Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná série podobenství o Jediích z prequelové éry. Ponořte se do životů dvou výrazně odlišných Jediů – Ahsoky Tano a hraběte Dookua. Oba budou čelit zkouškám a budou postaveni před volby, které určí jejich osudy. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na spravení chuti po nemastných neslaných Povstalcích ideální. Krátké, výborně napsané a zajímavé příběhy. Kromě Ahsoky je výborný především Dooku, jehož dabér napodobuje nenapodobitelného Christophera Lee tak, že málem z každé repliky zamrazí. Působivé. A skvělá je i hudba, Kevin Kiner během těch let působivě vyzrál. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Tales of the Jedi byli něco, co jsem nečekal. Animace z Clone Wars se vrací, aby nám ukázala příběh Hraběte Dooku, ještě než propadl temné straně a Ahsoky, kde se dozvídáme, co dělala před, během a po klonových válkách. Epizody o Ahsoce (když pominu tu první) jsou fajn oddechovky, které jsou dost jednoduché a diváka ptěší, pokud jsou fanoušci. Zbylé 3 díly o Dookuovi jsou avšak něco, co mi pomalu vzalo dech. Během tří epizod mi byl Dooku představen dost jinak, než jak ho znám z Clone Wars a z filmů, přičemž poslední epizoda (tedy 4) mi na konci ukázala velký prostředníček a já jen naštvaností bouchl do stolu, že se nedozvím, jak to bude pokračovat. Kdyby byl seriál jen o Dookuovi, řekl bych, že je 5 hvězd málo. Kvůli Ahsoce, která bere polovinu epizod akorát nedostáváme pokračování geniálního příběhu Hraběte. Za zhlédnutí stojí epizody s Dookuem. Co se Ahsoky týče tu krom redconu knihy nic moc nedostáváme. ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Ano, Dave Filono opět dokazuje, že je opravdovým následovníkem George Lucase (a odvážím se i říct, že ho i v některých aspektech jako jsou dialogy silně překonává). Tahle série krátkých šesti mini-epizod nám dává pohled na několik zlomových okamžiků Mistra Dooku, před jeho přechodem na temnou stranu a určité části života padawanky Ahsoky Tano jako je zrod, výcvik a následné vyhnanství. I když jsem byl samozřejmě nejvíc natěšen na epizody mojí oblíbené Togruty, tak mě překvapivě víc zaujala pouť Mistra Dooku, kdy jeho epizody krásně rozvíjeli jeho rozhodnutí nejen opustit Jedie, ale i Senát, díky čemuž vám při zpětném sledování epizody II. a III. přijde hrabě jako sympatičtější postava a ne jako nějakej egomaniak posedlej mocí. Škoda, že se celá série nesoustředila jenom na něj (nebo by série měla aspoň 12 epizod), kdy bysme viděli i jeho první setkání s Darth Sidiousem, vysvětlení celé situace ohledně objednání armády klonů a zabití Sifo-Dyase. Epizody s Ahsokou jsem bral spíš jako vystřižené scény ze seriálu Clone Wars, na které už nezbyl čas. Trochu jsem doufal, že uvidím jak si jí z vesnice vyzvedne Plo-Koon, její skoro střet s Darth Sidiousem a sestavení nového světelného meče s bílou čepelí + za nějaký delší souboj s Inkvizitorem bych se taky nezlobil. Kolem a kolem nemůžu říct, že by kterákoliv z těchto krátkých epizod dosahovala kvalit posledních sérií The Clone Wars, ale o to se Dave Filoni ani nesnažil. Rozhodně jsem si ale Příběhy rytířů Jedi užil víc než třeba The Bad Batch nebo anime Star Wars: Visions z minulého roku. Teď mě jenom zajímá na jaké Jedie se zaměří druhá série (je vůbec nějaká potvrzená?). Jelikož je Plo Koon Filoniho oblíbenec, tak bych si vsadil na něj a klidně by nás mohli tvůrci překvapit nějakým dobrodružstvím Luka Skywalkera po epizodě VI. (teda pokud se Příběhy rytířů Jedi nebudou exkluzivně odehrávat během prequelové éry). 7/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Retconny, fanservice a ošklivá animace k tomu. Epizody s Dookum obstaraly děj, který chyběl v Klonech útočí, epizody s Ahsokou ale neřekly vůbec nic (že patřila k nejlepším Jediům ví každý díky Clone Wars), přičemž pátý díl nebyl ani nijak vypointovaný (alespoň ne pro ty, kteří Clone Wars nesledovaly). Vlastně úplně zbytečná a banální hodina a půl Star Wars, ve kterých se Filoni už jen opakuje. Nejvyšší čas to předat někomu novému. 6/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Příjemný krátký animák, který rozvíjí osudy Ashoky a Hraběte Dookua. Každé z postav jsou věnovány tři epizody. Ty s Dookuem mě bavily víc. Ukážou nám jak a proč vlastně přešel na temnou stranu. U Ashoky zase vidíme její dospívání, výcvik i co dělala po rozpadu republiky. Určitě uvítám další sérii. "Ještě není pozdě." ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Planeta Raxus Secundus, zjednodušeně Raxus, sloužila jako hlavní sídlo Konfederace nezávislých systémů během Klonových válek a její hlavní město bylo sídlem konfederačního senátu. (Veskoslav)
  • Ve scéně, kdy Anakin sleduje mladou Ashoku při tréninku, můžeme v pozadí vidět mladého Kanana Jarruse ze seriálu Star Wars Povstalci (od r. 2014) a jeho mistryni Depa Billabu. (UncleMorty)

Související novinky

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

Disney se snaží přivést diváky k Andorovi

16.11.2022

Přes nadšené reakce kritiků i diváků se nejnovějšímu seriálu ze světa Star Wars ne a ne podařit přilákat k obrazovkám nové diváky. Andor má na Disney+ tristně nízká čísla, a protože i samotné studio… (více)

Reklama

Reklama