Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem vyvenčit krysu a asi jsem trošku zabloudil." Bond měl vždycky styl, ale tentokrát se při šarmantním vylézání z potrubí opravdu překonal. Zato Bondgirl Tiffany nepatřila k Jamesovým nejlepším zářezům, ale potěšila mě svou vlasovou proměnlivostí a drzostí u čerpací stanice. Jinak mě samozřejmě zaujal slon hrající automaty, počátky aquazorbingu, ledabylá jízda na výtahu, honička v lunárním modulu či zabijáci Mr. Kidd a Mr. Wint. A taky se mi líbil tanec s Bambi a Thumper, i když já si tedy raději vybírám dámy s poněkud méně přítulnými stehny. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nepatrím medzi početnú komunitu nadšených fanúšikov špeciálne vycvičeného agenta Britskej tajnej služby s číslom 007, Jamesa Bonda. Priznám sa, že niektoré časti z tejto svetoznámej filmovej série som ešte ani nevidel. Ale väčšinu z nich poznám. Titul "Diamanty sú večné" radím medzi tie slabšie. Sean Connery viditeľne zostarol. Scenár sa mi moc nepozdával. Dvojica slizkých, homosexuálnych zabijakov, pán Kidd a pán Wint, mi bola odporná. Jill St.John je najškaredšia Bond-girl, čo sa objavila po jeho boku. Filmové efekty a triky tiež už dnes pôsobia hodne zastaralým dojmom. Moje meno je Marky. Michael M. Marky. A tomuto filmu dávam tri hviezdičky. *** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 7 - Z literárního hrdiny je definitivně filmový tahák. Jenže doba se přeci jenom trochu změnila a producenti chápali, že je potřeba se začátkem další dekády udělat něco jinak a přispěchali se starým dobrým Bondem. Tím, že šlo o poslední štaci Seana Conneryho, který bral tehdy rekordní honorář, to bylo spíš o trošku beztvarém dobíhání do cíle. Bohužel i z jeho strany. Přesto tenhle kus několik vrcholů má. Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Žádná srdcovka z toho sice (pro mě) není, navíc některé akční sekvence (třeba ta v poušti nebo s ženskou přesilou) měly solidní potenciál, ale vytřískalo se toho z nich docela málo. Prostě mi to celé přišlo jako díl od všeho kousek, ale pořádně nic. Tempo nevyrovnané. A k ženám tentokrát 007 příliš galantní není. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejhorší bondovka z arzenálu pana Conneryho. Netušil jsem, že by to mohlo být tak nudné, jak to ve výsledku bylo. Po několika hodinách si nepamatuji o co tam šlo, natož, abych si to vybavil za pár dní či týdnů. Blofeld sice charismatický a cool, ale zabijáci Witt a Kidd? Tyhle dva bych nechal okamžitě zpopelnit a zakopat. Imho jsou to dvě nejotravnější a nejblbější postavy v celém příběhu (a to jejich samoúčelné přehrávání, no děs). A nejhorší je, že ani Sean to nezachraňuje. Stáří člověk nezastaví, ale to co se stalo jemu, to už je moc. A ke všemu z něj čiší jistá znuděnost, kdy jsem pocítil, že série potřebuje obměnu. Diamanty mě hodně zklamaly a prlměrné hodnocení je jen z úcty k 007 a Connerymu za odvedenou práci na Bondově světě. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

What The Fuck Was That? Totálně divná bondovka ve které nedává smysl vůbec nic a z níž jsem měl pocit jako by celý štáb byl při natáčení permanentně na tripu. Včetně navrátivšího se Coneryho marně nahánějícího svůj šarm pseudovtipnými hláškami, které smutně dávají vzpomenout na jeho předchozí šmrnc a eleganci. Napětí v nesmyslném ději existuje jen ve stopových prvcích, stejně jako akční scény s příšernými triky (ale naštěstí už ne tak příšerným střihem jako předchozí díl s Lazenbym)... a bohužel to jediné co je v tomhle divném mrdníku ujeté dostatečně vtipným způsobem jsou ti záporáčtí teplí bratři. 4/10 ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Internetový server IGN.com ohodnotil tento film jako třetí nejhorší bondovku vůbec. (Colonist)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1971 v Západním Německu. (Varan)
  • Jen Seanu Connerymu se povedlo po pauze se vrátit k Jamesi Bondovi. Všichni ostatní představitelé se již k roli agenta 007 po pauze nevrátili. (x_silver)

Reklama

Reklama