Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

HAL 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly, u dalšího by pravděpodobně už můj mozek nevydržel tak intenzivní nápor a nekontrolovatelně by vytekl nosem. Tedy pokud by v tom čtvrtém díle náhodou brutálním způsobem nepochcípaly všechny postavy krom vcelku Pegga a jeho kamaráda Frosta, s tou tlustou krávou v čele. Příval zběsilé trapnosti a hlouposti mi tu občas způsoboval až přímo fysickou bolest a ty asi tři nebo čtyři povedené vtipy a sympaticky geekoidní nádech s odkazy na popkulturu to nedovedou vyvážit ani trochu. 4/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu je fakt nutný dát trochu víc času a nezavrhovat ho hned po prvním nebo druhým dílu, který sice nejsou špatný, ale rozhodně nedokážou nějakým větším způsobem zaujmout nebo okouzlit a zvyknout si na ten styl jakým to je točený taky neni hned. Ale pak Spaced nabídne fakt geniální zábavu se skvělým Simonem Peggem, Jessicou Hynes a s jednoznačně nejlepší postavou ve filmu MIkem stvárněnou Nickem Forstem a ještě s milionem odkazů na všemožný filmy od nejznáměnjších pecek jako Pulp Fiction nebo Terminátor až po úplně neznámý filmy. Což ale může být možná pro někoho docela problém, protože bez skoro dokonalý znalosti všemožnejch známejch i neznámejch filmů si rozhodně tenhle seriál tak neužijete, já sám sem tak o 50% vtípků přišel, bych tak odhad a to můžu tvrdit jen o druhý serii, kde se naštěstí pokaždý ukazuje na jakej film se má člověk zaměřit a jak pochopit scénku, netroufám si ani odhadnout, kolik sem toho nepochopil v první sérii. Je docela škoda, že seriál má jen 14 dílů rozdělenejch do 2 serií a to ještě obě série maj hodně pomalej rozjezd, takže opravdu vrcholy seriálu jsou v každý sérii tak 2-3 díly ze 7, což moc neni a končí to ve chvíli, kdy se to zrovna nejvíc rozjíždí, ale pobavil sem se skvěle. ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Wright / Pegg tady opravdu bodujou. Postavy jsou správně ulítlý, odkazy na všechno možné fungujou bezvadně a originální styl zpracování je skvělý. První díly mě sice moc neoslovily, ale u mě má Spaced vzestupnou kvalitu v první sérii a ustálenou v druhé. Taky jsem při sledování tak trošku toužil po takovém looserovském a geekovském stylu života. PS: Brian! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Priklonil by som sa k vzdialenejšiemu prirovnaniu s kultovými 'Friends', avšak s ich bizarnejším, bláznivejším a halucinogénnejším variantom. V malom trojpodlažnom baráku sú spolu nepochopitľným putom spojené tri byty, ktoré sú plné totálne odlišných postáv s okrajovými charaktermi ľudskej spoločnosti. Takto vzniká plno zmutovaných hlášok plných energie, scény plné originality, ktoré si však nie vždy nájdu cestu ku každému divákovi. Štrnásť dielov je tak akurát na to, aby seriál ostal na veľmi dobre pozerateľnej úrovni. 80%. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Můj názor: 2. série mnohem lepší než ta 1. a jsem rád, že jsem tomuhle seriálu dal ještě šanci. Průměrné hodnocení: 1. série: 3.2/5; 2. série: 4.3/5. || Nejoblíbenější epizody: s02e04, 05 a 07. Po shlédnutí všech epizod bych si přál další - škoda, že jich je jen 14. Tenhle britcom není geniální jako jiné sit(brit)comy, není plný geniálních hlášek a nesnaží se vycucnout vtip z každé situace, ale na druhou řadu se mi příjemně dívalo, postavy se tak nějak "usadily" a já si je oblíbil a bavil se u každé epizody. Bohužel podle spousty komentů zde na csfd zjišťuji, že mnoho lidí tenhle seriál vzdalo hned po pár epizodách či 1. řadě. Jejich minus. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Julia Deakin uvedla, že hlasem Marshy parodovala jednoho svého kamaráda a pro postavu Marshy se nechala inspirovat ženou, kterou potkala v Řecku, a která měla v ruce neustále sklenku červeného vína. (Alfréda)

Reklama

Reklama