Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

sud 

všechny recenze uživatele

Opět další zajímavá a dostatečně akční bondovka. Zdejší Blofeldův představitel je asi nejslabší ze všech jeho představitelů a Jill St. John jako bondgirl, u také byli lepší. Všechno zachraňuje duo Wint & Kidd a skvělý Sean Connery. Ostatně s Connerym není špatná bondovka žádná (ani "Nikdy neříkej nikdy"). ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Snadno zapamatovatelná Bondovka. Honička v měsíčním vozítku, kremace, potrubí, duo likvidátorů, jízda po dvou kolech... Tenhle Bond je totiž první, který se sestává převážně z takovýchto momentů. Scénu, kdi si v klidu vychutná sklenku skotské, v něm už nenajdete. Poprvé se tu objeví dohra a Bond vystupující snad nejdelší část filmu inkognito. Za obrovský klad považuju, že tenhle díl bezprostředně nenavazuje na předchozí omyl a konstatováním "byl jsem na dovolené" ho spíše neguje. I když ve středních letech a spíše s Bond-lady namísto Bond-girl, dost možná se právě Diamanty staly předobrazem oné pohádkové nesmrtelnosti a neomylnosti, která v dřívějších dílech nebyla ještě tak samozřejmá. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Svižná vegaská bondovka, ale spíše z té spodní části Conneryho portfolia. Diamanty jsou sice opět maximálně neobjevné a scenáristicky recyklující, příběhovou nudu však vynahrazuje pár napínavých sekvencí (honička na poušti a v městě) a také velkolepě zábavné finále na vrtné plošině. Jen už jde trochu vidět, kam pak série s Moorem začne směřovat (viz komediální závěr). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je krásně vidět, jak tvůrci na přelomu nového desetiletí nevěděli kudy kam a sérii utápí v x prapodivnostech nedávajíc smysl, ani sebemenší inovaci. Connery je sice o poznání starší, ale pořád je to ten starý dobrý James, který se šarmem sobě vlastním vystřídal atleta Lazebnyho - věc pozitivní. Bohužel tempo filmu je značně nevyrovnané a prostředí Vegas trestuhodně nevyužité. Takže zbydou výteční zabijáci, jedna slušná automobilová honička a potom už je to jen řezničina bez ladu a skladu, navíc příběhově zoufale nezajímavá a naneštěstí i nedotažená. Blížil se nástup Rogera Moorea a rozverných 70. let plných nadhledu a nadsázky. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Poněkud špatně pospojovaná splácanina, kterou ovšem důstojně drží nad vodou dva Blofeldové (jejich podobnost s postavou Handersona z Žiješ jenom dvakrát je neúmyslná a čistě náhodná:), diamatová megazbraň a především panové Kid a Wint, dva nejvtipnější zabijáci filmové historie...promiň Quentine;) ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Film byl natočen v Nizozemsku, Francii, USA, Německu a Velké Británii. Natáčelo se od 5. dubna do 7. září 1971. (henrycruel)
  • Vila, ve které Bond (Sean Connery) zápasí s dvěma akrobatkami, je tzv. Elrod House postavený roku 1968 v kalifornském Palm Springs. Dům figuruje v mnoha knihách o architektuře a dodnes vypadá tak jako ve filmu. (Zazie)
  • James Bond si půjčil vůz v autopůjčovně Hertz. (JohnSmith)

Reklama

Reklama