Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek "Walk the Line" sleduje počátky kariéry americké hudební legendy Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix). Cashova životní cesta je poznamenána nejen smrtí jeho bratra, ale také násilnickým otcem, který mu tuto tragickou událost klade za vinu. Raketový vzestup ke slávě, který mu zajistily hity jako "A Boy Named Sue" a "Ring of Fire," je lemován bojem s amfetaminy, barbituráty a alkoholem. Cashova finanční i citová nestabilita vedou k rozpadu jeho prvního manželství. V nešťastném mládí mu kýženou útěchu skýtají rozhlasové pořady June Carterové (Reese Witherspoonová), oslnivé dcery pocházející z rodiny Carterových, zakladatelů country hudby. Když se jejich cesty zkříží, Juneina oddanost a podpora se stanou nástrojem jeho spásy. (HBO Europe)

(více)

Recenze (836)

CinemaView.sk (Robert Pospiš)

"Walk the Line nám ukáže, ako sa Cash stál slávnym a ako veľmi miloval ženu, o ktorú bojoval dlhé roky. Mangold sa nesnaží nasilu moralizovať, chce iba ukázať, akú dôležitú úlohu v živote Johnnyho Casha zohrala láska a hudba. A to stačí na to, aby sme Walk the Line mohli zaradiť medzi kvalitné filmy…" více

Filmkabi.net (Josef Provazník)

"Walk the line není jen filmem o hudební star, alkoholu, drogách a povolných fanynkách. Příběh Johnnyho Cashe je mj. rovněž o obyčejném člověku, který dostal druhou šanci a dokázal jí využít . To se každému nepovede. Myslím si tedy, že film můžu doporučit posluchačům všech žánrů. Já sám si při psaní…"

Filmpub.cz (Helena Zikmundová)

"Walk the Line je typicky herecký film. Fatálně závisí na výkonu Joaquina Phoenixe, u něhož se už skoro nedá mluvit o hraní ve smyslu předstírání Joaquin ve filmu jednoduše existuje a dává zapomenout na svoje předchozí role. Pokud jste viděli aspoň jednou nezaměnitelnou mimiku a postoje Johnnyho…"

Filmweb.cz (Kateřina Grosmanová)

"Walk the Line naštěstí nepatří do soudku biografií, které se až příliš orientují na zasvěcené diváky. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří neoplývají přílišnými hudebními znalostmi, nebudete nikterak ochuzeni o plnohodnotný divácký zážitek. Cashův životní příběh je totiž sám o sobě natolik zajímavý a…" více

Kinema.sk (Jano Hušták)

"Hoci Walk the Line nie je zvládnutý po režijnej stránke až tak majstrovsky ako Ray, stále je to veľmi pozerateľný film. Pre ľudí, udržujúcich si hudobný rozhľad, je to bez diskusie povinné pozeranie – tých ostatných môže dejová podobnosť s Rayom odradiť. Pokiaľ sa v Hollywoode trend podobných…" více

MovieZone.cz (Petr Cífka)

"Mangold rezignuje na originalitu a podle příručky volně k zapůjčení v akademických knihovnách si odkroutí svých povinných 130 minut, nechá zazářit herce, jejichž charisma i přesvědčivost budí ze spaní (Phoenix je jasný a pro Reese mám prostě slabost i s hnědým přelivem), a pak se odebere pročítat…" více

Tiscali.cz (Vojtěch Rynda)

"V každém momentu film zachraňují fantastické herecké výkony hlavních představitelů Joaquina Phoenixe coby Johnnyho Cashe a Reese Witherspoonové v roli June Carter. Phoenix vítězí detaily jako je kamenný pohled či pozdvihnutý horní ret, zatímco Reese Witherspoonová v roli jižanské krásky exceluje…"

Související novinky

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Není Kravitz jako Hendrix

Není Kravitz jako Hendrix

01.04.2006

Se životopisnými snímky se poslední dobou roztrhl přímo obrův pytel. Kinohity Frida, Walk the Line, Capote, Ray a starší neméně úspěšné Doors, Elvis Presley nebo Great Balls of Fire! se prostě musely… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Oscar 2006

Oscar 2006

03.03.2006

V neděli 5. března 2006 proběhne v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. Těm letošním bude zřejmě dominovat osmkrát nominované drama o… (více)

Reklama

Reklama