Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (452)

woody

všechny recenze uživatele

Fakt nevím jak to hodnotit,fakt.Zidiho režie dobrá,Clavier,Depardieu a Benigni(opravdu skvělej záporák) dávaj výborný výkony,příběh také dobrej a triky na vysoký úrovni.Ale chybí mi v tom ty černé obtahy tužkou jako u sešitů a ta kreslená uvolněnost filmů.Výborný film ale není to ono.A škoda že plakat neudělal Uderzo. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komiksy o Asterixovi a Obelixovi jsem nikdy nečetl, ale film mi přišel docela slušný. Dvě sympatické, stylové a vtipné postavy spolu s celou svou vesničkou vzdorují Césarovi a jeho legiím, díky kouzelnému lektvaru, který jim dává neuvěřitelnou sílu. Příjemný film, který dobře pobaví svou vtipností, dobrodružností a výtečnými charaktery, ztvárněnými solidními herci. Silné 3 hvězdy. ()

Reklama

Davson 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší komedie všech dob, ale myslím si, že tvůrcům se přepis komiksu povedl nadmíru dobře. Je tam i docela dost dobrých hlášek a hercům se taky něco podařilo. Hodně se mi líbil Ceasar, z něho tam opravdu udělali pěkného "vola", mírně řečeno. Děj byl takový poskládáný z animovaných filmů, ale jevil i znaky originality, narozdíl od druhého dílu, který je pro mě zklamáním. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jednou to přijít muselo a své národní hrdiny si Francouzé zfilmovat museli. Zaplaťpánbůh, že se do toho opřeli oni. Víme jak to také občas ve filmovém průmyslu bývá. Do režisérské stoličky se opřela hvězda, která každopádně věděla do čeho jde a tak to prostě nemohlo zklamat a také se to podle mě nestalo. Sice to není nijak geniální, ale zábavné určitě je. Příběh je spíše smíchanina základního prvního dílu s pár inovacemi, které ne že by překvapili, ale ač se snaží o vtip nakonec to vyzní trochu jinak. Důležitá byla hlavně věc, kdo se do hlavních rolí Asterixe a Obelixe opře. Řekl bych, že výběr se povedl na jedničku. Asterix, který by měl být lídr je sice trochu pozadu. Jenže Gerard Depardieu se pro Obelixe narodil. Tenkrát ještě trochu přitloustl a rozhodně neudělal na chybu. Vínko a sýry jeho postavě udělaly určitě dobře. Do role Obelixe určitě a nebudu lhát když řeknu, že právě kvůli němu na tenhle film, tak rád koukám. --- To je konec jeho vousu. - Na druhym konci bude on! - Tos vymyslel vlastní hlavou? ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí mých nejoblíbenějších komixových postaviček, které v 1. stol. BC vzdorovaly římskému dominiu za pomocí nabuzováku neznámého složení. To že určitě obsahoval už tehdy zakázané látky, se vědělo. Oba hlavní představitelé, Ch. Clavier a G. Depardieu, jsou opravdu výborní a svých rolí se zhostili jako vždy skvěle. Pro děti je tohle bomba a pro ty "větší" lehký odreágování na nedělní dopoledne. Jediný, co mně nesedělo, byl opět Roberto Benigni. Já tohohle chlápka nemusím. Pokus o oživotnění komiksových příslušníků národního komanda Galů financovaného nechtěně Římany ale vyšuměl, mně ty malované postavičky přijdou životnější. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (22)

  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)
  • Natáčelo se se živými aligátory a stovkou pavouků. Pavouci museli být každý večer přepočítáváni, aby se nějaký nezatoulal a nezpůsobil paniku. Kusadla měli znehybněná voskem, aby neohrozili štáb. Podle slov režiséra ale stejně pokaždé nějaký chyběl... (Xeelee)
  • V jedné z posledních scén se Obelixové (Gérard Depardieu) s Asterixové (Christian Clavier) rozplývají na bubliny a skoro každý má v rukou roh na pití. V další části, když se rozplynou, jim zmizí také rohy, navíc není slyšet jediný náraz, který by potvrdil, že rohy spadly na zem. (chleba24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno