Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Connery se prostě vracet neměl. Takhle při prvním záběru na něj zažijete otřes, prostě to otřese jeho pozicí jednoho z nejlepších Bondů, a abych pravdu řekl, tento jeho návrat u mě ještě více posiluje pozici George Lazenbyho (protože ve srovnání s tímto Conneryho Bondem je Lazenby ještě větší sekáč, než by se v předcházející bondovce jevil). Společně s Connerym totiž jakoby zestrála a zeslábla i tahle bondovka, jako by ztratila dech a neměla už na to, čím dříve oslňovala. Je to prostě slabé. Sice je zde zajímavá (po všech stránkách) a tak trochu normální bondgirl (mou nejlepší bondgirl však vždy bude MoneyPenny, tedy ta, která ji hraje v těchto dílech), zajímavá honička v lunárním modulu a skvělé manželské lože coby akvárium (to bych bral), ale jinak nic moc, příběh nezajímavý, provedení neakční (Bondova rvačka ve výtahu je otřesná) a hlavně nevím, co si myslet jak o dvojci Wint a Kidd, tak o samotném Blofeldovi, ti jsou v průběhu celého filmu jaksi nejednoznační, chvíli dobří, chvíli ne. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Skuteční Bondové pro mě byli a stále jsou pouze dva: Saen a Pierce, všichni ostatní byli jen výplní při hledání toho pravého představitele, případně nepovedeným pokusem přinést do Ianova světa novou krev. A tady se vrací Sean zpět na místo činu ve výborné kondici a náladě (byť starší) a nahrazuje parodii Bonda Lazenbyho. Jediná škoda, že příběh poněkud nudí a táhne se bez nějakého napětí nebo akce (a nemusí jít zrovna o rvačky a střelbu) a místy je to spíš až parodie na akční film, včetně dvou zabijáků. ~~~ 2,5* ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Lokace, v kterých agent 007 sestřeluje helikoptéry a mlátí Rusáky byla doteď moje nejmenší starost. Zde mě však buranský kabátek Ameriky 70tých let dováděl k šílenství. Bond je přece elegance! Vytříbená auta, uhlazené chování, stylový arzenál... Diamonds Are Forever je ukázkový vrchol nevkusu. Nejdřív dvojice wtf zabijáků, pak podivný představitel Blofelda, vypasení koblihožrouti, natvrdlá Bondgirl a nakonec do toho tvůrci nacpou ještě nějaké sci-fi "konec světa" sračky. Co si pamatuju, tak se žádná Bondovka nevlekla tak jako tahle a to jsem si myslel, že mě po předminulé návštěvě Japonska víc nasrat nemůže. ()

woody 

všechny recenze uživatele

7. bondovka - Poslední Conneryho oficiální Bond. Je už unavený a hlášky mu nejdou tak jako před 4 lety. Poslední film s padouchem Blofeldem. Pak už jej po soudní při s McClorym nesměli Broccoli a Saltzman použít. Charles Gray je nevýrazný a nedosahuje charizmatu svých předchůdců. Navíc není plešatý. A objevuje se kdo jiný než nejotrevnější Bondova holka Jill St. John. Na scénář profíka Maibauma skutečně slabota. Zamtečný začátek. Největší světový padouch aby byl tak lehce nalezen a zabit. A při opětovném setkání s vrahem své největší životní lásky naprosto žádné emoce. Stejně tak závěr. Ničící satelit řídí magnetofonová kazeta. Strašné hlouposti. Už to potřebovalo oživení. Zaujme snad jen sadistické duo Wint & Kidd. Mistrovští parchanti, kteří zastiňují většinu ve filmu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sean Connery dáva So long série z agentom 007 a dáva zbohom z veľkou parádou. Mne osobne sa táto Bondovka veľmi páčila, aj keď teda začala tu povestná cesta nezrovnalostí a nelogickostí, ktoré patrili k bondovi až do refreshu v podobe Casino Royale. Je síce pravda, že Blofeld absolútne stratil výraznú tvár z you only live twice - a nahradilo ho dáke vlasaté čudo, ktorého doménou je naklonovanie samého seba - ale kupodivu tento vlasatý Blofeld sa drží statusu muža v pozadí a akčného hrdinu z her majesty´s secret service spoľahlivo zatienil. Čo sa týka všeobecného hodnotenia Bondovka ovplíva až trefným čienym humorom, ktorý krásne spestruje svet Jamesa Bonda. Veľmi si musím pochvalovať dvojicu zabijákov, ktorý mi pripomínali podobnú dvojicu zabijákov - pána Vandemarea a pána Croupea z románu Neverwhere. Guy Hamilton ktorý je zručný režisér, naservíroval nám vydatného Goldfingera a opäť nestráca pôdu pod nohami a natočil dych berúcu Bondovku. Nemám čo vytknúť. Stále je to predsa James Bond. Aj keď priznám sa - najslabšieho Bonda so Seanom Connerym považujem film - You only live twice. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (42)

  • Když Jamese Bonda (Sean Connery) pronásledují tři jezdci na tříkolkách, jeden z nich havaruje a ulomí zadní kolo. Později je ale jeho tříkolka v pořádku, on na ni opět nasedá a pokračuje v pronásledování. (Martin_Happy)
  • Vila, ve které Bond (Sean Connery) zápasí s dvěma akrobatkami, je tzv. Elrod House postavený roku 1968 v kalifornském Palm Springs. Dům figuruje v mnoha knihách o architektuře a dodnes vypadá tak jako ve filmu. (Zazie)

Reklama

Reklama