Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Herb Brooks byl jmenován trenérem amerického hokejového týmu pro Olympijské hry v Lake Placid v roce 1980. Nastiňuje svůj plán, kdy chce hru postavit na kanadsko-ruském hokejovém stylu, což hned v úvodu vzbuzuje nejistotu. Brooks říká, že tímto způsobem lze porazit i dosud neporazitelné Sověty. Od vedení dostává volnou ruku ve výběru týmu a v tréninkových metodách. Brooks přizve do realizačního týmu jako svého asistenta Craiga Patricka a poté vybírá na kempu v Colorado Springs 26 hráčů z řad amerických universit. Začátky přípravy jsou těžké. Hráči mají mezi sebou nevyřízené účty. První přípravný zápas absolvuje tým v Norsku s místní reprezentací a ten končí remízou. Brooks zuří, nevidí v týmu zápal pro hokej, a tak po zápase nenechá hráče odejít do kabiny, ale dá jim velmi těžké a náročné tréninkové dávky. Hráči tak pochopí, že Lake Placid nebude jen výlet a zábava. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (419)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Myslím, že je to zas nějaká fligna, hoši !! Herb nás chce jen zblbnout.." ;) Ačkoli tu hlavní roli hraje Kurt, totiž jeho postava, tenhle sportovní biják skutečně není o tenise, ale o hokeji !! ;) I když on vlastně není ani o tom hokeji, jako spíš o Herbu Brooksovi, jehož si s gustem střihnul zmiňovaný Kurt Russel s účesem podle hrnce a rukávem plným triků a hesel.. Těch zvláště !! Zvláště v oněch studenoválečných časech hokej skutečně platil za něco víc než jen sport, o čemž bychom my mohli vyprávět, což začínající Gavin O'Connor velmi důsledným uváděním do politických souvislostí pochopil, a učinil tak disneyovský sportovní snímeček žánr poměrně ozvláštňujícím hybridem.. Velmi slušná filmařina na čele s klasikem Markem Ishamem, jehož jednoduché, ale nesmírně funkční, hudební motivy z jednoho místy mačkají emoce stejně silně jako kdysi sborná mačkala své soupeře.. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Niekto to vidí moc Americké, ale no čo už.Som veľký fanda hokeja, takže sa mi to bude páčiť možno viac ako ostatným, ale povedal by som, že s tým to nemá čo robiť.Prekvapil ma celkom dobre zvládnutý scenár s charizmatický-sympatickým Kurtom Russselom na čele a neznámi herci, ktorý sú určite lepšia voľba, ako nejaký známejší.Miestami by to chcelo trošku svižnejšie tempo, ale vždy keď to začína byť trošku nudné hneď nasleduje strih na tréning, takže je to celkom fajn.Jediná vec čo mi najviac vadila, bola kamera pri zápasoch.Viem, že to nieje hokej, ale kamera mohla byť imho fakt priehľadnejšia.Nevedel som sa rozhodnúť, ako ohodnotiť tento film, ale keďže na konci pustili Aeronsmitha, tak sa prikláňam k lepšiemu. 80% - 4* ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Zázrak ! Je to vše vystihující název tohohle sportovního filmu, pro které mám slabost. Tenhle je přísně podle pravdy, t.j. - "největšího sportovního zázraku konce minulého století" .... I bez velkých hereckých hvězd v rolích sportovců (ono málo herců umí dobře bruslit :) se zrodil jeden z nejnapínavěji natočených filmů ze sportovního prostředí, co jsem viděl. Kurt Russel je hodně stylizovaný, ale předvádí výborný výkon (jak dalece "autentický" nedokážu posoudit a je to asi jedno)... Při sledování koncovky toho slavného utkání, jsem byl nervóznější, než kdybych koukal na přímý přenos - a to je myslím důkaz skvěle zvládnutého řemesla ... 90% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Z pohledu filmařského? Řekněme, průměr. Z pohledu hokejového? Lepší průměr. :-) Možná až s podivem, že ty dvě hodiny tak rychle utekly a vlastně jsem se i docela bavil. Především u té herní části. No jo no, zázrak se amíkům povedl, dokonce jsem jim i fandil, jenže by mě spíš zajímalo, kdy někdo natočí to, co se povedlo našim hráčům v Naganu? :-) Zajímavosti: Gool američanů na 2:2 padl již po vypršení časomíry. / K. Russel stál poprvé na bruslích právě v tomto filmu. / Tretiakovi se na střídačku moc nechtělo. / Lake Placid znamená v překladu Klidné Jezero... :-) 68% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kurt Russell překvapil v roli psychologicky výborně zvládnutého trenéra. Skvělá práce s motivací, realisticky znějící mladíci, rozumně (bez patosu) podaná zralost a zkušenost stáří, solidně nastříhané zápasy. Naštěstí absentuje i rozpočet. Zrnitý obraz a obyčejné kulisy (výborně reflektují 80. roky) tomu ve výsledku jen pomáhají. Nenápadný, ale velmi povedený kousek v rámci žánru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • SPOILER": Snímek se od skutečnosti v některých detailech odlušuje. Například ve filmu se Jack O´Callahan (Michael Mantenuto) při posledním přípravném utkání se Sověty před olympiádou zranil a během olympijských utkání nastupuje až při zápase finálové skupiny proti Sovětům. Ve skutečnosti se však skutečný O´Callahan objevil již v zápasu základní "modré" skupiny proti Rumunsku, kde si připsal asistenci k brance, kterou Rumunům vstřelil Steve Christoff. (bigwendy)
  • Historická chyba ve filmu: V utkání s Norskem na OH je jako jeden z autorů gólu uveden Buzz Schneider. Ve skutečnosti tomuto soupeři na turnaji žádnou branku nedal. (Robbi)
  • Všichni soupeři USA ve filmu kromě Sovětského svazu (CCCP) mají neautentické dresy. (Robbi)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Kurt zase trenérem?

Kurt zase trenérem?

01.02.2005

Poté co Kurt Russell ztvárnil legendárního hokejového trenéra Herba Brookse ve filmu Miracle, asi patrně našel v tomto pro film vděčném řemesle zalíbení. Od hokeje si tentokrát odskočí ke koním ve… (více)

Reklama

Reklama