Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zasněžená vesnice Mystery je možná ten největší americký zapadákov, ale vyznačuje se jednou zvláštností: muži jako by se tu rodili s bruslemi na nohou. Každý z nich je totiž posedlý hokejem. Takový je i místní šerif John Biebe (R. Crowe). Spolehlivý strážce zákona, milující manžel a otec tří skvělých kluků, ale jakmile se ocitne na ledě, jde všechno ostatní stranou. Místní ženy mají pro vášeň svých poloviček pochopení. Některá je tu a tam možná nevěrná, ale když jde o hokej, fandí vždy tomu svému. Největší a nejdůležitější událostí v Mystery je totiž každotýdenní sobotní utkání, ve kterém proti sobě hrají jen ti nejlepší. Jednoho dne ale přijde nabídka, aby si to mysterijští rozdali s profesionálním hokejovým týmem New York Rangers. Amatérští hokejisté teď mohou dokázat, že na to mají a že jejich silácké řeči nejsou jen plácáním do mrazivého větru. Otázkou však je, zda najdou odvahu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděné, stokrát slyšené a stokrát přečtené. Lůzři z amerického maloměsta někde pokud možno co nejdále od civilizace vs. nějací mediálně známí profíci. Teď tu jde o partičku nadšenců z aljašské domácké hokejové scény, co si to rozdají s hvězdami z New York Rangers(bez Jágra, ten tou dobou řádil v Pittsburgu). Dobří herci, dobrá režie, scénář zamrzlý na půli cesty a technicky někde na bodu mrazu. 60% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Komukoli letos chybělo mistrovství světa v hokeji, měl by si pustit tenhle film, hlavně pokud ho do teď ještě neviděl stejně jako já. Nemyslím tím, že by se mistráku film jakkoli vyrovnal, ale těch koukatelných snímků o tomto sportu moc není a Mystery, Aljaška je vyjmo vážného Miracle z roku 2004 v tomto směru nepřekonaným kultem. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Typický případ snímku, v němž se vyskytuje americké maloměsto, mnoho rozmanitých postav, univerzální humor a vše podmanivě natočené, takže vám ani moc nevadí, že už jste to všechno někde viděli ;-) Občasné klišé neuškodí. Škoda, že to jako ve filmu nechodí i ve skutečném životě, hned bych se na nějaké takové podobné místo odstěhoval ;-) ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Nad ledem tento snímek drží opět vynikající Russell Crowe + ostatní plejáda skvělých herců a to, že příběh nesklouznul do trapného patostu á la jak "dřevorubci ze severního pólu porazili zabijáky z New Yorku". Chvílemi jsem se i přistihla jak doufám, že jim to pořádně nandají jako bych sama seděla na té ledové tribuně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snímek, který bude příjemný ať fandíte Rangers nebo Perníkářům z Pardubic. Film o sportu mužů, kteří ho berou s nadhledem a považují hru za způsob vyjádření a oddechu. Russell Crowe je skvělý. Film nemá zrovna největší ambice a jeho odevzdanost způsobuje pocit obyčejnosti což je škoda. Trochu více výjimečnosti a mohlo jít o velmi zdařilé dílo, které by bylo po letech vyhledávané. Mystery si však najde své fanoušky... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • V 39. minúte filmu sa v športových správach v televízii spomína, že Wayne Gretzky bol zvolený za hráča mesiaca so 17 gólmi a 22 asistenciami, pričom v tej dobe mal Gretzky už asi pol roka ukončenú profesionálnu hokejovú kariéru a vo svojej poslednej sezóne za New York Rangers strelil iba 9 gólov. (p0uNc3r)
  • Rvačka, kterou sledují hráči Mystery v televize, je skutečná hokejová bitka, která se odehrála 12. 1. 1998 v Madison Square Garden v New Yorku. Šarvátka se strhla po sedmi sekundách úvodní třetiny mezi týmy NY Rangers a Toronto Maple Leafs. Hlavními aktéry byli Darren Langdon a Tie Domi. Oba dva za ní dostali trest na 5 minut. (Luky-7)
  • Russell Crowe nikdy před tím na bruslích nestál, takže se za pár týdnů musel naučit perfektně bruslit. (morgos)

Reklama

Reklama