Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Jasně,je to černobílý,patetický,šíleně vlastenecký.Ale taky podle události,která se skutečně stala!A já,člověk,který strašně miluje hokej,prostě nemůžu dát míň než pět hvězdiček.Už jenom za to,jak skvěle jsou zápasy natočené,za to příjemné mrazení v zádech u posledního utkání,za ty skvělé a nepřehrávající mladé herce,za výborného Kurta Russella v jeho snad nejcivilnější roli.Nemám moc rád sportovní filmy,ale tenhle se mi líbil moc.Fakt dobrý.90 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skutočný zázrak, super tempo a krásny športový úspech. Skvele nafilmované a naozaj výborný výkon nekompromisného trénera v osobe Kurta Russela. Hoci som mal situáciu naštudovanú vopred, film prináša napätie aj napriek očakávanému koncu. A prižmúril som aj oko na americkým patriotizmom, bavilo ma to. ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že z toho ve filmu udělali ještě větší americký splněný sen, ale mě se tento malý zázrak moc líbil. To, že se to fakt stalo z tohoto filmu dělá neskutečný zážitek. A slyšet v americkém snímku, že jsou Čechoslováci druzí nejlepší na světě taky potěší. Všichni herci, halvně ruský trenér, kapitán a Kurt Russell opravdu perfektně vybraní. 95% ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se povedlo.Opravdu věrohodný film o historii jedné olympiády v době studené války,kde nastoupil americký tým tehdy ještě bez hráčů NHL proti hlavnímu favoritovi olympiády a to Sovětskému týmu,který byl téměř nepřekonatelný,ale přesto se našel přemožitel právě v týmu mladíku z univerzit i když před olympiádou ten samý tým prohrál 10:3.Tým USA porazil i silný tým Československa a už to bylo překvapení ,ale právě výhra na sověty jim dala teprve punc historického sportovního významu.Film vůbec nepůsobí ,že je z roku 2004,ale opravdu na vás dýchne atmosféra roku 1980.Jinak co se týká hereckých výkonu tak ty co hrají hokejisty měli asi pořádnou průpravu,protože by se možná v nějakém klubu neztratili :-) a Kurt Russell předvádí,že to opravdu není herec jen akční nebo komediální.Takže za mě 85% a pět hvězd. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno vás to prekvapí, chalani, ale ja veľmi na sentimentálne rečičky nie som.“ Mám rád dobré športové melodrámy, ale toto je skôr druhá SPOMIENKA NA TITANOV, ako ďalší ROCKY (alebo PRIRODZENÝ TALENT). Kurt Russell (VEC, ÚTEK Z NEW YORKU) sa snaží a celkom mu to ide, ale ani on nedokáže od priemeru zachrániť priemerný scenár, ktorému nespasí kožu ani fakt, že vznikol na základe skutočných udalostí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Není pravda, že by šlo o vyjukaný tým nezkušených chlapečků z amerických univerzit. Brooks s hráči pracoval nikoli šest měsíců, ale téměř rok a půl. Osm hráčů z jeho výběru absolvovalo i MS 1979 v Moskvě. (Robbi)
  • Film sice pojednává o olympiádě na území USA, ovšem natáčení proběhlo v sousední Kanadě. (MarekT)
  • SPOILER": Snímek se od skutečnosti v některých detailech odlušuje. Například ve filmu se Jack O´Callahan (Michael Mantenuto) při posledním přípravném utkání se Sověty před olympiádou zranil a během olympijských utkání nastupuje až při zápase finálové skupiny proti Sovětům. Ve skutečnosti se však skutečný O´Callahan objevil již v zápasu základní "modré" skupiny proti Rumunsku, kde si připsal asistenci k brance, kterou Rumunům vstřelil Steve Christoff. (bigwendy)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama