Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia Bonda majú jedinú úlohu. Pre ten istý príbeh stále nájsť nové lokácie. To potom dopadá tak, že aj tie sa už častokrát recyklujú, exotické prostredie, hory, podmorský svet a občas vesmír, ten sa však ukázal ako slepá ulička. Pri štandartnej automobilovej naháňačke a pri výborne vymyslenej kombinatorike zimných športov som ale zabudol, čo sa odohralo na začiatku a o čo vlastne ide. No a bohužiaľ ani koniec mi v tom nijak nepomohol a dávať pozor pri Bondovkách, o čo ide, nedokážem. Body navyše za nápad na horolezecký výstup, zároveň však hneď strhnuté za prehnanú nelogičnosť celej akcie. Toto by sa dalo ľahko sparodovať, prečo tak neučinil Austin Powers? ()

woody 

všechny recenze uživatele

12. bondovka - James se vrátil ke kořenům. Už žádné obří tankery, raketoplány nebo sluneční zbraně. Šifrovací přístroj ATAC v potopené britské lodi. Jde o to zda se vrátí zpět do rukou jejího veličenstva nebo zmizí ve zdech Kremlu... Potěší, že Bond se nevydal mezi partu šílenců, ale do tvrdého prostředí východoevropského podsvětí. Albánští pašeráci, belgičtí vrahouni a německý steroidový stroj na zabíjení (jistě si vzpomenete na Rudého Granta). Všeho si dosyta užijeme, plus nabídneme velice mladou a hezkou Bondgirl. Ale co mám nejraději je finále na Orlí skále. A generál Gogol tetokrát jako flegamtický protivník rovněž potěší. Moore teď měl skončit a pro většinu by to byl skvělý konec. PS: Všimněte si Blofeldovského žertíku na začátku filmu. Neslavný konec jedné zločinné legendy a pposlední vzpomínka na Bondovu ženu. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Chvílemi mi připadalo, že nesleduji Bonda, ale nějakou bláznivou akční komedii. Po úletu jménem Moonraker sice ubylo "vesmírné" nadsázky, ale i tak je Jen pro tvé oči naprosto zaměnitelný Mooreův kousek s další klasickou výstavbou děje. Akční scény s šíleným osmdesátkovým soundtrackem jsou sice fajn (honička v autech a na lyžích), ale zbytek je jen povinná dialogová výplň a odškrtávání položek ze seznamu (návštěva Q, návštěva záporáka, který Bondovi vysvětlí své plány, závěr s telefonátem...). Žádná inovace se nekoná, jen ledabylé přesouvání mezi lokacemi, v nichž si Moore vždy v jiném kostýmu odbude nějakou akční scénu (nebo ji vlastně udělá dublér) a pak to skončí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Roger Moore je takový seriózní stárnoucí elegán, který už to moc nehrotí a všechno to zabíjení, smrtící pasti i krásky, zvládá s nadhledem a levou zadní. FYEO rozhodně nepatří k nejlepším a nejsvižnějším bondovkám, ale na rozdíl od craigovek je to aspoň bondovka vším co tento specifický subžánr přijal za své. Nechybí suché ironické hlášky, vymazleně přestřelené akce (tady kraluje ta lyžařská), ani neobvyklé atraktivní lokace (řecký klášter), ještě atraktivnější bondgirl (Carole Bouquet) a samozřejmě ležérně bezstarostná bondovská neprůstřelnost. Po letech potěšila, ale na Top Ten to stále není. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

1) Podle mě nemá co Bond truchlit nad jednou z těch, se kterými se spustil. 2) Úvodní scénka zase rádoby vtipná, takže jsem zase raději moc nečekal. No a to jsem taky dostal. 3) Zase moc dlouhé, na to, co se ve filmu děje. 4) Jamesovi ani Penny už není třicet :) ~~~ 2,5* ()

Galerie (98)

Zajímavosti (51)

  • Slovo "melina" v řečtině znamená med (anglicky honey). Jedná se tedy o narážku na jméno první bondgirl Honey Ryder z filmu Dr. No. (Colonist)
  • To, aby Emile Leopold Locque nosil osmihranné brýle, navrhl jeho herecký představitel Michael Gothard. Chtěl aby Locque vypadal hrozivě. (p.a.douch)
  • V automobilové honičce Citroën 2CV s Bondem (Roger Moore) sjede ze silnice, poškodí se mu kapota a vypadnou přední světla. Na konci honičky má auto méně poškozenou kapotu a přední světla na svém místě. (Marek06)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama