Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Lépe to snad ani dopadnout nemohlo.. Převedení animáku vycházejícího z populárních comicsů do celovečerního filmu jsem se trochu bál - ale Claude Zidi to zvládl perfektně.. Spousta skvělých hlášek ("ať předhodí Trolejbuse lvům jestli lžu"), nechybí ani nějaká ta akce a herci si své postavy náležitě užívají (zejména na Depardieuovi je to opravdu vidět)!!! A nesmím zapomenout na skvělou hudbu.. K dokonalosti schází opravdu minimum.. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Skutečně osobité dílo si žádá osobitou poetiku. Je mi jasné, že ne každá země měla štěstí na takového Karla Zemana, který by uměl vtisknout filmu neopakovatelný nádech kombinující hrané i animované prvky. Ale žel, Claude Zidi uchopil slavný Goscinnyho komiks tak rutinným způsobem, bez jakéhkoliv tvůrčího nápadu, že ve výsledku působí až neskutečně mdle a nezáživně. Pane režisére, kdepak se vytratily kouzlo a svižnost vašich Bažantů či Mistrů gagu? Lituji, ale tohle mě málem uspalo a navíc se nemohu zbavit dojmu, že všechny ty prvky šíleně nadpřirozených schopností (např. odstřelování či házení lidí 100 metrů do výšky nebo do dálky), které v animovaném zpracování dokážou vtipně fungovat, naopak v tomto hraném filmu na mě působí často až trapně a posouvají laťku celého nepříliš povedeného snímku na ještě primitivnější úroveň. Ještě štěstí, že se toho nedožil Goscinny. Pochybuji, že by se mu tohle provedení líbilo. Zde nejvíce hodnocený Zidiho film je pro mě od pana režiséra paradoxně tím úplně nejslabším a nejméně zajímavým. 35% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Celkem slušně pohřbené dobré jméno keltské vesnice vzdorující Římanům. Tak nějak si nedovedu představit, jestli to šlo natočit líp, ale v tom případě zbývá otázka, jestli to vůbec bylo potřeba točit? Svérázný styl kreslených Asterixů je pryč a zbyl pouze film, který do historie rozhodně díru neudělá. 60% ()

woody

všechny recenze uživatele

Fakt nevím jak to hodnotit,fakt.Zidiho režie dobrá,Clavier,Depardieu a Benigni(opravdu skvělej záporák) dávaj výborný výkony,příběh také dobrej a triky na vysoký úrovni.Ale chybí mi v tom ty černé obtahy tužkou jako u sešitů a ta kreslená uvolněnost filmů.Výborný film ale není to ono.A škoda že plakat neudělal Uderzo. ()

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Už je to starší film, takže tvrdit něco typu, že sem byl zvědavý co z toho vznikne, když to je na náměty onoho kresleného asterixe, se ani říct nedá. Protože sem ještě nějak filmy takhle nevnímal, tak sem se na to pochopitelně těšil a nezklamal. Pravda, dalo by se něco zlepšit, ale nestěuju si. Pěkná hudba, pěkné prostředí, ani vtip to nepostrádá. Mě se to líbí a dávám čtyři hvězdičky. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)

Reklama

Reklama