenectví s Becky. Koho jsem chtěl víc poznat: Asi nikoho, každého jsem dostatečně poznal, zvláště ty, kteří si to zasloužili. -Koho bych vyřadil: Jonathan, který se sice ne svoji vinou dostal do role přeběhlíka./// Souhlasím s těmi co říkají, že tohle je jedna z nejlepších sérií. Všechno je tu dobře a správně. Počáteční rozdělení do čtyř etnik. Hned od začátku jsem fandil asiatům. Rovněž mě na začátku zaujal Ozzy, sice jsem mu nefandil, ale ty jeho vodní souboje. Patří mu zatleskat. Vůbec vodní soutěže tu jsou hodně povedené. Je tu několik zlomových a dramatických zvratů. Zrada Candice a Jonathana a tedy velké oslabení pro Yula, Becky, Ozzyho a Sundru, kteří svojí bojovností a vzájemnou důvěrou dokázali projít až to finálové čtyřky, přestože v ten moment proti nim stálo 8 soupeřů. Každá kmenová rada pak byla velmi dramatická. A samotné finále. Takové drama a napětí jsem ještě nezažil. Nakonec ale zvítězil favorit a já jsem byl spokojený./// Celkem 96%/// ()

Fidži (2007) (S14) 

POZOR SPOILERY TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 9/10/// Nejoblíbenější postavy: Yau-Man, Earl, Michelle. Koho bych napsal ve finále: Earl. Proč? Výborný Yau-Manův spojenec, čestný, sympatický, výhru si zasloužil. Koho jsem chtěl víc poznat: Michelle, Anthony. -Koho bych vyřadil: Lisi, Dreamz, Rocky, Cassandra, Boo/// Tak a mám za sebou další řadu a mohu říct, že se právem dá považovat za jednu z nejslabších. Po čtyřech řadách už mohu trošku bilancovat a zjišťuji že to je především o postavách, tedy o soutěžících a že žádné prostředí, sebekrásnější to nezachrání nebo naopak nezkazí. Když ale nevyhraje váš favorit, tak to hodně zamrzí, obzvlášť když si to rozhodně zaslouží. Nemluvím o nikom menším, než o Yau-Manovi. On spolu s Earlem vytvořil netradiční dvojici, u které ale byla přímo cítit vzájemná důvěra, která se obešla bez podrazů a jakékoliv špinavé hry. Ze začátku až do sloučení to byla docela nuda. To že si jedni žili v luxusu a druzí v chudobě hned od začátku rozdělí vaše sympatie. Třeba takový Boo si hrou prošel bez větších existenčních problémů. Po sloučení už to začíná být zajímavé. První Dreamzova zrada pomůže, další už mému favoritovi zlomí vaz. Hurá je na světě jedna z největších krys této soutěže. Naproti tomu Yau-Man je ztělesněním všeho dobrého. Navíc je to takoví střízlík jako já, jen o 30 let starší, takže to jak zabojoval a jak hrál...zasloužil si vyhrát. Líbila se mi taky práce a taktika s tajnými imunitami. To v kombinaci s důvěrou dvou lidí začíná být hodně silným prvkem této soutěže./// Celkem 69%/// ()

Čína (2007) (S15) 

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: rozhodně prostředí ve kterém se tato série odehrává, někteří soutěžící mě skutečně zaujali (Peih-Gee, Amanda, James) MÍNUS: hodně diváků tuto řadu vychvaluje, já bych řekl, že je spíš o něco slabší, navíc Todd mě moc sympatický nebyl a jako výtěz ještě méně./// Shrnutí: Jestliže v konečném součtu bude nějakých až 30 řad, tak bych Čínu zařadil někde na 18-20 místo, ale uvidíme ještě jak se bude dařit a jak zaujmou nejnovější série na které slyším spíš negativa. Přesto jsem se i v Číně docela dobře bavil./// Celkem 78%/// ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: potěší účast oblíbených soutěžících (Yau-Man, Ozzy, Parvati, Amada, James), je tu několik originálních prvků, opakující se výzvy mi nevadili, prostředí je nádherné, vítěz uspokojivý MÍNUS: nejvíc mi vadilo, že moji nejoblíbenější soutěžící vypadli přiliš brzy, dál se všeobecně meli dostat ti nejsilnější a nevýraznější./// Shrnutí: Pro mě rozhodně jedna z nejlepší sérií Survivora. Výborný nápad vytvořit kmen favoritů a kmen fanoušku, u nich si nakonec taky pár lidí oblíbíte (např. Natalie, Jason a Erik). Tedy Erik to ke konci zalamil jako nikdo před ním, ale i to je hra. V průběhu jsem měl občas smíšené pocity, ale celkově jsem si tuto sérii hodně užil. Zatím tomu nic nenasvědčuje, ale doufám že se Yau-Man objeví ve 30té sérii a konečně ji vyhraje./// Celkem 91%/// ()

Gabon (2008) (S17) 

Obsahuje spoilery-TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 10/10/// PLUS: je toho víc, předně bylo docela odvážné hru zasadit do vnitrozemí, po Africe máme všichni špatné zkušenosti, ale tentokrát se vyplatilo, Gabon je ráj na zemi, navíc je tu vidět obrosvský rozdíl oproti 10té řadě (kterou v televizi dávali před touto) a to především ve střihu, kameře, použití hudebních motivů, vše je o úroveň výš, ve výsledku se na to krásně kouká, soutěžící jsou tentokrát hodně zajímaví a hlavně různorodí (ne jako ve Vanuatu, kde jeden chlap vypadal jako druhý), nejvíc jsem fandin Kenovi (nebo Kennymu?), našel jsem se v něm, to jsem celej já, navíc uvažoval strategicky a těšil jsem se na jeho vztah k Michelle (škoda, že vypadla jako první, je to ten typ holek co se mi líbí), pak je tu štístko Sugar, která jak později ve 20té řadě dokázala, tady měla jen štěstí MÍNUS: tady toho zas tolik není, vadil mi prudič Randy, ze kterého ale udělali na jedné kmenovce pěknýho vola a snad jen fakt, že to nevyhrál Ken a že někteří vypadli dříve než by si zasloužili, díky Sugar byla i ta imunita taková jednostranná záležitost./// Shrnutí: Bylo toho napsáno dost. Snad jen dodám že Gabon rozjel sérii novějších řad hodně dobře./// Celkem 89%/// ()

Tocantins (2009) (S18) 

Pozor spoilery-TV/// Soutěžící 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Prostředí 9/10/// PLUS: fandil jsem Sieře, dobrou hru hrála Taj, a výtěz je celkem sympaťák, navíc to byla hra plná zvratů a nedalo se dost dobře předvídat víc jak 3 kmenové rady dopředu, navíc i těm, kterým jste v jednu chvíli tolik nefandili, tak jste jim to potom přáli (Erinn), u níž rovněž dodám, že jsem nečekal, že se dostane tak daleko, potěší opět výborná technická stránka (kamera, prostředí, hudba) MÍNUS: přesto si myslím, že to je o něco slabší řada než Gabon, je tu pomatený Coach, u kterého nevím jestli se mu mám smát nebo ho litovat (následně ve 20té řadě na mě působil jako citlivý dobrák žijící ve svém vlastním světě) a taky mi vadila skutečnost, že jsem si tu našel jen jednoho oblíbeného soutěžícího./// Shrnutí: Bylo toho napsáno dost. Tocantins má svoje určitě klady, ale lecos by jsem si předostavoval i jinak. Někdy je škoda, že nelze u dalné série něco jako druhá varianta kdy by ze začátku vypadli ti co to dotáhli nejdál a šanci by tak dostali ti, které jsme neměli možnost poznat. Byla by to zase jiná hra. Ale to už trošku fantasíruji. Příště mě poprvé čeká Russel, tak uvidíme./// Celkem 86%/// ()

Samoa (2009) (S19) 

Pozor spoilery-TV/// Soutěžící 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Prostředí 9/10/// PLUS: všudypřítomný lov na imunity, oblíbený i neoblíbený Russell Hantz tomu dodává pořádnou šťávu, osobně mu spíš fandím, tato řada byla hodně napínavá, zajímavá a zábavná, hlavně tedy díky němu bych ji zařadil spíš k vrcholu a určitě v celkovém součtu bude v mé TOP 10 MÍNUS: někomu jeho one man show nemusí být pochuti a taky upozadní další zajímavé hráče, vlastně většinu hráčů./// Shrnutí: Devátenáctá řada, tedy ta údajně poslední kvalitní řada před tou úplně nejlepší ( Survivor: Heroes vs Villains) alespoň podle mnohých diváků. A taky jedna z posledních řad ve starém duchu soutěže. Tedy než Jeff Probst začal prosazovat ty svoje "novinky". Ale o tom až později. Taky je to řada, kde se hraje a soutěží opravdu drsně. To že 2 hráči fyzicky odpadnou a dokonce v jednom případě takovým způsobem že tuhne krev v žilách a vy si říkáte jestli tam nadobro nevytuhne, tak to už je co říct. Vždycky se najdou asi nějaké výhrady, tady jich ale nebude moc./// Celkem 90%/// ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Pozor spoilery-TV/// Soutežící 10/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Prostředí 9/10/// PLUS: jednoznačně nejlepší nástup (úvod) soutěžících co jsme kdy v Survivoru viděli a zaručeně už to asi nebude překonáno, snad jen 30tou závěrečnou řadou, v té první části jsem si připadal, že koukám na hvězdy a zároveň na lidi které znám a byl jsem velmi natěšen na průběh této řady, rozhodně potěší jak hráli někteří sooutěžící, zejména Parváti, Russell, Rob, Sandra, která to svojí nenápadnou a nezáškodnickou hrou nakonec vyhrála, výbornou a silnou soupeřkou byla Stephenie...MÍNUS:... která bohužel narazila na to že neměla žádnou alianci, zdála se být velkou hrozbou a tak ji velice brzy vyřadili, stejně tak silného Roba a v kmeni Hrdinů nakonec zůstala banda (jak to jen říct a nikoho neurazit), prostě Rupert zklamal, Colby se fyzicky nechytal, J.T měl být spíš padouch a tak celkově prostě hrdinové nebyly to čím mohli být a tak se vlastně nedivím že padouši vyhráli./// Shrnutí: Mohlo to být nezapomenutelné. Bohužel průběh nebyl úplně podle mích představ. Nebýt hvězdných hráčů patřila by tato řada mezi slušnou TOP 10, ale díky nim se jedná o nejzajímavější řadu, možná i nelepší. Nejoblíbenější však pro mě zůstanou Cookovy ostrovy a za ním Micronésie. Přesto se těším na další řady, na souboj Roba proti Russellovi a prozměnu se obávám Probstovích změn. Uvidíme./// Celkem 94%/// ()

Reklama

Reklama