Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, považovaný za bezohledného a tajemného vraha (Wesley Snipes) je na útěku před zákonem a snaží se zjistit, díky komu byl obviněn ze dvou vražd, spáchaných v New Yorku. nemá však mnoho času... zkušený šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones) a jeho muži jsou mu na stopě. Nelítostné pronásledování začíná... (Warner Home Video CZ)

Recenze (268)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hollywoodský prefabrikát. Wesley Snipes s jehněčím výrazem „Byl jsem zneužit k tajné operaci“ mě hrozně štval a přál jsem mu aspoň 25 let natvrdo. Za naivitu a za to samoúčelné, rádoby dramatické slaňování po fasádě věžáku při instalaci kamery, kterou by normální člověk v klídku umístil v okně na parapet. Pěkná havárie letadla sice potěšila a propagátor pistolí značky Glock, policejní buldog Tomy Lee Jones odvedl svou práci dobře a jako kulomet na své podřízené chrlil záplavu (v reálu nesplnitelných) rozkazů, aby mu nevychladli, ale i tak - lehce zapomenutelný film. A zatímco Uprchlík opravdu prchal (a já s ním), tohle dílko se prostě jen mrcasí kolem a jen občas někam zbůhdarma popoběhne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Uprchlíka už sice není tak dobré jako jeho předchůdce, ale i tak jde o slušný průměrný film. Je poněkud drsnější – je tu i více mrtvých – samotná zápletka má být propracovanější, nicméně ani to nezaručí úspěch. Ten byl totiž v „jedničce“ dán hlavně přítomností H. Forda, který společně s Tommym Lee Jonesem Uprchlíka neskutečně táhli svými hereckými výkony. Tady zůstal jen představitel šerifa a Wesley Snipes zas tak výborný herec není. Není ani špatný, ale jeho postava prostě neměla takové charisma. Bohužel tady půjdu s finálním hodnocením dolů, protože film jako celek je prostě průměrnou podívanou. Rád se na něj zase někdy podívám, ale rozhodně mezi moje TOP oblíbence patřit nikdy nebude. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Američtí šerifové, v čele s Tommy Lee Jonesem pronásledují, uprchlíka Wesleyho Snipese obviněného z dvojnásobné vraždy. Ten je však rozhodnutý prokázat svou nevinu a najít ty, jež si ho vybrali za obětního beránka ve své špinavé politické hře. Je jasné, že Tommy Lee Jones se tímto filmem pokusil navázat nepřímo na svou úspěšnou postavu nesmlouvavého pronásledovatele z dramatu Uprchlík. Tehdy pronásledoval Harrisona Forda. Tentokrát Wesleyho Snipese, ovšem s tím rozdílem, že Snipes je vycvičený agent, který se vyzná v terénu a před svými pronásledovateli má vždy náskok. Dočkáme se nějakých zvratů, slušné porce akce, zavilého výrazu Tommy Lee Jonese, nezajímavě hrajícího Wesley Snipese a nemotorně (ne)hrajícího Roberta Downeyho. Opakovaný příběh se dočkal zbytečné recyklace ve slabém, téměř televizním provedení Stuarta Bairda, který filmu do žil nevstříkl jedinou milikapičku napětí a řemeslné dovednosti. 40% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Partička maršálů si zasloužila víc pozornosti, než měli v Uprchlíkovi, což je fajn. Co už není tak fajn, tak ta podezřelá podobnost - falešné obvinění, převoz vězňů, pokus o útěk a následná nehoda, očištění jména, odvážnej skok z budovy na vlak (jak odvážnej skok z přehrady). Zajímavé bylo, že Wesley Snipes nebyl obyčejnej občan, ale postupně zjištujeme jeho roli v nějaké konspiraci a taky dlouho nevíme, jestli není opravdu hajzl, protože se s tím moc nesere. Bohužel když se pak objevil v převleku s parukou, kterou jakoby ukradl Vincentu Vegovi, zůstal jsem na něj v šoku hledět, chch. Přesto mě to ale docela bavilo... je to takovej průměrnej akční snímek. Možná bych se nezlobil i za další pokračování, ale přežiju i bez něj. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dost dobrá akční jízda, která se za sebe nemusí stydět ani v případě, že ji budeme srovnávat s Davisovým Uprchlíkem, který je, řekněme si to na rovinu, o třídu lepší. Kamera Andrzeje Bartowiaka je famózní a podhledy zde skutečně nešetří, stejně tak sem padne solidní akční hudba Goldsmithe. Vrchol filmu je bezesporu strhující přestřelka na hřbitově. Tommy Lee Jones zde prakticky opakuje svojí oscarovou roli a Sam Gerrard má opět tu tolik nezbytnou ingredienci - charizma. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (18)

  • Všetky autá na cintoríne majú kalifornské poznávacie značky, aj keď scéna je natočená v New Yorku. (Arsenal83)
  • Mark J. Sheridan (Wesley Snipes) nosí hodinky značky 1996 Swatch Irony Chrono "Vernissage" YCS101. (dyfur)

Reklama

Reklama