Reklama

Reklama

Jen pro tvé oči

  • Česko Přísně tajné! (více)
Trailer

Obsahy(1)

James Bond neztrácí dech, ať už má zdolat alpský ledovec nebo Středozemní moře. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Britská špionážní loď Svatý Jiří najede u albánských břehů na starou válečnou minu a potopí se. V tom okamžiku jsou v nejvyšší pohotovosti jak britská tajná služba MI6, tak sovětská KGB. Na palubě Svatého Jiří byl totiž supertajný kódovací systém A.T.A.C., používaný pro komunikaci s jadernými ponorkami. A obě strany železné opony jej chtějí za každou cenu získat. Britský agent James Bond se napřed vydá vypátrat kubánského nájemného zabijáka Gonzálese, který v albánských vodách zavraždil námořního archeologa Havelocka se ženou. Havelock totiž v hlubinách pracoval pro Brity právě na hledání Svatého Jiří. Bond požádá o spolupráci bohatého řeckého magnáta a spolupracovníka MI6 Kristatose. Zatím netuší, že Kristatos je dvojitý agent, který se chce zmocnit zařízení A.T.A.C. a prodat je Rusům. Než se s ním James Bond bude moci vypořádat, musí zvládnout zabijáky Locqua a Krieglera, stejně jako rychlou jízdu na lyžích, skalní stěnu nebo mořskou hloubku... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (368)

genetique 

všechny recenze uživatele

#12 - Spokojnosť je, aj nie je. Je z toho pohľadu, že ide o najfrekventovanejšiu, najpríťažlivejšiu a najlepšie spracovanú časť zo série, čo sa týka akčných scén a zároveň využitia destinácií, na ktorých sa natáčalo. Takže to bude znamenať, že film pomerne nenudí. Ale len pomerne. Scenár to brzdí, nejde o ničím výnimočný námet. Moore to ešte ako-tak uhráva, pochybujem však, že v scénach ako naháňačka na lyžiach sa nenechal zastúpiť dvojníkom. Bondgirl je asi najumiernejšia a tým konečne iná a trefnejšia ako doterajšie snahy zaujať. Mooreovi by už ale dôchodok prospel. Ale ako čerešnička je úplný záver s papagájom božský. 75%. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"For Your Eyes Only" sa už do režijnej diele Gilberta nedostalo, ale dostali sme nového režiséra Johna Glena, ktorý sa nám postaral o 5 filmov. A v prvom jeho počine mám pocit, že akosi tomu chceli síce dať serióznejší tón, no podľa mňa tým film vyslovene trpí. Pretože kým predošlé dva filmy boli skutočne zábavné, zaujímavé a neustále držali moju pozornosť. tak "For Your Eyes Only" výrazne vybočuje z tejto réžie a hlavne má podľa mňa veľmi komplikovaný scenár a nie vždy to prinesie ten správny efekt. Ale aby som povedal pravdu, tak sú tu veci, ktoré sa mi páčia. Väčšia zraniteľnosť nášho agenta je tu citeľná, Melina je skvelou Bond-girl a dokonca mám pocit, že medzi ňou a Moorom je aj reálna chémia. Chaim Topol je podľa mňa absolútne vynikajúci. Kedykoľvek sa tento týpek ako Columbo objaví, tak z filmu srší najväčšia dávka charizmy. Je sympatický, vtipný a energický. Na to sa dá pozerať stále. A aj titulná skladba je veľmi dobrá. Úvodná časť, kde sa opäť stretneme s "Nr.1" je vynikajúca a baví ma. No potom nastupujú aj problémy filmu. Ako je jeho scenár, kde sa neustále niečo deje, len neviem sa z toho akosi vysomáriť. Padouch tohto filmu nie je veľmi zaujímavý a vlastne ani popravde som nejako nepochopil o čo mu vlastne išlo a padá mimo môj záujem. Okrem toho sú tu aj bizarné naháňačky, kde som už mal pocit, že je to s komédiou úplne prestrelené a skôr som som si kládol otázku, ako má toto fungovať. Tam, kde mala byť komédia je film strašne seriózny a naopak tu by to chcelo nejakú tú serióznosť, no akosi tu v tom chýba. Celkovo som rád, že som film videl, neviem či by som si ho pozrel znovu. A budeme pokračovať v maratóne ďalej. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších bondovek už od prvních sekund když Bond nastoupí do vrtulníku řízeného padouchem který je následně odpraven pomocí elektrošokových sluchátek (nebo čeho) ještě větším padouchem. Ten pak ovládá vrtulník pomocí dálkového ovládání a sedí přitom na střeše na vozejčku!!! Když Bond zničí dálkové ovládání nabodne chudáka vozejčkáře na vrtulník a shodí ho do továrního komína!!!!! Tomu já řikám hardcore. O pár desítek minut později se objeví německej reprezentant v biatlonu Kruger a hází po Bondovi motorkou. Pak přijdou na řadu vyšokovaný hokejisti a furt něco fakt úlet. K tomu zase jednou fakt pěkná Bondgirl a nebejt občasné rozvláčnosti je to rovných 5* takhle je to jen o kousíček za 4*. ()

Adman 

všechny recenze uživatele

Špičková Bondovka! Možná by opravdu nevadilo kdyby v tu dobu Roger Moore vypadal trochu více mladý aby malá, mladá a krásná Bobo nevypadala že je na senily a staré dědy. Příběh, zápletka, vtipy, akce... není co dodat. Příběh je i sem tam trochu zastřen aby měl divák také šanci se trochu topit, ale těm pozornějším divákům nemůže nic uniknout, a tak vše co se odehraje si hned spojí s jinou událostí. Jako by se stalo tradicí, že tam kde je Bond James Bond je vždy skvělé a dokonalé vše okolo. Jako například svůdné a krásné dívky (ženy). Tady to místy může zavánět pedofistvím, ale když ona chce taky, tak se u soudu není o čem bavit ;o) ... Není nad vysokohorskou lyžařkou honičku, nebo nad vysokohorskou, v olivových hájích automobilovou honičku. Když už by se zdálo že se filmzačíná zbatečně natahovat vezme to 007 pevně do svých rukou a nastane akce jak má být. Hrdina přesně dokáže odhadnout co jeho protivník uděláa tak své předvídavosti využíví kde se dá. No je proste skvělý, co na plat. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale už jsem viděl lepší bondovky s Moorem. Záporák nic moc, Bondgirl jsme už viděl sakra hezčí a Moore už tady taky není žádný mladík (nechápu jak potom mohl ještě točit dva díly, když už tady mu bylo 54). Nebýt několika akčních scén (automobilová a lyžařská honička, atd.) a pěkné úvodní písně tak bych šel s hodnocením minimálně o hvězdičku dolů..... ()

Galerie (98)

Zajímavosti (52)

  • Kvůli lepší scénografii přemalovali filmaři mnoho domů na Korfu na bílo. (kenny.h)
  • To, aby Emile Leopold Locque nosil osmihranné brýle, navrhl jeho herecký představitel Michael Gothard. Chtěl aby Locque vypadal hrozivě. (p.a.douch)
  • Filmaři natáčeli také v rezidenci Achillion, letním zámečku, který si na Korfu v roce 1890 nechala postavit rakouská císařovna Alžběta Bavorská – legendární Sisi. Natáčeli pouze v zahradách a na terase s romantickým výhledem na záliv, interiér je chráněnou památkou. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama